- Beskrivelse
Caroline og Olivier Collard, viderefører forfædres knowhow, der er gået i arv i 5 generationer . Olivier, Kældermester, har lagt al sin kærlighed til landet og sin ønologiske viden i disse to exceptionelle årgange (2006 og 2007). De har således skabt 500 luksuriøse signerede og nummererede kasser .
Disse hjerter af årgangen vinificeret på egetræsfade, uden malolaktisk gæring, tegnet på kork og hæftet, er ældet tålmodigt i mindst 10 lange år i mørket i deres kældre.
Druerne, plukket fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 45 år , sammensætter denne subtile blanding som følger: 80% Chardonnay fra den berømte Côte des Blancs klassificeret Grand Cru (Le Mesnil-sur-Oger og Oger) og 20% af Pinot Noir fra Marnedalen (Reuil). For at afsløre karakteren af deres oprindelse er disse Vintages blevet doseret med sukker på kun 2 g/L og vil derfor blive vist som Extra Brut. Deres bevaring, beskyttet mod lys, kan vare op til 15 år under optimale forhold.
OBS: Ved køb får du 2 ekstra flasker med. En af hver type. Det skylder vi næsten, da det er gudedrik det her :-)
Se vinhusets hjemmeside HER - I en smuk video, kan du se hvad du køber HER
- Område og Producent
Collard-Picard er et af de mest spændende huse i Champagne i dag, som absolut er på forkant med kvalitet. Både Olivier og Caroline er fra fremtrædende Champagne-familier, og Oliviers bedstefar Rene var en pioner inden for økologisk landbrug i regionen. De er, hvad der er kendt som en uafhængig avler, baseret 15 km vest for Epernay.
De har strålende grand cru- og 1er- cru i Mesnil, hvor de dyrker Chardonnay og dyrker økologisk. Det er også hjemsted for et par af Champagnes mest berømte cuvees som Krug Le Mesnil og Salon Mesnil. I Marne har de en mark, der anses for at være en af de bedste for Pinot Meunier og Pinot Noir. Collard-Picard ælder denne champagne i træ, hvilket er meget usædvanligt, og går tilbage til den mere traditionelle måde at lave god champagne på i fortiden.
Collard-Picard bruger ikke malolaktisk gæring og vælger at modne flere af deres Champagner på egefade, som man gjorde mere i de gamle dage. Det giver Champagner, der har vældig fylde, krop samt karakter og stilmæssigt ligger flere af deres cuvéer meget tæt eksempelvis Krug.