4,0 vivino

Barbeito - Malvasia Reserve 5 år gammel (sød)

99,50 kr

 

"The Reserve"

Vinfirmaet Barbeito er det bedste vinhus på den fantastisk ø Madeira, som ligger isoleret langt ude i Atlanterhavet. Madeira vine har ligesom Portvine og Sherry forskellige sødmegrader og forskellige druesorter. Madeira vine er kendt for sin unikke vinfremstillingsproces, der involverer oxidering af vinen gennem varme og modning. De yngre blandinger (tre og fem år gamle) produceres med metoder, der opvarmer og fremskynder modningsprocessen, og de ældre blandinger, colheitas og frasqueiras produceres ved hjælp af canteiro-metoden. På grund af disse produktionsmetoder har disse vine meget lang levetid,

 

TypeHedvine
Indhold i CL50
LandPortugisisk
OmrådeMadeira
FyldeBlød og Rund, Frisk, Frugtig, Fyldig, Let Sødlig
God TilBløde Oste, Chokolade/konfekt, Dessert, Frugt, Lagrede Oste, Skimmel Ost, Stærke Oste
Alkohol19,5 %
Vivino4,0
Duft

Noter af ristede mandler, honning og lidt røg

Smag

Let karameliseret på ganen, frisk og poleret. God til dessert, ost, julepudding og krystaliserede frugter.

Beskrivelse

Vinhos Barbeito blev grundlagt i 1946 af Mário Barbeito de Vasconcelos og har siden da altid været ledet af medlemmer familien. 

På tidspunktet for Barbeitos stiftelse var over 30 andre Madeiravin eksportører. Lidt efter lidt har Mário Barbeito fået kunder i mange dele af verden og forsøger altid at opbygge et godt og tæt samarbejde med dem. Nogle af vores kunder og leverandører er stadig fra den tid. 

Mário Barbeito døde i 1985, og hans datter Manuela de Vasconcelos overtog den generelle ledelse af Vinhos Barbeito.Hun arbejdede allerede for virksomheden i 1976. 

En af Manuela Vasconcelos vigtigste opgaver var at fortsætte sin fars arbejde med at styrke forholdet til kunderne og fremme deres vine på prestigefyldte vinmarker verden over. Denne politik opretholdes stadig til denne dag.

Denne 5 års Malvasia er druer fra forskellige kvalitetsvinmarker fra Arco de São Jorge. Druerne blev presset i en pneumatisk presse. Gæringen finder sted ved den ønskede sødhedsgrad og derefterved tilsætning af vinalkohol (96%) som stopper gæringen.

Malvasiaen modnes i franske egetræsfade i over 5 år efter Canteiro-metoden. Til denne blanding valgte vinhuset vine fra deres lagre, som med deres stabile temperaturer året rundt, huser vine. som er velafbalanceret i sukker og syre.

Denne vin blev naturligt lagret i fade og aftappet i sin reneste tilstand. For at få det bedste ud af vinen serveres den mellem 13oC / 14oC og skal opbevares et køligt tørt sted. Denne vin blev filtreret og kræver ikke dekantering. Den blev aftappet klar til at drikke og holder flere måneder efter åbningen.

Vinhusets hjemmeside HER

Område og Producent

Vinhos Barbeito blev grundlagt umiddelbart efter 2. verdenskrig af Mario Barbeito, der havde opkøbt gamle fade med gylden madeira igennem årene. Siden har man hvert år opkøbt druer fra små bønder og vinificeret dem omhyggeligt og efterfølgende lagret dem. I den store madeirasmagning i Wine Spectator i 1999, blev Barbeito den suveræne vinder med 97 point til Malvasia 1900 (samlet 1. plads), 95 point til Malvasia 1948, 94 point til Sercial 1910 og 93 point til Malvasia 1954.

Ikke bare er Barbeitos vine ofte de suveræne vindere ved internationale smagninger, men også herhjemme er pressen overvældet. Således måtte Smag & Behags Henrik Oldenbourg give topkarakterer til 8 ud af 13 smagte vine. Og skrev bl.a. om Verdelho 1929: “Smagen er et orgie af nødder, sirup, flødekarameller”. Om Verdelho 1850: “Formidabel vin. Jeg griber mig selv i at tildele den 6 glas eller 100 points med pil opad”.