4,1 vivino

Nik Weis - Bockstein Spätlese - Riesling - Mosel

375,00 kr

 

"Weis du?"

Nik Weis ligner hvad han er: En sund mand i sin bedste alder med sans for hvornår noget smager godt. Spørger man ham selv, bor og arbejder han i verdens sande centrum, en spytklat fra Mosel-floden. Det Mosel der laver nogle af verdens bedste Riesling vine.

Som tredje generation på St Urbans-Hof i Leiwen forvalter han en betydelig tradition og kultur, der viser sig fra de dagligdags rieslingvine og til de eksklusive søde vine fra de navnkundigste marker. Leiwen er et af de smukkeste steder i Mosel. Udsigten til de meget stejle skråninger og de bugtede flodsving, med de lange flodpramme er en unik oplevelse.

Fingeraftrykket fra Nik er florlette. ubesværede ekstremt godt lavede vine, hvis duft af pære, hvide blomster og mineralitet bare får dig til at vende tilbage til hans vine.  Mindst 20 gange har St Urbans-Hof fået 94 point eller derover af Parker og ligger i den absolutte, tyske elite.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandTysk
OmrådeMosel
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Sød
DruerRiesling
God TilAperitif, Chokolade/konfekt, Dessert, Frugt, Skimmel Ost, Stærke Oste
År2016
Alkohol8 %
Vivino4,1
5 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Duft af modne frugter i alle afskygninger

tabs-icon2 Smag

Mineralsk smag som dulmes på en overbevisende måde af alverdens modne frugter

Beskrivelse

Dette er Nik Weis' "SENHØST" fra weingut St-Urbans Hof og fra marken Bockstein. 

En ganske fantastisk sødme og et lavt alkoholniveau er klassisk Mosel og skoleeksempel på nogle af verdens mest harmoniske vine. Sødme i Mosel er som bobler i Champagne, siger Nik selv og han ved, hvad han taler om. Ingen tilsat gær, ingen fikumdik og manipulation - kun jernhård forvaltning af områdets tradition og potentiale. Klasse.

Ockfen er en meget gammel vinby, som ligger ved Saar flodens bred. Den er kendt for sin berømte vinmark Bockstein, som med sine utroligt stejle sydvendte skåninger, laver Saar's bedste vine.

Jorden på de stejle skråninger består af dybtliggende skifersten, som på overfladen næsten er helt pulveragtig. Vinstokkens rødder elsker denne "fattige" jord og producere vine med stor mineralsk udtryk. På toppen af skråningen finder vi skoven, som samler den regn og indfanger fugten som falder. Dette medfører en konstant dræning, som igen gør at vinstokken ikke opsamler for meget vand.

Se hans hjemmeside HER

Se en dejlig video fra vingården HER

Hvad anmelderne siger
top_ranked
Blandt top 5% af alle vine i landet (2017 Årgang)
Område og Producent

Nik Weis voksede op i Leiwen i sin families vingård, som han leder i dag som tredje generation. Efter at han havde været involveret i vin siden barndommen, afsluttede han en grad inden for vinavl og ønologi, før han overtog i 1997, St. Urbans gård. 

Gennem mange udlandsophold erhvervede han den bedste viden, han bruger i dag for at skabe store og autentiske Mosel-vine. Både i det tørre og det ædle søde område hører han til den absolutte top.

Vingården blev grundlagt i de vanskelige tider lige efter 2 Verdenskrig. Nik Weis - St. Urbanshof er helt oppe på siden af de bedste klassiske og mest vigtige vingårde i Mosel.

Siden 2000 har vingården været medlem af den tyske vinindustris estimerede sammenslutning VDP (Sammenslutningen af tyske kvalitets vingårde)

Fra regionale Estate Rieslings til de fornemme Grand Crus, er det Nik Weis's passion at udtrykke den unikke terroir i vinens smag. Hans vine kommer fra mindst 6 stejle vinmarker i Mosel og Saar dalen.

En yderst traditionel håndværksmæssig tilgang til arbejdet i marken og meget minimalistisk vinifikation i kælderne føre til elegante og velstrukturerede og komplekse vine med stor lagringspotentiale.

jpg.7.267

Desværre har vi kun Nik Weis til låns så længe lager haves, da vingården har valgt en af de store "supermarkeds webshops"