BARON GASTON LEGRAND ARMAGNAC 1990 i 5 LITERS FLASKE OG I ORG: TRÆKASSE

9.995,00 kr

 

"The big arms"

Her en Armagnac af stor sjældenhed. Ikke så meget alderen, men det, at Armagnac'en er en 5 L. flaske. Det ser vi næsten aldrig....

Dejlige brandy'er med mere frugt og blødhed end Cognac. Begge distrikter findes i det sydvestlige Frankrig. Begge distilleres på hvidvinsdruer (folle blanche, ugni blanc og colombard) og lagres på egetræsfade armagnac på den lokale sorte eg, monlezun. Den afgørende forskel er, at armagnac destilleres en gang, og cognac to. Det betyder et lidt mere frugtigt udtryk i Armagnac og lidt mere finesse og elegance.

I disse år går Armagnac sin gang verden rundt. Efter vores mening med god grund. En Armagnac har mere identitet, mildere i smagen og er ikke så kommercielt orienteret som Cognac. Derudover er rigtig mange Armagnacs med årgang og det gør dem populære som gave objekter.

Baron Gastron Legrand ligger i syd-vest Frankrig (150 km syd for Bordeaux) i det begrænsede område appelationen Bas-Armagnac mellem byerne Eauze og Nogaro. Domænet ejer 25 hektar vinmarker i en samlet parcel.

EN FANTASTISK GAVEIDÉ TIL DEN HELDIGE SOM BLIVER 30 ÅR I 2020 ELLER TIL JUBILAREN. MÅSKE KAN 30 ÅRS BRYLLUPSDAGEN OGSÅ VÆRE NOGET.

 

TypeArmagnac
Indhold i CL500
LandFransk
OmrådeArmagnac
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Frugtig, Fyldig, Tør
År1990
Alkohol40 %
Beskrivelse

Til destillering hos Baron G. Legrand bruges kun de ædleste druesorter: Ugni Blanc, Folle Blanche, Colombard og Baco Blanc.

Armagnac laves ved at destillere mosten af druer 1 gang (ikke 2 gange, som f.eks. i Cognac). Den alkohol, som man laver, kaldes ikke Armagnac (den kan først kaldes Armagnac efter 3 års fadlagring), men kaldes “eau-de-vie” og har en alkoholprocent på 52 til 60. Destillationen løber uafbrudt fra november/december til slutningen af marts.

Armagnac produceres kun i Armagnac-regionen i Gascogne, Sydvest-Frankrig, og den største forskel mellem Cognac og Armagnac er som nævnt, at Armagnac kun gennemgår en enkelt destillation. De modnes også på franske egetræfade som Cognac og de ligner Cognac i udtrykket. Disse enkelt vintage armagnacs styres af Bureau National Interprofessionnel de l'Armagnac (BNIA) med lignende tappeforskrifter og procedurer som Cognac.

OBS: Vi kan skaffe Amagnac fra næsten alle årgange fra 1900 og frem til idag. Kontakt os venligst med dine ønsker eller spørgsmål.

Se en dejlig video om at fremstille Armagnac HER

Område og Producent

Cognac Lhéraud købte firmaet Baron G. Legrand i 1998. Indtil da havde Baron G. Legrand i mere end 120 år levet af at sælge dets Armagnac’er til andre firmaer, som derefter solgte dem videre.

Årsagen til dette er, at Legrand ikke er forretningsmand, han er håndværker. I 1998 var firmaet i en meget dårlig finansiel situation og uden mulighed for at drive forretningen videre (ejerne var gamle og uden arvinger). Derfor spurgte man Hr Lhéraud om han ville købe firmaet, eftersom han havde kendt dem i mere end 25 år. Overbevist om den høje kvalitet og know-how i firmaet købte han Armagnac Legrand. Siden da har man holdt fast i, at intet skulle ændres: ansatte, kældermester og bygninger er de samme og vil forblive de samme så længe som muligt.

 Hver enkelt vintage Armagnac opbevares og modnes i eksklusive tønder af egetræ for at få en enestående guldfarve, en delikat bouquet og en udsøgt smag, der ikke er blandet med andre årgange. Efterhånden som deres kompleksitet udvikler sig gennem omfattende aldring, afslører de rige og overdådige aromaer af smurt brød, mokka (skønt der ikke er tilsat nogen karamel), tørret frugt, bløde krydderier og mineraler samt en sensationelt lang finish.