4,2 vivino

Kendall-Jackson - Jackson Estate - Hawkeye Mountain - Cabernet Sauvignon - Alexander Valley, Sonoma, Californien

595,00 kr

 

'Bjerg Cab.'

Denne fantastiske Cabernet Sauvignon er en del af Kendall-Jackson's ESTATE vine, som dyrkes på enkeltmarker og tit langt væk fra vingården i drastiske landskaber, hvor druestokken må kæmpe for livet. Det er fra sådanne steder de bedste vine kommer. Vinene her er baseret på den vulkanske jord, som stammer fra Sonomas Mayacamas bjerge. Vinmarken ligger højt oppe over dalen med en udsigt til bjergene og vinstokkene.

 

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandNordamerikansk
OmrådeSonoma
FyldeFadpræget, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerCabernet Sauvignon
God TilRødt Kød
År2012
Alkohol14,5 %
Vivino4,2
4 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Det er en utrolig elegant og kompleks vin med en flot granatrød farve og delikat duft af røde frugter og røget egetræ.

tabs-icon2 Smag

Saftig og fyldig smag af kirsebær, brombær, mokka og tranebær samt behagelige tanniner

tabs-icon3 Eftersmag

lang og vedvarende eftersmag.- Der kun produceret et begrænset antal af denne årgang

Beskrivelse

Denne vin er produceret af 100% Cabernet Sauvignon druer, der er dyrket højt oppe over Alexander Valley i Sonoma County i Californien, USA. Modsat mange af de andre estate vine, ligger denne vinmark over tågelinien, men der er stadig koldt om morgenen. I løbet af dagen får druerne godt med sol og det elsker Cabernet Sauvignon.
Vinen har været lagret 18 måneder på egetræsfade.

Se en dejlig video om vingården HER og se også en video om denne vin HER

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger

92 points, Robert M. Parker Jr., Robert Parker's Wine Advocate, December 14
"The 2012 Cabernet Sauvignon Hawkeye is a well-built, structured, deep and potentially complex wine that has plenty of upside. Dense ruby/purple, full-bodied, very young and backward, this wine does offer impressive texture, depth and quality. Drink 2017-2030."

top_ranked
Blandt top 5% af alle vine i verden
 
Henrik Omdal skriver på Vivino: Fantastisk vin,noget af det bedste jeg nogensinde har smagt... Bør prøves!
 
Henrik Agelby:
Fantastisk massiv duft af rosiner, fad og mørkt træ. Dyb mørkerød farve med et begyndende orange skær. Umådelig blød og vildt kraftig og krydret smag, der bliver ved og ved. Ubetinget noget af det bedste (og dyreste 500 kr.) Cabernet Sauvignon, jeg til dato har fået. Det er intet mindre end en rigtig flot vin, med kaskader af vin i glasset. For dyr? - måske, men det smager saftsusemig guddommeligt!!
Område og Producent

Vingården blev i 1974 købt af familien Jackson og bestod af 35 hektar, beliggende lige nord for Napa Valley. Stedet var da tilplantet med pære og valnøddetræer. Der blev i stedet straks plantet Chardonnay vinstokke og i 1982 kom de første rigtige kommercielle vine på markedet og Kendall-Jackson var født. Jess var patriarken i firmaet og i dag er det efterkommerne efter ham som driver vingården videre.

1983 sælger Jess sin første kasse af deres Vintners reserve vine til The Oyster Bar på Grand Central Station i New York og vinen, som er en Chardonnay, vandt det år, som den eneste amerikanske Chardonnay, Platinium ved American Wine Competition. Øjeblikkeligt var vingården kommet på all time vinkortet.

Det blev endnu bedre, da Det Hvide Hus, under Reagans, brugte Kendall-Jackson som husets vine. Igennem 90’erne og 00’erne har vingården udvidet med de helt særlige Estate vine, som du også kan finde hos os. De sidste 10 år har vingården mere og mere arbejdet med en grøn profil og det kulminerede i 2016, hvor man blev dekoreret med GREEN MEDAL CALIFORNIA SUSTAINABLE WINEGROWING LEADERSHIP AWARDS 

kendall-jackson-logo-1