4,4 vivino

World's End, "Crossfire", Cabernet Sauvignon, Napa Valley, Californien

1.195,50 kr

 

'High end'

Jonathan Maltus er briten, som formåede at imponere en måbende vinverden, da hans ikon vin Le dome opnåede det uopnåelig, at få 100 point af verdens mest magtfulde vinskribent Robert Parker. Nu forsøger han sig over there og her med denne vinserie “Worlds End” i  Napa Valley.

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandNordamerikansk
OmrådeNapa Valley
FyldeFadpræget, Frugtig, Fyldig, Kraftig
God TilGrillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød
DruerCabernet Sauvignon
År2014
Alkohol14,5 %
Vivino4,4
tabs-icon2 Smag

Hverken når vi snakker musik eller vin. Her er en storstilet vin med rig tekstur og bløde kanter.
Aromatisk Cabernet-næse indleder til en tæt, saftig og skarpt afgrænset vin.
Her opstår tanker om mørke bær og bitter chokolade i flot symbiose. En smidig tekstur afrundes i smukke og let prikkende tanniner.

Beskrivelse

Britiske Jonathan Maltus blev kendt som én af de helt store rebeller i Bordeaux, og var allerede i midten af 1990’erne blandt de mest innovative producenter i området.
Gennem snart tyve år har Saint Emilion lagt terræn til Maltus’ forsøg – og dette med udtalt succes! - se vine HER
Denne kærlighedsaffære med det mest velrenommerede vinområde i Californien, er et skarpt match mellem alsidigt terroir og fransk inspireret tankegang.
Anmelderne er enige; Bordeaux-geniet Jonathan Maltus laver også verdensklasse Californisk vin. Med sin World’s End-serie har han taget det bedste fra Bordeaux med til Napa Valley.
Første nummer på Led Zeppelins første plade hed som bekendt Good Times, Bad Times.
Som sand rockfanatiker har Jonathan Maltus opkaldt sin 100% Cabernet Sauvignon fra den berømte To-Kalon-mark efter sangen.
“Crossfire” er også en af disse rock klassikere, som Stevie Ray Vaughn skrev og som nu er inspiration til navnet på denne fantastiske vin og serie af vine….Crossfire er klassisk 100 % Napa-Cabernet fra de berømte lerede jorde i Rutherford, på George lll marken. Stokkene blev plantet helt tilbage i 1895, og senere genplantet i 1988. Høstudbyttet er holdt vanvittig lavt – under 30 hl/ha. Druerne håndsorteres grundigt over 2 omgange. Først klase for klase, så drue for drue. Herefter gennemgår druerne den malolaktiske gæring på nye franske fade og lagrer herefter i samme fade i cirka 2 år. Stilen er fedmefuld, rig og nydelsesorienteret – pakket med bitterkakao, espresso, eukalyptus og mørke, mørke bær.

Se alle hans Napa vine HER

www.maltus.com/

Hvad anmelderne siger
top_ranked
Blandt top 1% af alle vine i verden
 
92 points James Suckling
The fruit on offer is in the riper zone with a swathe of spicy oak laced into ripe plums and mulberries. The palate carries a strong mocha thread, which follows through to the fluid, sweet-fruited, sweeping finish. Drink or hold.
Område og Producent

Bed enhver der ved lidt om vi, at rulle ud en liste over verdens mest berømte vinregioner, og sjældent vil de undlade at nævne Saint-Émilion eller Napa Valley. Team JCP Maltus er stolt af at lave seriøst fine vine på de to kontinenter med imponerende kontraststil. Terroirerne fra ejendommene Château Teyssier og World's End i Napa er blandt verdens mest prestigefyldte, men for at virkelig klare landets potentiale kræves der stor respekt, forståelse og en særlig bånd mellem menneske og natur. Det er denne kulturelle respekt for terroir og den 'franske touch', som Jonathan og hans team har så omhyggeligt bragt over til Napa Valley og som ses og smages i vinene.

Jonathan-Maltus