3,8 vivino

Terre di Perseto - "CAPRICCIO" - IGT Bianco Di Toscana - Trebbiano

150,00 kr
  • Køb 6 for 99.50 pr. fl. og spar 34%

 

"Blanco tosso"

I 2025 fik Wineboutique eneforhandling af Terre di Persetos vine i Danmark. Efter et besøg på vingården i 2023 faldt vi for både familien, omgivelserne og den fantastiske kvalitet. Vi glæder os til at tilbyde vores kunder disse dejlige Chianti vine.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådeToscana
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerTrebbiano
God TilBløde Oste, Fed Fisk, Fisk, Fugle vildt, Milde oste, Skaldyr
År2023
Alkohol13,5 %
Vivino3,8
100 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Toscana Bianco IGP  skiller sig ud for sin klare og klare gule farve. På næsen frigiver den en buket af litchi, hvid fersken og hyldeblomst.

tabs-icon2 Smag

På ganen byder den på en livlig og frugtig profil med en afbalanceret friskhed og en behagelig syre, der fremhæver dens elegance. 

Beskrivelse

'Terre di Perseto' er placeret blandt Chianti Classico bølgende bakker, på vejen, der forbinder landsbyen San Casciano i Val di Pesa med landsbyen Greve in Chianti, i det ældste og mest værdsatte område for produktion af Chianti Classico vine. - 

Druehøsten udføres udelukkende i hånden. Kun denne langsomme, gamle og omhyggelige metode tillader en omhyggelig udvælgelse af druer.

Vinificeringen udføres i overensstemmelse med traditionerne i Chianti Classico-området, under overholdelse af alle regler, der er fastsat af den tilsvarende produktionsdisciplin, som fastlægger de krav, der er nødvendige for, at en vin bærer betegnelsen "DOCG Chianti Classico" (Chianti Classico Denomination of Controlled & Guaranteed Origin). Derudover finder alle gærings-, opbevarings-, lagrings- og aftapningsprocesser sted efter den naturlige vej for vinfremstilling og vinfremstilling .

Det italienske ord "Capriccio" har to hovedbetydninger: bogstaveligt talt er det et ekstravagant eller bizart ønske eller ide, forfulgt med stædighed;
mens det i det musikalske sprog identificerer en fri og varieret komposition, hvor forfatteren kan manifestere sin opfindsomhed og sin fantasi, gå "ud af boksen"
. Så Niccolò og Daniel, ejerne af Terre di Perseto, har stædigt forfulgt ideen om at lave en hvid IGT-vin, hvilket var en bizar idé, da vingården, før 2022-høsten
aldrig havde vovet sig med en hvidvin, hvorfor Niccolò og Daniel var nødt til at lægge al deres stædighed i dette projekt, men også erfaring med al deres
opfindsomhed. "out-of-the-box" for at opnå en hvidvin, der helt sikkert vil overraske dig: intens frugtig, markant frisk og behageligt vedholdende

På vinmarken 300 m.o.h. og med op til 20 år gamle stokken laves denne rene Trebbiano drue vin. Håndhøset i september og kommet på flaske i foråret 2024 direkte fra ståltank.

 Se vingårdens hjemmeside HER - En dejlig stemningsvideo fra vingården HER

Vi anbefaler at besøge den smukke vingård og den gæstfrie familie.

Hvad anmelderne siger

33338695-61ea-47b3-849b-67ed39dac161

Område og Producent

Det første dokument, der indeholder den ældste henvisning til 'Chianti', betyder at vinen blev produceret i området så tidligt som 1398.

I det XVI århundrede blev denne vin elsket og drukket også af paver. Omkring år 1536 blev pave Paolo III rådet af Sante Lancerio, en historiker og geograf, såvel som hans personlige mundskænk, til at købe den til sine kældre.

I 1716 satte storhertugen af ​​Toscana, Cosimo III, grænserne for produktionsområdet for Chianti-vinen, det vil sige et område lukket mellem byerne Firenze og Siena. På det tidspunkt var Chianti-vinen allerede meget vellykket.

I 1932 blev suffikset "Classico" tilføjet til ordet "Chianti" for at skelne Chianti-vinen, der er produceret i ovennævnte oprindelsesområde, fra alle andre vine kaldet "Chianti", men ikke produceret i dette område.

I 1984 opnåede Chianti Classico DOCG-certificeringen (Denomination of Controlled and Guaranteed Origin), hvilket er den højeste anerkendelse i Italien for vine af høj kvalitet. 

I 2016 blev det fejret 300-årsdagen fra Cosimo III's bekendtgørelse om Chianti-grænserne; samme år blev det indsendt et nomineringsforslag til Chianti Classico-territoriet, der skulle komme i betragtning til optagelse på UNESCOs verdensarvsliste.

----------------------------------------------------------------------------

 
Terre di perseto vingården ligger 10 km stik syd for Firenze og dækker et samlet areal på omkring 40 hektar, hvoraf omkring 20 hektar er dækket af vinmarker , 6 hektar er beplantet med oliventræer og resten er dækket af skov.

Virksomheden blev grundlagt af Metello Sabatini i 1958 , mens den i dag ledes af hans barnebarn Niccolò og Daniel , som har overtaget  familiens vinfremstillingstradition med passion og dedikation:

Terre di Persetos vinmarker dækker er ideelt placeret til soleksponering samt jordkvalitet. De er placeret i en højde af 250-300 meter over havets overflade, vendt mod sydvest. Druerne, der dyrkes, er: Sangiovese , Merlot , Cabernet Sauvignon , Canaiolo , Syrah , Montepulciano og Trebbiano .

Denne jords natur kaldes 'kalksten/Alberese type', en meget drænende jord med en rig tilstedeværelse af mineralsalte, som bidrager til at give  vinene elegance , rundhed i ganen og en unik karakter.

Vingårdens vine udtrykker historien om et traditionelt håndværk og familiearbejde og er præget af elegance, parfume og behagelighed på ganen.