4,0 vivino

CANTINE BORGA - "Roséveryday" - ROSATO - VENETO

120,00 kr
  • Køb 3 for 85.00 pr. fl. og spar 30%

 

"Deep horizon"

Farven er som en solnedgang på en sommerdag. Skøn rosé fra et af vores favorit vinhuse. Borga familien er suveræne til at forene kvalitet og pris. Derfor sælger vi strømmevis af deres vine.

TypeRosé
Indhold i CL75
Dyrkningsmetodeøko & veganer
LandItaliensk
OmrådeVeneto
FyldeFrisk, Frugtig, Tør
DruerRaboso
God TilFed Fisk, Fisk, Skaldyr, Sushi
År2023
Alkohol12 %
Vivino4,0
120 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Bleg og lys lakserosa. Duftende og delikat på næsen med strejf af rosenblade, hvid fersken og små røde frugter

tabs-icon2 Smag

Den har en smuk koncentration i munden med smag af vilde jordbær, fersken og citron. Velbalanceret med frisk syre, saftig finish og et strejf af middelhavssalinitet.

Beskrivelse

Et af de nyeste vinhuse vi har fået i vores sortiment er vingården Borga, som ligger i Veneto, 30 km nordøst for venedig, i byen Chiarano, i distriktet Treviso. 3 fætre og en kusine laver her dejlige vine, som typisk er meget drueorienteret. Vingården har dyrket vin siden 1940.

Sono familien laver super autentiske vine, som smager af druer og som skabes af den fine jordbund som er i området, Alle vingårdens vine er foriøvrigt veganer certificeret, hvilket betyder at der ikke bruges animalsk gødning og eksempelvis ikke æggehvider til at klarer druemosten.

Borga er en måde at intuitere ting på, ved at bruge sine hænder til at forstå naturen, kommunikere uden at tale og overføre energi gennem vinens kraft. Fra Sauvignon til Prosecco, elskede internationale klassikere overalt, til indfødte druer som Manzoni Bianco og Raboso. Familien lægger erfaring og følelser i hvert glas.

Denne dejlige rosé med det skønne navn og ordspil ROSÉ(VERYDAY), ja den har man lyst til at nyde et glas af hver dag.

Drueklaserne bringes i kælderen umiddelbart efter høst og afstilkes. Druerne presses blidt, og mosten macererer på skallerne længe nok til at give vinen dens klassiske lyserøde nuance. Udvalgt gær tilsættes fritløbsmosten og den sendes til gæring, som foregår ved en kontrolleret temperatur mellem 16° og 18°, i cirka 10 dage. Den opnåede vin hviler i stål, hvor den lagres i 5/6 måneder før aftapning. Druerne er 100 % Raboso.

Vingårdens hjemmeside HER

Område og Producent

Et af de nyeste vinhuse vi har fået i vores sortiment er vingården Borga, som ligger i Veneto, 30 km nordøst for venedig, i byen Chiarano, i distriktet Treviso. 3 fætre og en kusine laver her dejlige vine, som typisk er meget drueorienteret. Vingården har dyrket vin siden 1940.

132730172_5116385428386465_2597347074348816956_o

Sono hedder familien og består af Martimo Sono, som står for logistik og hans passion er havearbejde og planter. Catarina Sono er salgschefen og den mest kreative af firkløveret. Antonio Sono er produktchefen og har en forkærlighed for Japansk mad. Riccardo Sono er den der har taktstokken når der skal tages daglige beslutninger.

En ung og dynamisk vinfamilie med hver sin historie, men med en fælles historie, der skal fortælle hvor godt de laver deres vine og med hvilken kærlighed de har for terroir og miljø.

Borga ejer 33 hektar vinmarker, der ligger 6 meter over havets overflade på sletten i Chiarano kommunen, hvor jorden består af sand, ler og silt. Vingården har små parceller dedikeret til dyrkning af valnødder og popler, samt selvfølgelig vinstokke.