- Beskrivelse
Baron Gastron Legrand ligger i syd-vest Frankrig (150 km syd for Bordeaux) i det begrænsede område appelationen Bas-Armagnac mellem byerne Eauze og Nogaro. Domænet ejer 25 hektar vinmarker i en samlet parcel.
Til destillering hos Baron G. Legrand bruges kun de ædleste druesorter: Ugni Blanc, Folle Blanche, Colombard og Baco Blanc.
Armagnac laves ved at destillere mosten af druer 1 gang (ikke 2 gange, som f.eks. i Cognac). Den alkohol, som man laver, kaldes ikke Armagnac (den kan først kaldes Armagnac efter 3 års fadlagring), men kaldes “eau-de-vie” og har en alkoholprocent på 52 til 60. Destillationen løber uafbrudt fra november/december til slutningen af marts.
Armagnac produceres kun i Armagnac-regionen i Gascogne, Sydvest-Frankrig, og den største forskel mellem Cognac og Armagnac er som nævnt, at Armagnac kun gennemgår en enkelt destillation. De modnes også på franske egetræfade som Cognac og de ligner Cognac i udtrykket. Disse enkelt vintage armagnacs styres af Bureau National Interprofessionnel de l'Armagnac (BNIA) med lignende tappeforskrifter og procedurer som Cognac.
OBS: Kan ikke sendes, men kan afhentes i butikken, dog kan den leveres med vores bil til Favrskov, Aarhus og Randers kommuner.
Se en dejlig video om at fremstille Armagnac HER
- Område og Producent
Cognac Lhéraud købte firmaet Baron G. Legrand i 1998. Indtil da havde Baron G. Legrand i mere end 120 år levet af at sælge dets Armagnac’er til andre firmaer, som derefter solgte dem videre.
Årsagen til dette er, at Legrand ikke er forretningsmand, han er håndværker. I 1998 var firmaet i en meget dårlig finansiel situation og uden mulighed for at drive forretningen videre (ejerne var gamle og uden arvinger). Derfor spurgte man Hr Lhéraud om han ville købe firmaet, eftersom han havde kendt dem i mere end 25 år. Overbevist om den høje kvalitet og know-how i firmaet købte han Armagnac Legrand. Siden da har man holdt fast i, at intet skulle ændres: ansatte, kældermester og bygninger er de samme og vil forblive de samme så længe som muligt.
Hver enkelt vintage Armagnac opbevares og modnes i eksklusive tønder af egetræ for at få en enestående guldfarve, en delikat bouquet og en udsøgt smag, der ikke er blandet med andre årgange. Efterhånden som deres kompleksitet udvikler sig gennem omfattende aldring, afslører de rige og overdådige aromaer af smurt brød, mokka (skønt der ikke er tilsat nogen karamel), tørret frugt, bløde krydderier og mineraler samt en sensationelt lang finish.