4,7 vivino

DALVA PORT - WHITE COLHEITA 1971

1.795,00 kr

 

"Remember 71"

Vi har smagt mange Portvine fra det fantastiske år 1963. Måske det bedste år nogensinde i portvinsdistriktet. Vi har dog aldrig før smagt en hvid port fra det år. da vi smagte den, tænkte vi at disse dråber ikke er fra denne verden. Vinen har ligget på fad indtil 2015. Altså mere end 53 år før den er kommet på flaske.

Nu er vi med denne Portvin sendt 8 år frem i tiden. Til 1971 og får en anden slags oplevelse, men alligevel en vin som har ungdommen stadig og en vin der vil overleve de fleste nulevende. Dalvas serie af "gyldne Ports" er second to none og her har vingården virkelig specialiseret sig. Det er vine som laves stort set som alm. røde Colheitas, men uden skindkontakten.

 

TypeHedvine, Portvin
Indhold i CL50
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandPortugisisk
OmrådeDouro
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Let Sødlig
God TilBløde Oste, Chokolade/konfekt, Dessert
År1971
Alkohol20 %
Vivino4,7
5 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Den præsenterer os med en lidt lysere farve blandt Golden White portvinene, Den har en delikat aroma af figner, lak, muskatnød og moden appelsin

tabs-icon2 Smag

I munden er den virkelig lækker og subtilt med en meget lang forsinket eftersmag, hvor igen de modnede figner og med muskat og melasse i enden.

tabs-icon3 Eftersmag

Med et Portvin glas i hånden den samme gyldne karakteristiske ... den velsignede klæbrige aroma, som varer evigt.

Beskrivelse

Dalva lavede deres første Vintage Port i 1978, men har et fantastisk lager af tawnies og hvide ports fra endnu længere tilbage. Husets erklærede ambition er at tilhøre superligaen i Porto og de senere årtier har vist, at dette mål rykker tættere og tættere på, mens priserne (bla. takket være en skrantende portugisisk økonomi) holdes på et minimum. Dalva er kort sagt et uforfalsket best buy-hus i dag.
Som noget helt unikt kan vi tilbyde en lang række af Dalvas fornemme colheita - fadlagrede vine fra et enkelt høstår - og i ganske begrænset mængde deres vidt berømte white ports, hvor vi efterhånden er gået over til at tælle alderen i hele årtier.
Disse vine er vinverdenens kronjuveler og oplevelsen af fortættet historie, ekstrem kompleksitet og rigdom kan knap nok beskrives med ord.

Over fire årtier på fad giver en unik og absurd høj kvalitet. Dalva er notorisk kendt for at være verdens førende hus på hvid portvin. Og deres suveræne Golden White 1971 er ingen undtagelse. Noter af kandiseret appelsin, rosiner, honning, muskatnød. Dybde, kompleksitet, sødme, modenhed, intensitet… Vi kunne blive ved – det her skal prøves mindst én gang i livet.

Denne Colheita er kommet på flaske i 2017

DU KAN FÅ LEVERET I TRÆKASSE PÅ OPFORDRING

Hvordan man åbner en meget gammel portvin, hvor proppen er meget porøs. Se HER

Tag med på en tur til portvins land HER

Se flere årgangsport HER

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger
top_ranked
Blandt top 1% af alle vine i verden
 
94 points Robert Parker
The 1971 Golden White Port (Dalva) is a blend of Malvasia Fina, Viosinho and Rabigato, coming in at 132 grams per liter of residual sugar. It was bottled in 2014. It has a very Tawny feel to it, not just a white version of a Tawny Colheita. Gorgeous and fresh, this is an elegant white with a lively and lifted demeanor, but more than enough unctuousness in the mid-palate. It’s a beauty, likely to arrive (so I’m told) in the USA in 2016.
Område og Producent

I 1933 ankom Clemente da Silva fra Brasilien til Portugal for at fuldføre en livslang drøm om at lave kvalitetsvine og derved få succes, som kunne og ville følge ham resten af livet. Mulighederne var mange og da hans kones familie ejede et portvinshus, lå det lige for at købe sig ind i det, men af uransagelige årsager blev det aldrig til noget. Han ville hellere starte et firma fra bunden og med ekspertise, samt et pænt lager af ports fra familiens portvinshus, grundlagde han det nuværende hus.

I dag er huset kendt verden over for sine årgangsports og det fortsætter med at sætte nye standarder. -------Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt færdig ulagret vin, som man lagrede, blandede og markedsførte fortrinsvis til det brasilianske marked.

I starten af 1970erne begyndte man at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten gennem større kontrol over alle aspekter af produktionsprocessen. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første “hjemmelavede” vintage port.

Se deres Facebook side HER