Armagnac

Denne fantastiske drik er helt på højde mod Cognac. Distrikterne ligger ikke langt fra hinanden i det sydvestlige Frankrig. Også her er det traditionerne, der er afgørende for det endelige produkt. I Armagnac destillerer man sin brandy en gang, ved hjælp af ”kolonnedestillering” og det giver en renere og et mere frugtagtig udtryk. Armagnac er i princippet en druebrændevin, altså vindruer som høstes på samme måde som til vin. Læs mere...
Pris
kr  - kr

Armagnac er den ældste type druebrændevin i Frankrig med en historie, der går helt tilbage til 1400-tallet hvilket er omkring 200 år længere tilbage end cognac. Drikken er baseret på hvidvin lavet af de samme druetyper som cognac: ColombardFolle Blanche og Ugni Blanc. Druer som er højt ydende og med rigtig meget syre, som gør dem ideelle til brandy fremstilling. Druebrændevinen destilleres traditionelt kun én gang mod to gange ved produktion af cognac og whisky, hvilket giver et mere aromatisk resultat. Derefter lagres armagnacen på egefade efter samme regler, som gælder for cognac.

Traditionelt og modsat Cognac er det små vingårde, der ofte har deres eget mærke, men det er dog ved at ændre sig, fordi større firmaer er ved at købe om blandt bønderne. Modsat Cognac ses det tit, at en Armagnac er påført årgang på flasken. Det giver os mulighed for at købe årgangs-Armagnac som er fine at have på hylderne til fødselsdage eller jubilæer. Du kan se årgangs-Armagnac her.