Guatemala, Ron Zacapa Centenario 25 år

650,00 kr

'Endnu højere'


Den store kulturarv fra Maya indianerne, bliver ved med at influere på den måde en guatemalaner tænker og agere. Således også i Zacapas tilgang til produktionen af den fine rom, men også i relationer til andre kulturer.

Læs mere
Type Rom
Alkohol 40 %
Beskrivelse

Detaljer

 I 2300 m højde ligger Zacapa roms lagrings hus. I den højde som er ilt fattig og meget kold, udvikler rommen sin kompleksitet og det gør den over rigtig lang tid på grund af omstændighederne…..

I det østlige Guatemala, 229 m over havets overflade ligger byen Zacapa.
Byen blev grundlagt, da jernbanen blev etableret og snart kom der rejsende fra hele verden hertil og nogle blev hængende. Det kan man i dag se ved de mange forskellige efternavne, hvor også danske kan findes.


 www.zacaparum.com/

I glasset

Detaljer

Denne fantastiske rom er en balanceret kombination af sødme, krydderier, frugt og ånd. En Connoisseurs nydelse af den ultimative ekspression, som Master blenderen på Zucapa kan udfolde.
Område og Producent

Detaljer

Arven efter Maya kulturen indgår også i Zacapas tilgang til det at være virksomhed i et land med så stor en kulturarv og på hver flaske findes et Petate bånd, som er vævet palmefibre. Petate er et vævet ”sengetæppe” som er meget udbredt i landet. Destillation er det der definer Zacapa roms karakter og man bruger single column still, sammen med copper still for at udvikle smagen og fjerne urenheder. Gæren producere den nøjagtige aromatiske base som de søger. De gærer melassen meget langsomt og det giver gæren tid til rigtig at indarbejde aromaen. Når det er tid til at gære melassen bruger firmaet sin egen gær stamme som stammer fra ananas frugten. Zacapa rom bruger kun det første pres, når sukkerrørene bliver høstet og det er allerede her, at rommens usædvanlige smag og profil udvikles. Den frugtbare og syrerige jord, sammen med solskin året rundt, gør dette sted til det bedste sted at avle sukkerrør. Plantagen hvor sukkerrørene kommer fra, ligger i vulkansk jord. 350 m over havets overflade. I 1976 blev byen 100 år og Guatemalas førende rom producent ville fejre det ved at kreerer noget specielt, nemlig Ron Zacapa Centenario. Ligesom flere andre rom rundt omkring i verden bruger Zacapa Solera metoden, som jo er kendt for at lagre og modne Sherry. I Zacapas Solera metode involvere man rom af forskellig alder, i tønder som før har indeholdt Bourbon, delikat Sherry og fine Pedro Ximenez vine. Hver dråbe af rom passerer hver type af fad, hvor rommen så får sine aromaer og smagen fra disse. Indeholder en blanding af forskellige Zacapa rom, som er mellem 6 og 25 år. Derefter får rommen en ekstra modning i gamle franske egetønder fra Cognac.