4,4 vivino

Emrich-Schönleber VDP - Halenberg, Nahe - Icewein Riesling

1.150,00 kr

 

"Nur ein"

Halenberg er udelukkende plantet med Riesling. Orienteret mod syd og med op til 70% hældning, Halenberg marken er stenet, karakteriseret ved blå skifer og kvarts jord. Vinstokken må kæmpe for livet og druerne forbliver små og udvikler en meget fin aroma. 
Typisk Halenberg er den fint struktureret salt mineralske duft og smag. Ofte finder vi smag, der minder om moden grapefrugt og andre tropiske frugter. Med en vis modenhed udvikler vinerne deres typiske krydrede og urteagtige aromaer.

TypeHvidvin
Indhold i CL37,5
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandTysk
OmrådeNahe
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Kraftig, Meget Sød
DruerRiesling
God TilChokolade/konfekt, Dessert, Skimmel Ost, Stærke Oste
År2012
Alkohol7,5 %
Vivino4,4
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Utrolig dyb gul farve. Duften er intens af søde og modne frugter, som bare udvikler sig.

tabs-icon2 Smag

Smagen er uhyre kompleks og sød, men alligevel med en dejlig syre, som gør oplevelsen endnu større.

tabs-icon3 Eftersmag

Eftersmagen er blivende og du kan smage den i meget lang tid.

Beskrivelse

Emrich-Schönleber laver måske den bedste vin i det for danskerne lidt ukendte vindistrikt Nahe. Hele familien er sammen om vingården og har fordelt pligterne imellem sig.

Her har vi deres uhyre sjældne icewein. Vi har kun 1 fl tilbage. Icewein er et uddøende fænomen i de tyske vindistrikter. Dels på grund af den strenge lovgivning, hvor vingården på forhånd skal meddele vinmyndighederne, at der vil blive lavet Icewein, men også de stigende temperaturer gør det sværer og sværer, at lave dette enestående produkt.

vingårdens hjemmeside HER

Område og Producent

Weingut Emrich-Schönleber ligger i den lille by Monzingen lige ved Nahefloden i Nahe. Blide landskaber, romantiske floddale og dramatiske klippeformationer præger vinlandet Nahe i det sydvestlige Tyskland.

Det milde klima sørger for, at vinene modnes tidligt og udvikler en behagelig syre. På den 130 km lange Naheweinstrasse finder man vinlandsbyer, borge og naturscenarier. Emrich-Schönleber stammer tilbage til midten af 1800-tallet og var grundlagt af Emrich familien, men ændrede navnet til Weingut Emrich-Schönleber, da Wilhelm Schönleber giftede sig ind i familien Emrich i 1960’erne.

I dag drives vingården af Wilhelms søn Werner Schönleber og dennes søn Frank. De har samlet 20,4 hektar vinmarker og de bedste marker er de 3 grosse lagen marker Frühlingsplätzchen, Halenberg og Auf der Ley.

Weingut-Emrich-Schönleber-672x372