4,3 vivino

Joh. Jos. Prüm - Graacher Himmelreich - kabinett - 2019

325,00 kr

 

"Immer Prüm"

En af de bedste vingårde i Mosel er Joh. Jos. Prüm. Legendariske vine fra legendariske vinmarker.....

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandTysk
OmrådeMosel
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Halv Tør
DruerRiesling
God TilAperitif, Asiat. retter, Bløde Oste, Fed Fisk, Fisk, Kryd. retter, Lagrede Oste, Skaldyr, Sushi
År2019
Alkohol9,5 %
Vivino4,3
tabs-icon2 Smag

2019er Graacher Himmelreich Riesling Kabinett byder på en let røg og urtet tilgang, med fine noter af fersken, mirabelle, blomme. Vinen dækker munden med modne, rene og saftige frugter og efterlader en smukt energisk, sødmefyldt og suverænt fokuseret fornemmelse i den meget lange, mineralske og tætsluttede finish. Denne smukke Kabinett har nu bare brug for et par års tålmodighed for at integrere alle dens elementer og afsløre alle dens nuancer.

Beskrivelse

Graacher Himmelreich grænser direkte op til den sydlige kant af Wehlener Sonnenuhr -vingården. Vinene fra dette sted udfordrer ofte dem fra sin mere berømte nabo, især i varme, tørre år. Graacher -vine tiltrækker med deres raske syre, en udpræget mineralitet (der minder om knust sten) og lidt forskellige frugtaromaer og -smag (mere i citrusspektret). Ofte bliver vinene tilgængelige lidt tidligere end Wehlener Sonnenuhr og er lækre i munden, når de er unge. Når man ser på vinmarkens forhold, vender bakken lidt mere mod vest end Wehlener Sonnenuhr, dvs. den har en mere sydvestlig eksponering, den er lidt mindre stejl og har dybere jordbund, der fungerer som fremragende vandreservoirer.

Her har vi årgang 2019. 

Hvad anmelderne siger

94 points Robert Parker's Wine Advocate

Outer quote mark The 2019 Graacher Himmelreich Kabinett is precise and flinty on the coolish, herbal and serious nose. Round and juicy on the palate, this is a very intense, sweet and quite powerful yet structured and grippy Kabinett with piquant acidity and good tension. Needs time. (SR) Inner quote mark (10/2020)

Område og Producent

Moseldalen er sandsynligvis den mest berømte og uden tvivl den mest beundrede vinregion i Tyskland. I sin bredere forstand omfatter den den tilstødende Saar og Rüwer (deraf Mosel-Saar-Rüwer), begge bifloder til Mosel-floden, men den er den mellemste Mosel (mittelmosel), især mellem og inklusive byerne Bernkastel-Kues og Erden at de mest geniale vine har en tendens til at blive produceret. Berkastel, Grach, Wehlen og Zeltingen er nogle af de mest berømte vinbyer her. Alle vinmarkerne i JJ Prüm ligger inden for denne prestigefyldte strimmel. Familiehistorien i Prüm i Mosel stammer allerede fra 1156! Imidlertid grundlagde Johann Josef Prüm (1873 - 1944) JJ Prüm -godset i 1911. Dr. Manfred Prüm har ledet godset siden 1969. Nu overtager hans datter Katharina kappen. Den 13.

Så hvad er hemmeligheden ved kvaliteten af ​​JJ Prüm -vinene? Hvordan er det, at de adskiller sig så meget i stil og kvalitet fra vinene fra de fleste andre Mosel -producenter? Svaret ligger som altid mest i vinmarkerne, bakket op af vinfremstilling af højeste orden. Store steder, gamle vinstokke, de laveste udbytter, meget sen høst og udvælgelse af kun de bedste bær. I vingården er vinfremstillingen så naturlig som muligt med så lidt indgriben som muligt. Vinene har typisk brug for flere år for at begynde at vise deres bedste og kan leve og udvikle sig i årtier. Generelt, jo senere høst, jo længere kan vinen leve, så Spatlese er mere aldersværdig end Kabinett, Auslese mere end Spatlese, og så videre.

Alle vinmarkerne i JJ Prüm er berømte, men det er den store Wehlener Sonnenuhr -vingård, der er den mest berømte. Dette sted ligger overfor landsbyen Wehlen på en meget stejl, sydvestvendt skråning mellem vinmarkerne Graach og Zeltingen. Stuart Pigott noterer; “For vinelskere rundt om i verden er Wehlener Sonnenuhr -navnet synonymt med stor Riesling. I top årgange giver stedet de rigeste, silkeste, mest forførende vine på Mosel. Disse Rieslings berømmelse er uløseligt forbundet med Joh Jos Prüm -ejendommens berømmelse. ” Når det er sagt, producerer Prüm også fremragende vin fra benchmark -steder i Graach (Graacher Himmelreich), Zeltingen (Zeltinger Sonnenuhr) og Bernkastel (Bernkasteler Badstube), og det er meget svært at vælge disse vine fra hinanden i blindsmagninger - de er alle usædvanlige.