4,2 vivino

Kendall-Jackson - Vintner’s Reserve - Riesling - Californien

200,00 kr
  • Køb 3 for 175.00 pr. fl. og spar 13%

 

'Cool Riesling'

Riesling druen kan godt lide lidt kølighed for at komme til sin ret og det får den her langs Californiens kyststrækning, nærmere bestemt Monterey.

Sæsonen er lang og kølig og ud af det kommer der den bedste kvalitetsvin. Lag af abrikos, mandel og honning er at finde i denne riesling. Kendall-Jackson gør meget ud af at finde den rette druetype til den rette jord.

 

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandNordamerikansk
OmrådeMonterey
FyldeFrisk, Frugtig, Tør
DruerRiesling
God TilLyst Kød, Salat
År2022
Alkohol13 %
Vivino4,2
18 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Lækkert sprødt med levende frugtaromaer og subtile krydderinoter. Lag af abrikos, fersken og Anjou-pære blander sig med udbrud af aromatisk jasmin, der leverer en dejlig finish til denne Vintner's Reserve Riesling.

tabs-icon2 Smag

Lækkert sprødt med levende frugtaromaer og subtile krydderinoter. Lag af abrikos, fersken og Anjou-pære blander sig med udbrud af aromatisk jasmin, der leverer en dejlig finish til denne Vintner's Reserve Riesling.

tabs-icon3 Eftersmag

lang og lækker eftersmag

Beskrivelse

Kendall-Jackson Vintner’s Reserve-serien repræsenterer Kendall- Jacksons engagement og dedikation til Jackson Estate-vinene. Disse vine produceres af druer, der er håndplukkede på Jackson Estates egne vinmarker, som er hjertet i hele Kendall-Jacksons vinproduktion. Hver enkelt drue, der er brugt til Vintner’s Reserve-serien, er dyrket på vinmarker i de kølige kystområder
i Californien, som alle er under Kendall-Jacksons dygtige vindyrkningsteams kontrol. Dette giver vinmagerne de bedste betingelser, når de færdige blends skal laves i vineriet. Som Kendall-Jacksons afdøde grundlægger, Jess Jackson, sagde om Vintner’s Reserve-serien: ”Vores mål er at lave vine, som du vil nyde første gang, du smager dem - og mange år fremover.”

Rieslingen kommer fra Monterey County, hvor vækstsæsonen er lang og kølig og tilføjer indviklede lag af abrikos, mandel og kaprifolie. Vi er forpligtet til kun at producere de fineste kvalitetsvine fra druer dyrket i Californiens kølige kystnære vinmarker. Man matcher omhyggeligt klimaer og jordtyper for hver druesort og guider derefter hver vingård gennem hele vinfremstillingsprocessen. Udover Riesling har vingården valgt  6% Gewürztraminer, 3% Orange Muscat, 3% Chardonnay til vinen.

Vingårdens hjemmeside

En lille video fra Kendall HER og lidt om deres dejlige Riesling HER

Hvad anmelderne siger
  • Jackson Family Wines kåret til “Green Company of the Year” i Drinks Business Green Awards 2020
  • Jackson Family Wines modtog Organizational Leadership Award ved Climate Leadership Conference i 2020
  • Kendall-Jackson kåret til ”American Winery of the Year” i Wine Enthusiast 2017
 
top_ranked
Blandt top 7% af alle vine i verden (2009 Årgang)
 
best_user_ratedDenne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin.
Område og Producent

Vingården blev i 1974 købt af familien Jackson og bestod af 35 hektar, beliggende lige nord for Napa Valley. Stedet var da tilplantet med pære og valnøddetræer. Der blev i stedet straks plantet Chardonnay vinstokke og i 1982 kom de første rigtige kommercielle vine på markedet og Kendall-Jackson var født. Jess var patriarken i firmaet og i dag er det efterkommerne efter ham som driver vingården videre.

1983 sælger Jess sin første kasse af deres Vintners reserve vine til The Oyster Bar på Grand Central Station i New York og vinen, som er en Chardonnay, vandt det år, som den eneste amerikanske Chardonnay, Platinium ved American Wine Competition. Øjeblikkeligt var vingården kommet på all time vinkortet.

Det blev endnu bedre, da Det Hvide Hus, under Reagans, brugte Kendall-Jackson som husets vine. Igennem 90’erne og 00’erne har vingården udvidet med de helt særlige Estate vine, som du også kan finde hos os. De sidste 10 år har vingården mere og mere arbejdet med en grøn profil og det kulminerede i 2016, hvor man blev dekoreret med GREEN MEDAL CALIFORNIA SUSTAINABLE WINEGROWING LEADERSHIP AWARDS