3,8 vivino

Dalva - Late Bottled Vintage 2017

225,00 kr

 

"Are you Late"

Late bottled vintage portvine er vældigt populære for deres drikke venlighed og samtidig fordi de ikke bliver meget bedre af at skulle lagres

TypePortvin
Indhold i CL75
LandPortugisisk
OmrådeDouro
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Halv Tør
God TilBløde Oste, Chokolade/konfekt, Dessert, Lagrede Oste, Skimmel Ost, Stærke Oste
År2017
Alkohol19,5 %
Vivino3,8
23 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Tyk mørk frugt, solbær, blommer, figner, dadler, rosiner, karamel, mælkechokolade, sød tobak, nødder.

tabs-icon2 Smag

Smagen er cremet, tyk og lækker sød med likørtyk mørk blommekompot på nektarniveau, solbær, sorte kirsebær, honning, chokolade

Beskrivelse

Late bottled vintage er kommet på flaske mellem det fjerde og sjette år efter høsten. Late Bottle Vintage var oprindeligt en vin, der havde været bestemt til aftapning som Vintage Port, men på grund af manglende efterspørgsel blev den holdt længere i store træfade end planlagt.

På grund af denne lange aldring i træ er LBV'erne mindre astringerende og rige end Vintage-port. Mange mener at disse vine, er de bedste i forhold til kvalitet og pris. LBV har også den fordel at være klar til at drikke uden dekantering. Typisk er den klar til at drikke, når den frigives til markedet. LBV-port er resultatet af et enkeltårshøst og har tendens til at være glattere og lettere end en Vintage Port.

Dalvas LBV (late bottled vintage) ligger på fad mellem 4 og 6 år og er på én gang kraftfuld, men samtidig yderst elegant med masser af sødme og fedme. Læssevis af brombær, solbær og kirsebær, chokolade, figner, krydderier og en fortrinlig frugtsyre. Pragteksempel på en yderst vellykket LBV, der snildt kunne forveksles med Vintage Port i en blindsmagning. Uset meget portvin for pengene!

Hvordan man åbner en meget gammel portvin, hvor proppen er meget porøs. Se HER

Tag med på en tur til portvins land HER

Se flere årgangsport  HER

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger

★★★★★ Vinavisen
"Superlækker portvin, meget fyldig, med dejlig frugt og sødme, chokolade, figner - og uden alkoholiske kanter."

92 points Decanter
Dalva Late Bottled Vintage 2012 er blevet tildelt Sølv til Decanter World Wine Awards 2017. Juryen skriver: "Denne dybt farvefulde vin kommer til live med intense aromaer af kirsebær, chokolade og med en blid finish der vidner om en perfekt årgang med masser af frisk og komplekst frugt." Udover Sølv blev den tildelt hele 92 point af juryen.

top_ranked

Blandt top 4% af alle vine i verden (1968 Årgang)

 

Danmarks bedste vinblogger Houlberg skriver om årgang 2013 LBV fra Dalva:

Nogle ting i livet er lette at vænne sig til … som fx at få lidt Dalva portvin i glasset fra C. Da Silva på en kold, blæsende aften med kulde, sne og frost. Her er det en Late Bottled Vintage Port fra årgang 2013. Tyk mørk frugt, solbær, blommer, figner, dadler, rosiner, karamel, mælkechokolade, sød tobak, nødder samt en mørk, markant samt lidt balsamisk syre … fed engelsk lakrids og våde fade. I munden er vinen cremet, tyk og lækker sød med likørtyk mørk blommekompot på nektarniveau, solbær, sorte kirsebær, honning, chokolade samt lidt alkohol, der lige varmer hele kroppen. Det smager sgu meget godt

Område og Producent

I 1933 ankom Clemente da Silva fra Brasilien til Portugal for at fuldføre en livslang drøm om at lave kvalitetsvine og derved få succes, som kunne og ville følge ham resten af livet. Mulighederne var mange og da hans kones familie ejede et portvinshus, lå det lige for at købe sig ind i det, men af uransagelige årsager blev det aldrig til noget. Han ville hellere starte et firma fra bunden og med ekspertise, samt et pænt lager af ports fra familiens portvinshus, grundlagde han det nuværende hus. I dag er huset kendt verden over for sine årgangsports og det fortsætter med at sætte nye standarder.

Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt færdig ulagret vin, som man lagrede, blandede og markedsførte fortrinsvis til det brasilianske marked. I starten af 1970erne begyndte man at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten gennem større kontrol over alle aspekter af produktionsprocessen. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første “hjemmelavede” vintage port.

Se deres Facebook side HER