3,7 vivino

Kendall-Jackson - Grand Reserve - Chardonnay 2013 - Californien

250,00 kr

 

'Oakey dokey'

Kun de allerbedste druer er gode nok til Grand Reserve serien fra Kendall-Jackson. Druerne bliver håndsorteret, iagttaget, smagt og manuelt ført igennem hele vindyrkningsprocessen. Hvert parti holdes for sig og bliver lagret på egetræsfade hver for sig, indtil winemakerne til sidst laver de endelige blends. Kendall-Jackson Grand Reserve vinene er små mesterværker.

Beskrivelse

Denne vin er produceret af 100% Chardonnay druer, der er dyrket i Monterey County (53%) og Santa Barbara County (47%). Vinen har været lagret 9 måneder på 86% franske (30% nye) og 14% amerikanske egetræsfade.

Vingårdens hjemmeside

I glasset
Det er en utrolig elegant hvidvin med en intens duft og en helt fantastisk frugtig smag af tropiske frugter og citrusfrugter samt en lang og behagelig eftersmag med et strejf af vanilje og krydderier.
Område og Producent
Vingården blev i 1974 købt af familien Jackson og bestod af 35 hektar, beliggende lige nord for Napa Valley. Stedet var da tilplantet med pære og valnøddetræer. Der blev i stedet straks plantet Chardonnay vinstokke og i 1982 kom de første rigtige kommercielle vine på markedet og Kendall-Jackson var født. Jess var patriarken i firmaet og i dag er det efterkommerne efter ham som driver vingården videre. 1983 sælger Jess sin første kasse af deres Vintners reserve vine til The Oyster Bar på Grand Central Station i New York og vinen, som er en Chardonnay, vandt det år, som den eneste amerikanske Chardonnay, Platinium ved American Wine Competition. Øjeblikkeligt var vingården kommet på all time vinkortet. Det blev endnu bedre, da Det Hvide Hus, under Reagans, brugte Kendall-Jackson som husets vine. Igennem 90’erne og 00’erne har vingården udvidet med de helt særlige Estate vine, som du også kan finde hos os. De sidste 10 år har vingården mere og mere arbejdet med en grøn profil og det kulminerede i 2016, hvor man blev dekoreret med THE CALIFORNIA GREEN MEDAL LEADER AWARD FOR SUSTAINABLE WINEGROWING LEADERSHIP.