Bodegas Hidalgo - Alameda Cream Sherry

149,95 kr

 


"Sweet Sherry"


Bodegas Hidalgo er et af de sidste uafhængige vinhuse, der selv høster og producere Sherry fra egne marker. Bodegaen er så kendt i Andalusien at vinen findes i alle seriøse tapas restauranter. Der skal hermed lyde en opfordring til danskerne om at prøve sherry til maden og specielt til din tapas. det er forrygende.

Læs mere
TypeHedvine
cl75
DyrkningsmetodeAlmindelig
FyldeFrugtig, Sød
druerPalomino
God TilAperitif, Bløde Oste, Chokolade/konfekt, Dessert, Skimmel Ost
Alkohol18 %
Vivino3,9
Beskrivelse

Detaljer

Sherry er det uopdagede land for mange vindrikkere, men nu er der ingen undskyldning længere! Hidalgo La Gitana-huset laver både knastørre og mildt søde, men aldeles sofistikerede sherryer i en dusin smægtende inkarnationer. Alle står på skuldrene af et kvart årtusinds (!) erfaring på vingården Hidalgo La Gitana og en endnu længere tradition i området omkring byen Jerez. Oldgamle kældre og de (aller)bedste druer fra de bedste marker er blændende udgangspunkter for den vilde forvandling til nogle af verdens allerstørste hedvine, der sker i Hidalgos kældre. Geografisk er vi i sydspanske Sanlúcar de Barrameda, ikke langt fra Cádiz - og byens specialitet er den salte, havvindslagrede lyse manzanilla-sherry, der sammen med et par gode ansjoser, lidt mandler og en oliven er Paradis i et glas.

I glasset

Detaljer

Cream er sherryverdenens bedste idé nogensinde. Koblingen af knastør oloroso med hvinende sød pedro ximénez giver kompleks, mahognifarvet salighed og enestående harmoni. Hedvin, som din mormor drak den, bare i en på alle områder opgraderet udgave, som banker konkurrenterne af banen. Søde svesker, kakao, fragilite, vanille, karamel og en rank friskhed gør Alameda til et mesterstykke udi det søde.
Område og Producent

Detaljer

Bodegas Hidalgo eller Hidalgo - La Gitana for at sikre, at det ikke er forvekslet med Bodegas Emilio Hidalgo , blev grundlagt i 1792 af José Pantaleón Hidalgo, der oprindeligt var fra Santander i det nordlige Spanien. Især i det 19. århundrede voksede det ind i dagens kendte firma. Hidalgo - La Gitana 's forretningsgang er gammeldags på en positiv måde, i tider, hvor de fleste andre bodegas er blevet moderniseret. Først og fremmest er det en ægte familievirksomhed (sjette successive generation) og en af ​​meget få tilbageværende uafhængige. For det andet er det stadig afhængigt af sine egne vinmarker i to af de bedste pagoer: Balbaína - mellem havet og Jerez - og Miraflores, den store Sanlúcar vingård. De ejer ca. 170 hektar - alt organisk dyrket. Selve Bodegaen hedder San Luis og ligger i Sanlúcar de Barrameda nær Guadalquivir-floden på havniveau. Faktisk var det lige på kysten indtil det 18. århundrede, da havet begyndte at bevæge sig væk. Det er ikke nødvendigt at sige, at der er en konstant havbrise. Bodegaen indeholder ca. 10.000 botas , mange af dem over 200 år gamle. Hidalgo - La Gitana producerer ca. 200.000 flasker sherry og brandy hvert år. Ca. 70% af denne produktion er til Manzanilla La Gitana , Hidalgo's flagskibsvin, der produceres i en familie solera, der går tilbage til begyndelsen af ​​det 19. århundrede. Faktisk dateres det tilbage til samme tid, da Manzanilla som en vintype blev til. Navnet La Gitana betyder Sigøjner-kvinden , og kommer fra en bar i Málaga, der drives af en sigøjner, hvor Hidalgo's Manzanilla var særlig populær. I dag er det nok den mest almindelige Manzanilla i andalusiske restauranter og barer. I de senere år har familien også startet en restaurantkæde og købt en vinbodega i Rioja-området, men de fleste af disse aktiviteter er lukket ned og deres fokus er nu på sherry igen. De producerer også brandy Fabuloso, eddike, Ponche likør og bordvin.