World's End, "Crossfire", Cabernet Sauvignon, Napa Valley, Californien

1.195,50 kr

 

'High end'

Jonathan Maltus er briten, som formåede at imponere en måbende vinverden, da hans ikon vin Le dome opnåede det uopnåelig, at få 100 point af verdens mest magtfulde vinskribent Robert Parker. Nu forsøger han sig over there og her med denne vinserie “Worlds End” i  Napa Valley.

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandNordamerikansk
OmrådeNapa Valley
FyldeFadpræget, Frugtig, Fyldig, Kraftig
God TilGrillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød
DruerCabernet Sauvignon
År2009
Alkohol14,5 %
Vivino4,4
Beskrivelse

Britiske Jonathan Maltus blev kendt som én af de helt store rebeller i Bordeaux, og var allerede i midten af 1990’erne blandt de mest innovative producenter i området.
Gennem snart tyve år har Saint Emilion lagt terræn til Maltus’ forsøg – og dette med udtalt succes!
Denne kærlighedsaffære med det mest velrenommerede vinområde i Californien, er et skarpt match mellem alsidigt terroir og fransk inspireret tankegang.
Anmelderne er enige; Bordeaux-geniet Jonathan Maltus laver også verdensklasse Californisk vin. Med sin World’s End-serie har han taget det bedste fra Bordeaux med til Napa Valley.
Første nummer på Led Zeppelins første plade hed som bekendt Good Times, Bad Times.
Som sand rockfanatiker har Jonathan Maltus opkaldt sin 100% Cabernet Sauvignon fra den berømte To-Kalon-mark efter sangen.
“Crossfire” er også en af disse rock klassikere, som Stevie Ray Vaughn skrev og som nu er inspiration til navnet på denne fantastiske vin og serie af vine….

www.maltus.com/

Hvad anmelderne siger
Blandt top 1% af alle vine i verden
I glasset
Stevie Ray Vaughns album, In Step var en hyldest til sin ædruelighed efter mange års misbrug. Crossfire handler om at være fanget i krydsilden af sine egne handlinger og blev frigivet i ’89 som single fra pladen. At kalde Crossfire for en hyldest til livet, vil ikke være en overdrivelse. Hverken når vi snakker musik eller vin. Her er en storstilet vin med rig tekstur og bløde kanter. Aromatisk Cabernet-næse indleder til en tæt, saftig og skarpt afgrænset vin. Her opstår tanker om mørke bær og bitter chokolade i flot symbiose. En smidig tekstur afrundes i smukke og let prikkende tanniner. Bør drikkes fra: 2013-202
Område og Producent
Hans otte vine fra ikoniske Napa Valleys allerbedste marker er således alle rock ’n roll-vine med Maltus’ kendte fingeraftryk, som man kender fra hans fremragende vine fra St-Émilion, der senest har fået Parker til at ryste op med 100 point for den perfekte Le Dôme 2010. Opskriften hedder enorm omhu i marken, lavt hektarudbytte, nidkær sortering af druerne og de bedste franske egefade til lagring. Rige vine med masser af elegance. 2008 var første årgang, men med den fremragende årgang 2009 er der virkelig sket et ekstra ryk opad stigen, og vi tør godt love det: World’s End er den næste store ting i Napa!