4,8 vivino

Roots Winery - "The Barrel Projekt" - Chardonnay - Villamette Valley - Oregon

295,00 kr
  • Køb 6 for 230.00 pr. fl. og spar 23%

 

"Rødder"

Siden 2002 har Chris Berg og familie drevet Roots Winery i Oregon. Vinene er særdeles terroir drevne. Det er jord, cool climate og speciel geografi ned i en flaske. Bæredygtigt hele vejen igennem og med indfødte traditioner for det at lave vin her. Resultatet er vine med stor finesse og kompleksitet.

 

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandNordamerikansk
OmrådeOregon
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerChardonnay
God TilBløde Oste, Fed Fisk, Fisk, Lyst Kød, Skaldyr
År2014
Alkohol13 %
Vivino4,8
45 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Vinen er overraskende frisk og smækfuld af tropisk frugt, kandiseret citron skal, og gule æbler og pære. Røg, smør, vanilje, og kokos springer ud af glasset

tabs-icon2 Smag

Vinen har en god syre der skaber en super flot balance mellem frugt og fad.

tabs-icon3 Eftersmag

LAAANG afslutning

Beskrivelse

Vi ser det nogen steder. Det her med at bruge fadet som gæringskar. Nu om dage er det for det meste i ståltank eller i cementkar. Det giver vinene en anden karakter og om man kan lide disse vine er jo en smagssag. I hvert tilfælde kan man ikke komme udenom at vinen her har klasse. Det oser langt væk af godt håndværk.

Barrel fermented Chardonnay, er et projekt Chris har lavet for at teste ydergrænserne for fadlageret vin. Hans Chardonnay ligger 36 mdr. på fad, 3 hele år.  Men Chris som kalder det ”The Barral Project” har også fade med Cabernet Sauvignon, Grenache, Tempranillo som ligger fra 30 måneder helt op til 67 måneder. alle vinene er yderst begrænset i mængde.

Chardonnay vinstokkene kommer fra marken Fairsing Vineyards i Yamhill-Charlton. Jordbunden på Fairsing er primært en blanding af ler og sand der hedder kaldes Loam. Fairsing ligger også ret højt 500-800 fod over havet og passes af ægteparret Mike og Mary Ann McNally for Roots Winery.

Se vingårdens hjemmeside HER

Se en video om vinene fra Oregon HER

Område og Producent

Født i Racine, Wisc., og opvokset i Idaho, Pennsylvania og Illinois, vidste winemaker og vinproducent Chris Berg ikke altid, at han ønskede at lave vin. Faktisk, da han blev uddannet fra University of Kansas i Lawrence med en bachelor på engelsk, var han ikke sikker på, hvad hans fremtid bragte. I mellemtiden havde hans forældre Chuck og Dian Berg besluttet at flytte til Oregon fra Illinois med køb af en produktionsfabrik i Tualatin, Ore. Chris fulgte snart efter og hjalp hans forældre ved anlægget og etablering af en lille hobby vingård.

Man blev mere og mere seriøse og i1999 plantede Bergs syv hektar mest Pinot Noir på 20 ha marker nær Yamhill i Yamhill-Carlton District of Willamette Valley. Chuck og Dian byggede et lille hus på vingården, og Chris boede i Portland sammen med sin kone, Hilary, også en Jayhawk. Familiens forretning lukkede deres døre i 2000, og Bergs befandt sig nu i fuld tid som vinbønder. I 2001 flyttede Chuck og Dian til den solrige lokalitet Wickenburg, Ariz., For at være tæt på Dian's forældre. Chris og Hilary fik derefter mulighed for at flytte til vingården fra Portland. I 2002 høstede Bergs deres første årgang og det blev til 72 kasser af Pinot Noir. 
I dag producerer Roots cirka 5.000 kasser årligt. Vinene omfatter flagskibsvinen Pinot Noir, samt andre Pinot Noirs fra vinmarker, som bliver passet af andre vinbønder, der hovedsagelig hentes fra de nærliggende vinmarker i Yamhill-Carlton AVA. Andre hovedvarianter under Roots-mærket omfatter en ejendom Pinot Gris og Chardonnay hentet fra naboen.

Roots 'reserve Pinot Noir-mærket Racine ærer den by, hvor Chris blev født. (Navnet betyder "rod" på fransk). Og i en hyldest til en af ​​Chris 'foretrukne kunstnere Paul Klee, Roots anden label, Klee,  den største del af produktionen med 2.000 kasser, der produceres årligt. Kunstværket er deres egen tilpasning af et Klee-maleri. 

Andre label projekter omfatter: Theo, en mousserende opkaldt efter Chris og Hilary's søn ;  Art Brut, en méthode Champenoise-stil mousserende serie lavet med frugt fra det usædvanlige Red Hill Douglas County AVA;  The Barrel Project, en øvelse i modning, der omfatter (Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Grenache og Tempranillo) i tøndemodning fra 30 til 67 måneder og har fantastiske kunstværker af Jessi Zawicki; Un Autre Monde, en lunefuld Pinot Noir blanding; og Sheboygandy,  et spil på ord, der kombinerer Sheboygan (en anden 'Sconnie by') og Bourgogne, verdens berømteste hjem for Pinot Noir.

Uanset navnet eller kunstværket er alle vine lavet med premiumfrugt i små partier og håndlavet ved hjælp af indfødte gær. 

Se deres Facebook side HER