3,8 vivino

Kendall-Jackson - Grand Reserve - Chardonnay - Californien

295,00 kr

 

'Oakey dokey'

Kun de allerbedste druer er gode nok til Grand Reserve serien fra Kendall-Jackson. Druerne bliver håndsorteret, iagttaget, smagt og manuelt ført igennem hele vindyrkningsprocessen. Hvert parti holdes for sig og bliver lagret på egetræsfade hver for sig, indtil winemakerne til sidst laver de endelige blends. Kendall-Jackson Grand Reserve vinene er små mesterværker.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandNordamerikansk
OmrådeCalifornien
FyldeFadpræget, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerChardonnay
God TilFed Fisk, Fisk, Lyst Kød
Alkohol14,5 %
Vivino3,8
11 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Det er en utrolig elegant hvidvin med en intens duft

tabs-icon2 Smag

Helt fantastisk frugtig smag af tropiske frugter og citrusfrugter

tabs-icon3 Eftersmag

lang og behagelig eftersmag med et strejf af vanilje og krydderier.

Beskrivelse

Denne vin er produceret af 100% Chardonnay druer, der er dyrket i Monterey County (53%) og Santa Barbara County (47%). Vinen har været lagret 9 måneder på 86% franske (30% nye) og 14% amerikanske egetræsfade.

Over 40 år gamle vinstokke i Santa Maria Bench i Santa Maria Valley i Santa Barbara County, der er beliggende 106 – 137 meter over havets overflade. Winemakeren kalder dette område for Chardonnay druens ”filet mignon”.
Vinen har efter gæringen fået lov til at ligge og modne på resterne af gærcellerne. Denne teknik kaldes ”sur lie”, og den giver vinen en ekstra smagsdimension samt til tider en lille, pikant smag af gær.

Santa Barbara County er kendt for at være en af ​​Californias fedeste vindyrkningsområder på grund af dens unikke øst-vestløbende dale, der løber langs kysten. Santa Barbara's kølige, maritime klima resulterer i en lang vækstsæson, med forlænget hangtime på vinstokke, der giver disse druer mere afbalanceret modenhed og intense smag.

Vi har forskellige årgange og meget lidt. Mail til info@wineboutique.dk for oplysninger

En lille video fra vingården HER og en lille video om Chardonnay Grand Reserve HER

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger

Se en anmeldelse af en af årgangene af Grand Reserve Chardonnay HER

top_ranked
Blandt top 5% af alle vine i verden
 
Kim Jeppesen skriver på Vivino: 
 
Fremragende, ganske simpelt en af de bedste hvidvine jeg har smagt. Chardonnay når det er bedst, med både blødhed og friskhed.
Område og Producent

Vingården blev i 1974 købt af familien Jackson og bestod af 35 hektar, beliggende lige nord for Napa Valley. Stedet var da tilplantet med pære og valnøddetræer. Der blev i stedet straks plantet Chardonnay vinstokke og i 1982 kom de første rigtige kommercielle vine på markedet og Kendall-Jackson var født. Jess var patriarken i firmaet og i dag er det efterkommerne efter ham som driver vingården videre.

1983 sælger Jess sin første kasse af deres Vintners reserve vine til The Oyster Bar på Grand Central Station i New York og vinen, som er en Chardonnay, vandt det år, som den eneste amerikanske Chardonnay, Platinium ved American Wine Competition. Øjeblikkeligt var vingården kommet på all time vinkortet.

Det blev endnu bedre, da Det Hvide Hus, under Reagans, brugte Kendall-Jackson som husets vine. Igennem 90’erne og 00’erne har vingården udvidet med de helt særlige Estate vine, som du også kan finde hos os. De sidste 10 år har vingården mere og mere arbejdet med en grøn profil og det kulminerede i 2016, hvor man blev dekoreret med GREEN MEDAL CALIFORNIA SUSTAINABLE WINEGROWING LEADERSHIP AWARDS