- Beskrivelse
Vi ser det nogen steder. Det her med at bruge fadet som gæringskar. Nu om dage er det for det meste i ståltank eller i cementkar. Det giver vinene en anden karakter og om man kan lide disse vine er jo en smagssag. I hvert tilfælde kan man ikke komme udenom at vinen her har klasse. Det oser langt væk af godt håndværk.
Barrel fermented Chardonnay, er et projekt Chris har lavet for at teste ydergrænserne for fadlageret vin. Hans Chardonnay ligger 36 mdr. på fad, 3 hele år. Men Chris som kalder det ”The Barral Project” har også fade med Cabernet Sauvignon, Grenache, Tempranillo som ligger fra 30 måneder helt op til 67 måneder. alle vinene er yderst begrænset i mængde.
Chardonnay vinstokkene kommer fra marken Fairsing Vineyards i Yamhill-Charlton. Jordbunden på Fairsing er primært en blanding af ler og sand der hedder kaldes Loam. Fairsing ligger også ret højt 500-800 fod over havet og passes af ægteparret Mike og Mary Ann McNally for Roots Winery.
Se vingårdens hjemmeside HER
Se en video om vinene fra Oregon HER
- Område og Producent
Født i Racine, Wisc., og opvokset i Idaho, Pennsylvania og Illinois, vidste winemaker og vinproducent Chris Berg ikke altid, at han ønskede at lave vin. Faktisk, da han blev uddannet fra University of Kansas i Lawrence med en bachelor på engelsk, var han ikke sikker på, hvad hans fremtid bragte. I mellemtiden havde hans forældre Chuck og Dian Berg besluttet at flytte til Oregon fra Illinois med køb af en produktionsfabrik i Tualatin, Ore. Chris fulgte snart efter og hjalp hans forældre ved anlægget og etablering af en lille hobby vingård.
Roots 'reserve Pinot Noir-mærket Racine ærer den by, hvor Chris blev født. (Navnet betyder "rod" på fransk). Og i en hyldest til en af Chris 'foretrukne kunstnere Paul Klee, Roots anden label, Klee, den største del af produktionen med 2.000 kasser, der produceres årligt. Kunstværket er deres egen tilpasning af et Klee-maleri.
Andre label projekter omfatter: Theo, en mousserende opkaldt efter Chris og Hilary's søn ; Art Brut, en méthode Champenoise-stil mousserende serie lavet med frugt fra det usædvanlige Red Hill Douglas County AVA; The Barrel Project, en øvelse i modning, der omfatter (Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Grenache og Tempranillo) i tøndemodning fra 30 til 67 måneder og har fantastiske kunstværker af Jessi Zawicki; Un Autre Monde, en lunefuld Pinot Noir blanding; og Sheboygandy, et spil på ord, der kombinerer Sheboygan (en anden 'Sconnie by') og Bourgogne, verdens berømteste hjem for Pinot Noir.
Uanset navnet eller kunstværket er alle vine lavet med premiumfrugt i små partier og håndlavet ved hjælp af indfødte gær.
Se deres Facebook side HER