Rosebank Distillery - Signatory Millennium edition 2000 - magnum btl.

6.000,00 kr

 

The MagRose"

Rosebank Distillery har ført en omtumlet tilværelse og har været lukket og genåbner nu med stor bevågenhed igen 2022. En af de fineste LoWland Whisky.

TypeWhisky
Indhold i CL150
LandScotland
OmrådeLowlands
År1990
Alkohol43 %
1 stk. På lager
Beskrivelse

Signatory Vintage blev grundlagt af Andrew Symington i 1999. Efter at have opdaget single malt whisky i single cask, mens han ledede Prestonfield House Hotel, købte Andrew sit første fad, en Glenlivet 1968, og er nu en af ​​de største uafhængige aftappere i Skotland. Fra 2002 var Signatory Vintage Whisky -selskabet også ejer af Edradour -destilleriet.

Denne fornemme Lowland whisky er en magnum flaske. Destilleret 1990 og aftappet fra fad 1999. Udgivet i forbindelse med årtusindeskiftet. Kun 440 flasker er udgivet. Til whiskyen høre en superflot trææske og en supplerende prop i fløjlspose.

Se destilleriets hjemmeside HER

Område og Producent

Der findes optegnelser, der viser, at der allerede i 1798 eksisterede et destilleri i Falkirk, det blev drevet af brødrene Stark i Laurieston. I 1817 åbnede James Robertson et destilleri i nærheden ved navn Rosebank - optegnelser er uklare om, hvorvidt dette var på samme sted som det senere destilleri. Det forblev kun åbent indtil 1819. I 1827 åbnede John Stark Camelon -destilleri på kanalens vestbred, han drev dette indtil sin død i 1836. Efter dette tidspunkt blev Camelon -destilleriet drevet af Thomas Gunn og hans far. I 1840 blev Gunn's kontaktet af James Rankine for enten at købe eller lease Camelon destilleriet, hvor han oprettede et nyt destilleri under navnet Rosebank. Det nye Rosebank voksede hurtigt, hvilket krævede en udvidelse i 1845 og genopbygning i 1864. Faktisk i 1861, da Camelon Distillery gik konkurs, var Rankine også i stand til at købe og nedrive det, og efterlod kun maltningen til brug af Rosebank.  Rosebank Distillery Ltd blev dannet i 1894, og i 1914 var det blandt de virksomheder, der sammensmeltede til at danne de skotske maltdestillerier. Senere blev gruppen en del af DCL. 

Rosebank blev engang betragtet som en af ​​de førende lavlands whiskyer, men derefter møllagde United Distillers destilleriet i 1993. Grunden til møllægningen var, at spildevandsbehandlingen ville have krævet en opgradering på 2 mio. Pund for at overholde europæiske standarder og det gjorde dette at det ikke var kommercielt levedygtigt. På tidspunktet for lukningen bevarede det stadig mange historiske træk ved produktionen af ​​whiskyen og fungerede næsten som et museum. 

I 1988 var det bundne lager til destilleriet (på kanalens vestbred) blevet solgt og ombygget og blev delvist en Pub and Grill. 

I 2002 blev destilleribygninger og indhold solgt til British Waterways af Diageo, og maltningen blev revet ned for at give plads til boligudvikling. I 2008 blev der startet planer om at åbne et nyt destilleri i Falkirk med originalt Rosebank -udstyr. Men over jul og nytår 2008/2009 blev de originale Rosebank Stills (sammen med andet udstyr) stjålet af metaltyve og blev ikke genoprettet. Planer om det nye destilleri fortsatte med at udvikle sig og fik den skotske regerings godkendelse, idet den nye bygning var i nærheden af ​​Laurieston -stedet for det oprindelige Rosebank -destilleri. På trods af forslaget om, at den nye whisky kan blive produceret under navnet Rosebank, benægtede Diageo - som dengang ejede Rosebank -varemærket og fortsatte med at frigive begrænsede flasker original Rosebank -whisky - dette. 

I oktober 2017 meddelte Ian Macleod Distillers, at de havde erhvervet varemærket Rosebank Whisky fra Diageo og grunden fra Scottish Canals for at genetablere Rosebank Whisky ved at bygge et nyt destilleri og genoptage produktionen i den gamle stil. 

Rosebank destilleri forventer at genåbne i juli 2022. Der er givet fuld byggetilladelse, og entreprenøren ISG arbejder nu på stedet. Fans har været offentligt begejstrede for destilleriets store tilbagevenden.