3,9 vivino

Domaine Rion - Hautes Côtes de Nuits - "Les Millottes" - Blanc.

195,00 kr

 

"Rion is on"

Fra lille vingård laves der store vine. Vi er i de fineste områder i Bourgogne og Jean-Charles har lært håndværket helt fra bunden.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Tør
DruerChardonnay
God TilAperitif, Bløde Oste, Fed Fisk, Fisk, Lagrede Oste, Skaldyr
År2019
Alkohol14 %
Vivino3,9
6 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Næsen, ren, ærlig og af god intensitet,

tabs-icon2 Smag

frisk smør og utrolig blød smag. Ren Chardonnay

Beskrivelse

Domænets lille vinmark  "Les Millottes" er en del af Oliviers arv og nu sønnen Jean Charles. Tilplantet med Chardonnay og udsigt over landsbyen Prémeaux. De små udbytter er gæret i ståltanke for at bevare friskhed og mineralitet.

Skinnende og klar! Næsen, ren, ærlig og af god intensitet, inviterer dig til at opdage Chardonnay  fra en lidt Muscat vinkel. Akacieblomsten og kaprifolien viger  derefter gradvist for noter af frisk smør og vanilje. Egen er  godt blødgjort og diskret, det er frem for alt finessen i aromaerne, der forbløffer i denne  meget velafbalancerede Chardonnay. En god længde i munden og en lang  honningafslutning tilføjer et sidste strejf af typiskhed til denne autentiske og fine gourmetvin. 

Obs. Produktbillede er af anden årgang.

Se vingårdens hjemmeside HER

Område og Producent

Vingården er på næsten 6 ha og er for nylig blevet drevet af Jean-Charles Rion (femte generation af vinbønder), søn af Olivier Rion og barnebarn af Daniel Rion. Oprettet i 1995 og tilbyder nu appellationer, der spænder over Côte de Beaune, Côte de Nuits og Hautes Côtes de Nuits. 

Jean-Charles tog sin vinuddannelse på Lycée viticole de Beaune (Bac STAE og BTS i vinavl-ønologi og fik derefter sin vin- og vinlicens på Jules Guyot Institute i Dijon. Efter tre års erhvervserfaring i familiens ejendom (Daniel Rion og son) i 2008, 2009 og 2010 valgte han at begive sig ud på det store eventyr som ung vinbonde på sin egen ejendom. Et erhverv han udøver med passion og seriøsitet. Hans eneste ønske er at producere AOP-vine af kvalitet, der afspejler udtrykket af de mange smukke terroirs.

Dens vine er kun fra familiens ejendom. Høsten er begrænset til små udbytter. Høsten udføres manuelt efterfulgt af streng sortering, der kun favoriserer de sundeste bær. Vinificeringen foregår i åbne rustfri stålkar ved nøje kontrollerede temperaturer under hele den alkoholiske gæring. Macerationerne varer i gennemsnit femten dage til tre uger afhængigt af appellationerne og kvaliteten af ​​årgangen. Lagringen af ​​rødvinene samt Nuits St Georges 1er cru blanc "Les Terres Blanches" (fra Pinot Blanc) foregår stille og roligt mellem tolv og atten måneder på egetræsfade.