- Beskrivelse
C. Da Silva (Dalva) Er et traditionelt Portvinshus, som er grundlagt 1862. Dalva er kendt for sine vine over hele verden og missionen er at producere høj kvalitets port, med høje moralske standarder til at beskytte deres brand.
Dalva er især kendt for sine Colheitas og de kan både være røde og hvide. Ens for begge, er at de mindst skal have fadlagret i 7 år før salg.
Denne hvide Colheita 2011 er halvsød og har en duft af nyknækkede nødder og en ligeså fantastisk duft og smag af fuldmodne tropiske frugter og kandiserede ditto. En oplevelse at smage disse typer, som sagtens kan holde lang tid efter åbning, når den sættes køligt.
DU KAN FÅ LEVERET I TRÆKASSE PÅ OPFORDRING
Hvordan man åbner en meget gammel portvin, hvor proppen er meget porøs. Se HER
Tag med på en tur til portvins land HER
Se flere årgangsport HER
- Område og Producent
I 1933 ankom Clemente da Silva fra Brasilien til Portugal for at fuldføre en livslang drøm om at lave kvalitetsvine og derved få succes, som kunne og ville følge ham resten af livet. Mulighederne var mange og da hans kones familie ejede et portvinshus, lå det lige for at købe sig ind i det, men af uransagelige årsager blev det aldrig til noget. Han ville hellere starte et firma fra bunden og med ekspertise, samt et pænt lager af ports fra familiens portvinshus, grundlagde han det nuværende hus.
I dag er huset kendt verden over for sine årgangsports og det fortsætter med at sætte nye standarder. -------Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt færdig ulagret vin, som man lagrede, blandede og markedsførte fortrinsvis til det brasilianske marked. I starten af 1970erne begyndte man at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten gennem større kontrol over alle aspekter af produktionsprocessen. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første “hjemmelavede” vintage port.
Se deres Facebook side HER