4,4 vivino

Joh. Jos. Prüm - Wehlener Sonnenuhr - Spätlese - 2016

450,00 kr

 

"Mehr Sonne"

En af de bedste vinmarker i Mosel, Wehlener Sonnenuhr og så måske den bedste vingård. Det kan ikke være bedre....

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandTysk
OmrådeMosel
FyldeFrugtig, Fyldig, Let Sødlig, Mineralsk
DruerRiesling
God TilBløde Oste, Chokolade/konfekt, Dessert, Kryd. retter, Lagrede Oste, Skimmel Ost, Stærke Oste
År2016
Alkohol8 %
Vivino4,4
tabs-icon2 Smag

K&L noter

92 point fra Mosel Fine Wines: "Ganske lukket i starten. Et strejf af flygtig syre giver hurtigt plads til en smuk smag af gul fersken, abrikosblomst, grapefrugt og et strejf af karamel på næsen. Vinen udvikler modne aromaer på den cremede, intense og glatte gane. Finishen er fuld af honningbagte frugter, ristet ananas og smørcreme. Dette udtryk i Weishlener Sonnenuhr i Auslese-stil skal bruge lidt tid på at integrere dets rigdom, men kan så blive endnu bedre end forventet som den friskere side dukker op ved modenhed. 

Beskrivelse

Wehlener Sonnenuhr -vingården er blevet iboende knyttet til navnet Joh. Jos. Prüm. Godset ejer fem hektar af dette majestætiske område. Det giver perfekte vækstbetingelser for Riesling-druen med dens dybe, vejrbidte grå skiferjord, god vandstøtte, ekstrem stejlhed på op til 70 % gradient og dens optimale eksponering mod syd-syd-vest. 

Hvad angår Zeltinger Sonnenuhr, er Wehlener Sonnenuhr opkaldt efter soluret, der blev rejst i vingården i 1842 af Jodocus Prüm, en forfader til JJ Prüm, for at give arbejderne en bedre tidsorientering. Vinene fra Wehlener Sonnenuhr har generelt en fremragende struktur, viser smukke, modne aromaer og smag (typisk stenfrugter, som fersken, nektarin, abrikos), en fin mineralitet og stor dybde og længde. Især efter at have været ældet i nogle år, harmonien, finesse og udtryk for disse vine er unik. 

Riesling -guruen Stuart Pigott har skrevet;“Joh Jos Prüms Sonnenuhrs er klassiske eksempler på den måde, hvorpå den bedste Moselvins naturlige sødme forstørrer, snarere end tilslører, deres karakter. Disse er et perfekt ægteskab med Rieslings ferskenlignende, blomster- og mineralaspekter. Hvidvin kan ikke være friskere, mere levende og dejlig. ”

Her har vi årgang 2016. 

Hvad anmelderne siger

95 point John Gilman

Ydre citatmærke Wehlener “Sonnenuhr” Spätlese AP #12 fra 2016 var endnu en vin fra årgangen, som jeg havde mulighed for at smage om i maj på ejendommen og kom lige så imponeret væk, som jeg var tilbage i februar. Den smukke næse springer fra glasset i en klassisk blanding af pære, hvid kirsebær, appelsinskal, bi pollen, vaniljestang, en god base af skifer, forårsblomster og det svageste strejf af benzin. I smagen er vinen mellemstor, skarp og helt præcis, med stor dybde og begyndende kompleksitet, perfekt balance og en meget lang, meget ungdommelig og meget, meget lovende finish. Dette bliver en stor flaske Spätlese fra Wehlener Sonnenuhr! (Drik mellem 2025-2065) Indre citatmærke (6/2018)

95 point James Suckling

Ydre citatmærke Velkommen til hjertet af Mosel! En stor blomsterskønhed med en ekstrem præcis balance mellem delikat frugtsødme og filigran -syre. Drik eller hold. Indre citatmærke (6/2018)

94 point Robert Parkers Wine Advocate

Ydre citatmærke 2016 Wehlener Sonnenuhr Spätlese (AP 23 17) er stadig diskret, blomstret og fint mineralsk frem for frugtagtig på næsen sammenlignet med de andre 2016 Spätlesen. Frodig, pikant og saftig i ganen, dette er en fast, men sensuel Sonnenuhr med bemærkelsesværdig finesse, lethed og dvælende saltholdighed. Smagte marts 2018. (SR) Indre citatmærke (4/2018)

Område og Producent

Moseldalen er sandsynligvis den mest berømte og uden tvivl den mest beundrede vinregion i Tyskland. I sin bredere forstand omfatter den den tilstødende Saar og Rüwer (deraf Mosel-Saar-Rüwer), begge bifloder til Mosel-floden, men den er den mellemste Mosel (mittelmosel), især mellem og inklusive byerne Bernkastel-Kues og Erden at de mest geniale vine har en tendens til at blive produceret. Berkastel, Grach, Wehlen og Zeltingen er nogle af de mest berømte vinbyer her. Alle vinmarkerne i JJ Prüm ligger inden for denne prestigefyldte strimmel. Familiehistorien i Prüm i Mosel stammer allerede fra 1156! Imidlertid grundlagde Johann Josef Prüm (1873 - 1944) JJ Prüm -godset i 1911. Dr. Manfred Prüm har ledet godset siden 1969. Nu overtager hans datter Katharina kappen. Den 13.

Så hvad er hemmeligheden ved kvaliteten af ​​JJ Prüm -vinene? Hvordan er det, at de adskiller sig så meget i stil og kvalitet fra vinene fra de fleste andre Mosel -producenter? Svaret ligger som altid mest i vinmarkerne, bakket op af vinfremstilling af højeste orden. Store steder, gamle vinstokke, de laveste udbytter, meget sen høst og udvælgelse af kun de bedste bær. I vingården er vinfremstillingen så naturlig som muligt med så lidt indgriben som muligt. Vinene har typisk brug for flere år for at begynde at vise deres bedste og kan leve og udvikle sig i årtier. Generelt, jo senere høst, jo længere kan vinen leve, så Spatlese er mere aldersværdig end Kabinett, Auslese mere end Spatlese, og så videre.

Alle vinmarkerne i JJ Prüm er berømte, men det er den store Wehlener Sonnenuhr -vingård, der er den mest berømte. Dette sted ligger overfor landsbyen Wehlen på en meget stejl, sydvestvendt skråning mellem vinmarkerne Graach og Zeltingen. Stuart Pigott noterer; “For vinelskere rundt om i verden er Wehlener Sonnenuhr -navnet synonymt med stor Riesling. I top årgange giver stedet de rigeste, silkeste, mest forførende vine på Mosel. Disse Rieslings berømmelse er uløseligt forbundet med Joh Jos Prüm -ejendommens berømmelse. ” Når det er sagt, producerer Prüm også fremragende vin fra benchmark -steder i Graach (Graacher Himmelreich), Zeltingen (Zeltinger Sonnenuhr) og Bernkastel (Bernkasteler Badstube), og det er meget svært at vælge disse vine fra hinanden i blindsmagninger - de er alle usædvanlige.