3,8 vivino

ROCCA DI CASTAGNOLI - CHARDONNAY - “MOLINO DELLE BALZE”

225,00 kr

 

"White star"

En af de bedste hvide fra Toscana!
Rocca di Castagnoli kan mere end blot lave fantastiske rødvine. Med Molino delle Balza har Castagnoli kastet sig ud i en ren Chardonnay! Og hvilken en af slagsen.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandItaliensk
OmrådeToscana
FyldeFadpræget, Frisk, Frugtig, Fyldig, Halv Tør
DruerChardonnay
God TilFisk, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto
År2019
Alkohol13,5 %
Vivino3,8
24 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Duften er domineret af modne frugter som æbler, pærer og ferskner, der blander sig med nødder, røgede noter og brødskorper.

tabs-icon2 Smag

I munden vrimler det med nuancer af banan, vanilje, passionsfrugt og slutter let krydret med en suveræn friskhed.

Beskrivelse

Chianti Classico området er velegnet til hvidvine med god struktur og elegance. Tilstedeværelsen af ​​sten og forskellige mineraler, såsom Galestro-sten og kalksten, giver struktur og surhed især til en sort som Chardonnay, der især nyder godt af dette terræn. Distriktet er endnu mere egnet på grund af det konstante klima i det øvre område af Chianti Classico med et temperaturområde, der følger med modningen af ​​druerne fra august til høsten i anden halvdel af september.

Gæringen finder sted på 50 % ståltanke og 50 % fade, hvorefter vinen lagrer 6 måneder på “sur lie” – en lagring, hvor vinen ligger sammen med druekerner, frugtkød, stilke og drueskalrester, for at give større dybde, kompleksitet og finesse.

En vin med intens mineralitet og smag med noter af friskhed, der gør den elegant og dvælende, Molino delle Balze er en hvidvin med en klar, lys strågul farve. Den har en vedvarende duft af fersken og abrikos med en baggrund af kvæde og akaciehonning. Det er en vin, der er smidig og omsluttende på ganen. Dens perfekte balance ender med en fremragende dvælende finish. Det er beregnet til at blive drukket snart, men vil udvikle sig i løbet af de næste 5-10 år.

Vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

93 points Vinous
The 2019 Chardonnay Molino delle Balze is one of the most distinctive Tuscan Chardonnays I have tasted in a very long time. Phenolic intensity and a real sense of structure give the 2019 tremendous character. Lemon confit, white flowers, savory herbs and expressive mineral inflections abound. Aging was done in equal parts steel and barrel. I would prefer to open this well in advance.

91 points Wine Critics

Område og Producent

Rocca di Castagnoli er en gammel middelalderfæstning, som var oprindelsen til Castagnoli-landsbyen. Gennem dets historie var dette sted ejet af adskillige adelige familier, herunder Tempi (hvis våbenskjold stadig repræsenterer virksomheden) og Ricasoli.

Vingården, som allerede eksisterede i det 18. århundrede, har altid været landsbyens økonomiske centrum og har altid været kendetegnet ved sin fremragende produktionskvalitet, som det vidnes i 1773 af et besøg fra storhertug Pietro Leopoldo, som roste dens fremragende arealforvaltning. , vedligeholdelse og innovation.

I 1924 blev Rocca di Castagnoli en del af de gårde, der udgør Chianti Classico Wine Consortium.

Siden 1981 har familien etableret sig ved at udføre vigtige omplantnings- og omstruktureringsarbejder på vingårdene, herunder renovering af vinkælderen og middelalderfæstning, i forlængelse af ejendommens historiske fortilfælde ved at opretholde den produktionskvalitet, der er opnået i tidligere århundreder.

Landsbyen Castagnoli rejser sig fra hjertet af Chianti Classico, på en bakke engang besøgt af etruskerne. Derfra har den udsigt over den omkringliggende dal fra toppen af ​​en lille bakke, der minder om oldtiden, omgivet af skove, vinmarker og oliventræer.

Gården dækker omkring 850 hektar med højdeprofiler fra 860 meter (Colle di Monte Luco) til 380 meter. Der er 92 hektar vinstokke, overvejende Sangiovese, druen i bunden af ​​de fineste toscanske vine.

I 1981 blev der udført et omfattende renoveringsarbejde på villaen og fæstningen med innovative indgreb i vinmarker og kælder.

En vinifikationskælder blev skabt, mens middelalderfæstningens kældre blev brugt til ældning i træ, hvilket skabte en barrique-kælder bestående af det bedste franske egetræ for at skabe vine med stor personlighed, kompleksitet og balance, som kan nydes over tid.