Sælges kun i butikken

Baron Gaston Legrand Armagnac - "Dame Jeanne 1991" 10 liters flaske bowle

12.500,00 kr

 

"THE BOTTLE"

10 liters flaske med enestående Armagnac fra Gaston Legrand. En af de bedste producenter af Armagnac. Denne flaske er til samleren eller til den der har en kælder, hvor der må være en sådan skønhed på hylden

KunibutikJa
TypeArmagnac
Indhold i CL1000
LandFransk
OmrådeArmagnac
År1991
Alkohol42 %
1 stk. På lager
Beskrivelse

Baron Gastron Legrand ligger i syd-vest Frankrig (150 km syd for Bordeaux) i det begrænsede område appelationen Bas-Armagnac mellem byerne Eauze og Nogaro. Domænet ejer 25 hektar vinmarker i en samlet parcel.

Til destillering hos Baron G. Legrand bruges kun de ædleste druesorter: Ugni Blanc, Folle Blanche, Colombard og Baco Blanc.

Armagnac laves ved at destillere mosten af druer 1 gang (ikke 2 gange, som f.eks. i Cognac). Den alkohol, som man laver, kaldes ikke Armagnac (den kan først kaldes Armagnac efter 3 års fadlagring), men kaldes “eau-de-vie” og har en alkoholprocent på 52 til 60. Destillationen løber uafbrudt fra november/december til slutningen af marts.

Armagnac produceres kun i Armagnac-regionen i Gascogne, Sydvest-Frankrig, og den største forskel mellem Cognac og Armagnac er som nævnt, at Armagnac kun gennemgår en enkelt destillation. De modnes også på franske egetræfade som Cognac og de ligner Cognac i udtrykket. Disse enkelt vintage armagnacs styres af Bureau National Interprofessionnel de l'Armagnac (BNIA) med lignende tappeforskrifter og procedurer som Cognac.

Denne helt unikke flaske i en 10 liters bowle flaske leveres ikke, men kan kun udleveres fra butikken i Hadsten.

Til flasken høre en pipette.

OBS: Vi kan skaffe Amagnac fra næsten alle årgange fra 1888 og frem til idag. Kontakt os venligst med dine ønsker eller spørgsmål.

Se en dejlig video om at fremstille Armagnac HER

Område og Producent

Cognac Lhéraud købte firmaet Baron G. Legrand i 1998. Indtil da havde Baron G. Legrand i mere end 120 år levet af at sælge dets Armagnac’er til andre firmaer, som derefter solgte dem videre.

Årsagen til dette er, at Legrand ikke er forretningsmand, han er håndværker. I 1998 var firmaet i en meget dårlig finansiel situation og uden mulighed for at drive forretningen videre (ejerne var gamle og uden arvinger). Derfor spurgte man Hr Lhéraud om han ville købe firmaet, eftersom han havde kendt dem i mere end 25 år. Overbevist om den høje kvalitet og know-how i firmaet købte han Armagnac Legrand. Siden da har man holdt fast i, at intet skulle ændres: ansatte, kældermester og bygninger er de samme og vil forblive de samme så længe som muligt.

 Hver enkelt vintage Armagnac opbevares og modnes i eksklusive tønder af egetræ for at få en enestående guldfarve, en delikat bouquet og en udsøgt smag, der ikke er blandet med andre årgange. Efterhånden som deres kompleksitet udvikler sig gennem omfattende aldring, afslører de rige og overdådige aromaer af smurt brød, mokka (skønt der ikke er tilsat nogen karamel), tørret frugt, bløde krydderier og mineraler samt en sensationelt lang finish.