4,3 vivino

Weingut Petra Unger - Kremstal - Sprinzenberg Eiswein

275,00 kr

 

"Es ist Kalt"

Petra Unger overtog sine forældres vingård i 1999 og har fået en vigtig erfaring. Hun laver nu rigtig god vin fra vinmarker omkring Kremstal i Niederösterreich ca 80 km. vest for Wien. Marker som Oberfeld, Gottschelle, Fuchaberg, Hinter Kirchl, Zellerkreutz og Gaisberg er kendte vinmarker, som er stejle og knoldede.

Jordtypen Løss er fremtrædende her og er med til at give vinen en masse mineralitet, som er et kendetegn fra disse områder. Nætterne er kølige og floden Donaus nærhed regulerer varmen perfekt. Petra fordre at hendes vine er i harmoni og balance og hun har stadig stor hjælp i at nå dette, fra sin familie, samt et lille, men inkarneret personale.

TypeDessertvin, Hvidvin
Indhold i CL37,5
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandØstrigsk
OmrådeKremstal
FyldeFyldig, Kraftig, Meget Sød
God TilChokolade/konfekt, Dessert, Skimmel Ost, Stærke Oste
År2017
Alkohol11 %
Vivino4,3
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Intens duft af overmodne frugter og en duftsødme der bliver i næsen

tabs-icon2 Smag

Smagen er dybt koncentreret og meget sød, men stadig med en syre til at balancere.

tabs-icon3 Eftersmag

Lang eftersmag

Beskrivelse

Vi har fået et meget lille antal flasker af Petra Ungers seneste EISWEIN. Petra laver ikke denne specialitet i alle høstår, da druerne eller klimaet ikke er til at lave EISWEIN. Vinen må kaldes eiswein når druerne er udsat for den første frost. Det gør at vandinholdet fryser og tilbage er der en fantastisk drueessens, som er meget sød og koncentreret og tit meget kostbar.

Fuldstændig forrygende Eiswein fra østrigske Petra Unger! Det her er en enestående vin, intet mindre. Med en passion og en nidkærhed, der er beundringsværdig, leverer Petra Unger her et skoleeksempel på Eiswein. Altså en dessertvin, fremstillet på druer, der stadig er frosne mens de bliver plukket på vinstokkene. Dermed fryses vandet i druerne væk og der er kun det naturlige sukker- og syreindhold tilbage. Det giver en sød vin med ultrafrisk syre og balance. Næsten ukendte druer som Neuburger og Roter Veltliner er bestanddelene i denne sjældne og skønne vin, der allerede har afgrundsdyb kompleksitet. Utrolig intens og et must for enhver livsnyder. Her er et overflødighedshorn, i form af duft og smag, der inkluderer fersken, syltede frugter og akacie honning, kombineret med en velafbalanceret syre. En kompleks og velsmagende oplevelse.

Petra Unger hjemmeside HER

Område og Producent

Petra Unger har siden 1999 været i gang med denne moderat store (40 ha) Kremstal-ejendom. Vinmarkerne omfatter vinmarker, som hendes far lejede fra den benediktinske kloster af Gottweig i 1987. Tilnærmelige og letdrikkede vine fremstilles under Q-etiket. Mens andre sorter yder et betydeligt bidrag, herunder Zweigelt, Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Gris, er der fokus på Grüner Veltliner (næsten halvdelen af ​​vinstokkene) og Riesling.

En Reserve-aftapning har en stilfuld citrus og nektarinfrugtrisiko og er lang og generelt velafbalanceret. Det aldrer imponerende, bliver toasty og honeyed. Alte Reben Reserve Grüner fra Oberfeld er lidt eksotisk men fuld og koncentreret med tilstrækkelig balance og struktur til forbedring i mindst 3 år. Søde vine omfatter en levende Eiswein fra Sprinzenberg, der for det meste er Neuberger, men indbefatter undertiden Grüner. En senhøstet Wachau Riesling kommer også fra Silberbügel-stedet, og der er en TBA Chardonnay.