3,9 vivino

Weingut Jakob Jung (WDP) - Riesling Classic - Rheingau

140,00 kr
  • Køb 6 for 125.00 pr. fl. og spar 11%

 

"Der erster Rhein"

Da jeg for føste gang i 80'erne besøgte Rheingau og konge vingården over dem alle, Fürst von Metternich, var mit hjerte for altid blandt disse kejser vine, som laves her. Riesling var den gang enerådende og var velnok den mest elegante Riesling i verden. I dag dyrkes også Spätburgunder og den, samt Riesling har vi fået hjem fra Jakob Jung til yderst venlige priser.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandTysk
OmrådeRheingau
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Let Sødlig
DruerRiesling
God TilAperitif, Fisk, Lagrede Oste
År2022
Alkohol12 %
Vivino3,9
114 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Dejlig duft af kerne frugter, såsom æbler. man aner sødmen i duften

tabs-icon2 Smag

Meget frisk og intensiv smag af citrus, fersken og hvid blomst.

tabs-icon3 Eftersmag

I eftersmagen kommer den dejlige restsødme som findes i Classic vinene

Beskrivelse

Jakob Jung er medlem af Association of German VDP . Det er grunden til, at deres vine stolt bærer VDP‍ mærket på kapslerne. Som medlem implementerer man konsekvent VDP‍.‍ KLASSIFIKATIONEN i deres vine. VDP‍.‍ KLASSIFIKATION definerer kvaliteten af ​​en vin i henhold til dens oprindelse. Kort sagt: Jo nærmere oprindelsen, desto højere er kvaliteten af ​​vinen. 

Denne Riesling med betegnelsen CLASSIC er en typisk Riesling fra denne dejlige vingård. Vinen er tør, men som mange Classics har den en fin restsødme, som er så populært for nyderen, som ikke er til de helt stringente tørre vine, men gerne vil have sødme indover. Det gør også, at vinen kan bruges til lidt andre madretter end hvis den var knastør. Sushi og asiatiske retter er fornemt hertil.

Vinene lagres i en mere end 250 år gammel og mere end 110 meter lang kælder, udhugget i klippen otte meter under jorden. Her er temperaturen året rundt 11 grader, hvilket er ideelt for opbevaring af de flotte Rieslingvine.

Se vingårdens hjemmeside HER - Se en virtuel smagning med Jungs vine HER - En video fra vinregionen HER

Hvad anmelderne siger

★★★★★ Vinavisen
Lækker hvidvin med frisk og god Riesling-smag og en charmerende sødme. En herlig vin. Flasken har skruelåg.

★★★★★ Ekstra Bladet
Godt Køb! Masser af røde æbler i næsen. Fyldig i udtrykket med masser af koncentration og intensitet i smagen. Fersken, citrus og blomster i smagen. Let frugtsødme især i eftersmagen. Klassisk god vin til prisen.

VIVINO:

Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin. (2012 Årgang)
 
Populær blandt Vivino brugere. Mere end 40 bedømmelser (2018 Årgang)
Område og Producent

Der er regioner i verden, der er spektakulære. fordi de er naturskønne. Fordi folk er varme. Fordi det kulinariske tilbud og vinkulturen er stor. Rheingau er en sådan region. 
Med sin næsten 1000 år gamle vinhistorie og over 3.000 ha vinmarker er det en af ​​de vigtigste vindyrkningsregioner i verden. Deres Rieslings har været skænket på de vigtigste borde i verden i århundreder. 

Hættetrøje, tre-dages skæg, kasket og et dejligt smil. Dette er, hvordan Alexander Johannes Jung byder gæster velkommen til vingården. De er uhøjtidelige og autentiske, og det siden 1799.

Jung tilbyder kompleksitet i glasset uden at være kompliceret. Vinene er let tilgængelige, men aldrig banale. Som et godt kortspil. Du lærer det hurtigt, og så slipper du det ikke. 
Jung står for typiske Rheingau Rieslings og elegante Spätburgunder. I vingården arbejdes der så miljøvenligt som muligt og så konventionelt, som det findes nødvendigt.
Det hele klares uden insekticider og herbicider. Man tror på det, og man finder det vigtigt. 
Derudover vil Jung gerne nyde friheden til at implementere egne ideer. Han og hans team prøver meget, blander kortene nu og da - det er en del af deres filosofi. En del af deres DNA. Dogmatisme er derfor ikke produktiv for vingården. 
Vingården administrerer deres 16 ha land hundrede procent selv, vinificeringen og aftapning er også helt i deres hænder. Dette er den eneste måde, man kan kontrollere kvaliteten af ​​deres vin optimalt.

 Vingården har været familieejet siden 1799. I midten af ​​Rheingau. Midt i Erbach. På det tidspunkt blev det kørt som en klassisk blandet gård med forskellige landbrugsprodukter. Det ændrede sig, da Ludwig Jung, som er senioren, overtog firmaet i 1969. Han var kun 18 år gammel på det tidspunkt. Hans far døde tidligt, og han måtte hurtigt tage ansvar. Ludwig gjorde gården til en ren vingård. Et meget godt træk! 
Ludwig har to sønner: Alexander Johannes og Ingmar. Ingmar har viet sig til sin politiske karriere. Alex derimod, indså meget tidligt, at han ville overtage sin families vingård. Generationsskiftet fandt endelig sted i 2008.  Alex rykkede hurtigt og satte sit eget aftryk. Kvalitativt og kvantitativt. Han køber stadig flere vinmarker for at forberede vingården til det internationale vinmarked. 

Jung er medlemmer af Association of German VDP . Det er grunden til, at deres vine stolt bærer VDP‍ mærket på kapslerne. Som medlem implementerer man konsekvent VDP‍.‍ KLASSIFIKATIONEN i deres vine. VDP‍.‍ KLASSIFIKATION definerer kvaliteten af ​​en vin i henhold til dens oprindelse. Kort sagt: Jo nærmere oprindelsen, desto højere er kvaliteten af ​​vinen. 

Weinanbaugebiet_Rheingau_DE