- Beskrivelse
Couvreur begyndte i 1951 (!) som forhandler af de fineste vine fra Bourgogne, men i de sidste fire årtier har det været whisky, han har kastet sit perfektioniske sind over, og i dag er han en legende i whiskyverdenen. Helt unikt køber firmaet sine unge whiskies i Skotland (selvfølgelig nøje udvalgt) og lagrer dem færdig i dybe kældre i den burgundiske landsby Bouze-les-Beaune.
Belgisk af oprindelse og négociant af burgundiske vine, Michel Couvreur forelsker sig i whiskyverdenen i slutningen af 1970'erne. Michel Couvreur er kaldet den sidste af mohikanerne, fordi han er den sidste whisky-håndværker.
Couvreur har altid fulgt alle detaljer i produktionen. Han begyndte at destillere på Edradour og bruger stadig små destillerier og følger hver produktionsfase alkoholen kommer igennem. Til modning fortsætter Couvreur med at bruge Sherrys tønder efter skotsk tradition. Skotlands reneste vand bruges til at reducere alkoholniveauet.Michel døde i 2013 og i dag er det familie og mangeårige samarbejdspartnere som videreføre hans idéer
Blossoming Auld Sherried Single Malt Whisky er en single-cask whisky, der kun er fremstillet af single malt destilleret i Skotland og modnet i tidligere søde sherry egetræsfade. Før aftapning er dens naturlige styrke 51% alc. / Vol. reduceres til 45% alc. / vol .. En fabelagtig balance mellem sherrys varme og de friske varianter, som kun byg kan producere. Denne whisky angiver ikke hvor lang tid den har modnet på fad, fordi whiskys modenhed nås forskelligt i hvert fad. Alder er kun en af de komplekse faktorer, som modning afhænger af. Blomstrende Auld Sherried er den perfekte demonstration af sherryimprægneret træs største betydning.
Se et video besøg hos Michel Couvreur HER
- Hvad anmelderne siger
The first time I tasted the Blossoming Auld Sherry was at a wonderful little bistro in Levernois outside of Beaune called Du Bord De L'Eau. After a wonderful meal at this exceptional casual restaurant, the director of Couvreur Jean Arnauld suggested we finish the night with a taste of something special from his exceptional collection. We could have taken the exceptionally expensive vintage offerings, but he recommended this special little treat. From the moment I put my nose to the glass I was transfixed. Of course, I know Couvreur's style and what to expect, but this was unlike anything I'd yet come across. It was truly like diving head first into the finest Sherry, but at 90 proof!!! The nose exhibits an intoxicating bouquet of plum preserves, old exotic wood, fresh leather, tobacco and the intricately carved wooden pipe to pack it. The palate is SO smooth. When someone says they like something "smooth," it's such a vague notion, and difficult quality to guarantee in a product, but THIS is what they're talking about. The density of the fruit remains on the palate, but it's pointed with wonderful dried citrus and sweet herbal notes. This is the real deal, and while not inexpensive, it out-performs its price point by a mile and then some. Imagine having a bottle of sherry that never goes bad, which you can sip by the ounce and clocks in at 45%! You'd never stop, so you know, you shouldn't. We're the exclusive source for this product in California and will likely buy the entire US allocation of 20 cases.
Med tak til K&L Wine Merchants
- Område og Producent
Michel Couvreur døde i 2013; hans svigersøn Cyril Deschamps og hans kældermester Jean-Arnaud Frantzen følger med uvurderlig hjælp fra Michels hengivne kone Marthe og hans datter Alexandra til bogstavet husets filosofi og motto: Virtute et Opera
Bourgogne spiller dog stadig en rolle, idet de unge whiskies, firmaet køber i Skotland (selvfølgelig nøje udvalgt) alle lagres færdig i dybe kældre i landsbyen Bouze-les-Beaune, hvor firmaet høre til. Det kan lyde mærkeligt, at Michel Couvreur og nu hans efterkommere insisterer på at drive virksomheden i Bourgogne, når det nu netop er whiskies, der er nerven. Det skyldes, at han sværgede til såkaldt ‘fresh filling’, når hans whiskies skal lagres på spanske sherryfade – den klassiske brug af sherry fade når de modner whiskyer. Sherryen skal først tømmes af fadene lige inden, de fyldes med whisky.
I dag er der ingen udover Couvreur firmaet der udøver denne praksis, da den er dyr og omstændig. Men selv sagde Couvreur, at “fresh filling” giver en whisky på 4-5 år karakter som en 30 års whisky der har lagret på brugte fade. Derfor finder Michel Couvreur firmaet selv sine fade i Jerez, og får med hjælp af Emilio Lustau adgang til exceptionelle fade hos Alamacenistas, hvorefter de fragtes – med sherry – til Bourgogne. Her bliver de til den uundværlige komponent i Couvreurs finpolering af de unge whiskies.
På det seneste er man begyndt at bruge fade som har indeholdt vin fra JURA. Vine med en helt speciel sødme.
Den lille by i Bourgogne, Bouze-les-Beaune ligger altså helt ideelt præcis midt mellem Jerez og det skotske højland. Håndlakeret Hver enkelt flaske håndtappes og proppen isættes manuelt (Couvreur har prøvet maskiner, men teksten på proppen kommer ikke altid til at stå korrekt!). Hver flaske lukkes med segllak. Vand I en tid hvor mange destillerier „nulstiller“ deres vand og derefter tilsætter forskellige mineraler for at få netop den type vand, de vil have, går Couvreur anderledes radikalt til værks. Han har smagt sig igennem adskillige slags kildevand fra det skotske højland, men kun vandet fra Loch Kathrine mødte hans højre krav. Nu importerer han vandet derfra og bruger det til at reducere alkoholindholdet i sine whiskyer med. Pris: 12 kr. pr. ltr!