4,3 vivino

Joh. Jos. Prüm - Wehlener Sonnenuhr - Spätlese - 2018

450,00 kr

 

"Die Sonne"

En af de bedste vinmarker i Mosel, Wehlener Sonnenuhr og så måske den bedste vingård. Det kan ikke være bedre....

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandTysk
OmrådeMosel
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Let Sødlig, Mineralsk
DruerRiesling
God TilAsiat. retter, Bløde Oste, Chokolade/konfekt, Dessert, Frugt, Kryd. retter, Lagrede Oste, Skimmel Ost, Stærke Oste, Sushi, Vildt
År2018
Alkohol9 %
Vivino4,3
tabs-icon2 Smag

Smagen er også intens fokuseret og ren med kølig blå skifer i forgrunden efterfulgt af citroner, hvid fersken, mirabelle, hvide blomster og tørre sten. Sådan renhed og elegance -Spätlese, der ubesværet leverer intens smag af stor præcision.

Beskrivelse

Wehlener Sonnenuhr -vingården er blevet iboende knyttet til navnet Joh. Jos. Prüm. Godset ejer fem hektar af dette majestætiske område. Det giver perfekte vækstbetingelser for Riesling-druen med dens dybe, vejrbidte grå skiferjord, god vandstøtte, ekstrem stejlhed på op til 70 % gradient og dens optimale eksponering mod syd-syd-vest. 

Hvad angår Zeltinger Sonnenuhr, er Wehlener Sonnenuhr opkaldt efter soluret, der blev rejst i vingården i 1842 af Jodocus Prüm, en forfader til JJ Prüm, for at give arbejderne en bedre tidsorientering. Vinene fra Wehlener Sonnenuhr har generelt en fremragende struktur, viser smukke, modne aromaer og smag (typisk stenfrugter, som fersken, nektarin, abrikos), en fin mineralitet og stor dybde og længde. Især efter at have været ældet i nogle år, harmonien, finesse og udtryk for disse vine er unik. 

Riesling -guruen Stuart Pigott har skrevet;“Joh Jos Prüms Sonnenuhrs er klassiske eksempler på den måde, hvorpå den bedste Moselvins naturlige sødme forstørrer, snarere end tilslører, deres karakter. Disse er et perfekt ægteskab med Rieslings ferskenlignende, blomster- og mineralaspekter. Hvidvin kan ikke være friskere, mere levende og dejlig. ”

Her har vi årgang 2018. 

Hvad anmelderne siger

" Få godser i verden kan hævde at have opretholdt de højeste kvalitetsstandarder uafbrudt i et halvt århundrede og mere. Joh Jos Prüm, den mest berømte af de mange Mosel -vingårde med Prüm -navnet, er en ejendom, der kan. Siden begyndelsen 1920’ernes vine har været blandt Tysklands bedste, Rieslings med Moselens livlige aroma og rasende elegance i sin højeste form. ” Stuart Pigott, Tysklands vinatlas

” Vinene, hvad enten det er en beskeden Kabinett eller en overdådig Beerenauslese, er indbegrebet af filigran elegance: let i kroppen men intens i smagen, udsøgt afbalanceret og præcist afstemt og i stand til den mest ekstraordinære levetid. Med fremkomsten af ​​så mange fremragende vinproducenter i regionen kunne man have antaget, at JJ Prüm med sin dybe konservatisme måske var blevet overhalet og efterladt. Ikke lidt af det. Godset forbliver, hvor det har været i årtier: på topmødet. ”  Stephen Brook, The Wines of Germany, Mitchell Beazley

Område og Producent

Moseldalen er sandsynligvis den mest berømte og uden tvivl den mest beundrede vinregion i Tyskland. I sin bredere forstand omfatter den den tilstødende Saar og Rüwer (deraf Mosel-Saar-Rüwer), begge bifloder til Mosel-floden, men den er den mellemste Mosel (mittelmosel), især mellem og inklusive byerne Bernkastel-Kues og Erden at de mest geniale vine har en tendens til at blive produceret. Berkastel, Grach, Wehlen og Zeltingen er nogle af de mest berømte vinbyer her. Alle vinmarkerne i JJ Prüm ligger inden for denne prestigefyldte strimmel. Familiehistorien i Prüm i Mosel stammer allerede fra 1156! Imidlertid grundlagde Johann Josef Prüm (1873 - 1944) JJ Prüm -godset i 1911. Dr. Manfred Prüm har ledet godset siden 1969. Nu overtager hans datter Katharina kappen. Den 13.

Så hvad er hemmeligheden ved kvaliteten af ​​JJ Prüm -vinene? Hvordan er det, at de adskiller sig så meget i stil og kvalitet fra vinene fra de fleste andre Mosel -producenter? Svaret ligger som altid mest i vinmarkerne, bakket op af vinfremstilling af højeste orden. Store steder, gamle vinstokke, de laveste udbytter, meget sen høst og udvælgelse af kun de bedste bær. I vingården er vinfremstillingen så naturlig som muligt med så lidt indgriben som muligt. Vinene har typisk brug for flere år for at begynde at vise deres bedste og kan leve og udvikle sig i årtier. Generelt, jo senere høst, jo længere kan vinen leve, så Spatlese er mere aldersværdig end Kabinett, Auslese mere end Spatlese, og så videre.

Alle vinmarkerne i JJ Prüm er berømte, men det er den store Wehlener Sonnenuhr -vingård, der er den mest berømte. Dette sted ligger overfor landsbyen Wehlen på en meget stejl, sydvestvendt skråning mellem vinmarkerne Graach og Zeltingen. Stuart Pigott noterer; “For vinelskere rundt om i verden er Wehlener Sonnenuhr -navnet synonymt med stor Riesling. I top årgange giver stedet de rigeste, silkeste, mest forførende vine på Mosel. Disse Rieslings berømmelse er uløseligt forbundet med Joh Jos Prüm -ejendommens berømmelse. ” Når det er sagt, producerer Prüm også fremragende vin fra benchmark -steder i Graach (Graacher Himmelreich), Zeltingen (Zeltinger Sonnenuhr) og Bernkastel (Bernkasteler Badstube), og det er meget svært at vælge disse vine fra hinanden i blindsmagninger - de er alle usædvanlige.