4,3 vivino

Nik Weis - Laurentiuslay GG - Leiwen - Riesling

495,00 kr

 

"Bestes Nik"

Nik Weis ligner hvad han er: En sund mand i sin bedste alder med sans for hvornår noget smager godt. Spørger man ham selv, bor og arbejder han i verdens sande centrum, en spytklat fra Mosel-floden. Det Mosel der laver nogle af verdens bedste Riesling vine.

Som tredje generation på St Urbans-Hof i Leiwen forvalter han en betydelig tradition og kultur, der viser sig fra de dagligdags rieslingvine og til de eksklusive søde vine fra de navnkundigste marker. Leiwen er et af de smukkeste steder i Mosel. Udsigten til de meget stejle skråninger og de bugtede flodsving, med de lange flodpramme er en unik oplevelse.

Fingeraftrykket fra Nik er florlette. ubesværede ekstremt godt lavede vine, hvis duft af pære, hvide blomster og mineralitet bare får dig til at vende tilbage til hans vine.  Mindst 20 gange har St Urbans-Hof fået 94 point eller derover af Parker og ligger i den absolutte, tyske elite.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandTysk
OmrådeMosel
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerRiesling
God TilBløde Oste, Grillede retter, Lyst Kød, Salat, Skaldyr
År2016
Alkohol13,5 %
Vivino4,3
16 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Duft af fugtig skifersten. Finhøjde og urtetoner. Hvid peber og krydderier. Flerlag, kompakt

tabs-icon2 Smag

Fast gane med salt mineralitet og fokuseret længde. Racy surhed i sidste ende. Stor tør Riesling.

Beskrivelse

Struktur, fylde og emalje - Laurentiuslay GG er en unik Riesling. I stedet for at stole på primære frugter, inspirerer vinen med en fast og kompleks krop, en moden surhed og en masse cremethed. Sidstnævnte harmoniserer som en kalkparfait perfekt med den modne citrus- og grapefrugtaroma, der er så typisk for Laurentiuslay.

Laurentiuslay har den varmeste placering af Nik Weis vinmarker og hører til hans hjemby Leiwen. "Lay" er et gammelt tysk ord for skifer og beskriver den karrige, stejle jordbund perfekt. Det distrikt, hvor druerne til VDP.GROSSES GEWÄCHS stammer fra, kaldes Bläsberg, fordi vinden altid har været meget konstant der. God til Nik Weis, fordi druerne tørrer naturligt og kan modnes længere på vinstokken. Som et resultat høstes Riesling-druer af unik kvalitet hvert år i Laurentiuslay, der dækker hele spektret af førsteklasses Mosel-vin fra det tørre VDP.GROSSES GEWÄCHS, gennem frugtsød sød høst til ædel sød bær og tørt bærvalg.

Se også en dejlig video fra vingården HER

Hvad anmelderne siger

Populær blandt Vivino brugere. Mere end 40 bedømmelser

Område og Producent

Nik Weis voksede op i Leiwen i sin families vingård, som han leder i dag som tredje generation. Efter at han havde været involveret i vin siden barndommen, afsluttede han en grad inden for vinavl og ønologi, før han overtog i 1997, St. Urbans gård. 

Gennem mange udlandsophold erhvervede han den bedste viden, han bruger i dag for at skabe store og autentiske Mosel-vine. Både i det tørre og det ædle søde område hører han til den absolutte top.

Vingården blev grundlagt i de vanskelige tider lige efter 2 Verdenskrig. Nik Weis - St. Urbanshof er helt oppe på siden af de bedste klassiske og mest vigtige vingårde i Mosel.

Siden 2000 har vingården været medlem af den tyske vinindustris estimerede sammenslutning VDP (Sammenslutningen af tyske kvalitets vingårde)

Fra regionale Estate Rieslings til de fornemme Grand Crus, er det Nik Weis's passion at udtrykke den unikke terroir i vinens smag. Hans vine kommer fra mindst 6 stejle vinmarker i Mosel og Saar dalen.

En yderst traditionel håndværksmæssig tilgang til arbejdet i marken og meget minimalistisk vinifikation i kælderne føre til elegante og velstrukturerede og komplekse vine med stor lagringspotentiale.

jpg.7.267

Desværre har vi kun Nik Weis til låns så længe lager haves, da vingården har valgt en af de store "supermarkeds webshops"