- Beskrivelse
Dette er Nik Weis' "SENHØST" fra weingut St-Urbans Hof og fra marken Bockstein.
En ganske fantastisk sødme og et lavt alkoholniveau er klassisk Mosel og skoleeksempel på nogle af verdens mest harmoniske vine. Sødme i Mosel er som bobler i Champagne, siger Nik selv og han ved, hvad han taler om. Ingen tilsat gær, ingen fikumdik og manipulation - kun jernhård forvaltning af områdets tradition og potentiale. Klasse.
Ockfen er en meget gammel vinby, som ligger ved Saar flodens bred. Den er kendt for sin berømte vinmark Bockstein, som med sine utroligt stejle sydvendte skåninger, laver Saar's bedste vine.
Jorden på de stejle skråninger består af dybtliggende skifersten, som på overfladen næsten er helt pulveragtig. Vinstokkens rødder elsker denne "fattige" jord og producere vine med stor mineralsk udtryk. På toppen af skråningen finder vi skoven, som samler den regn og indfanger fugten som falder. Dette medfører en konstant dræning, som igen gør at vinstokken ikke opsamler for meget vand.
Se hans hjemmeside HER
Se en dejlig video fra vingården HER
- Hvad anmelderne siger
- Blandt top 5% af alle vine i landet (2017 Årgang)
- Område og Producent
Nik Weis voksede op i Leiwen i sin families vingård, som han leder i dag som tredje generation. Efter at han havde været involveret i vin siden barndommen, afsluttede han en grad inden for vinavl og ønologi, før han overtog i 1997, St. Urbans gård.
Gennem mange udlandsophold erhvervede han den bedste viden, han bruger i dag for at skabe store og autentiske Mosel-vine. Både i det tørre og det ædle søde område hører han til den absolutte top.
Vingården blev grundlagt i de vanskelige tider lige efter 2 Verdenskrig. Nik Weis - St. Urbanshof er helt oppe på siden af de bedste klassiske og mest vigtige vingårde i Mosel.
Siden 2000 har vingården været medlem af den tyske vinindustris estimerede sammenslutning VDP (Sammenslutningen af tyske kvalitets vingårde)
Fra regionale Estate Rieslings til de fornemme Grand Crus, er det Nik Weis's passion at udtrykke den unikke terroir i vinens smag. Hans vine kommer fra mindst 6 stejle vinmarker i Mosel og Saar dalen.
En yderst traditionel håndværksmæssig tilgang til arbejdet i marken og meget minimalistisk vinifikation i kælderne føre til elegante og velstrukturerede og komplekse vine med stor lagringspotentiale.
Desværre har vi kun Nik Weis til låns så længe lager haves, da vingården har valgt en af de store "supermarkeds webshops"