- Beskrivelse
Fra den lille landsby Sall, nær Hammel har 7 venner slået sig sammen og bygget et destilleri. Hovedformålet er at lave whisky, men produktionen af disse ædle dråber tager tid og imens har de rastløse venner, fundet ud af at lave super gin. Det er virkelig talentfulde og dedikerede herrer, som ligger hele deres sjæl og sind deres gin som de passende kalder SYVSINDGIN. Alle gin er økologiske og er ej koldfiltreret hvilket gør, at man bevarer de æsteriske olier. Smuk silketryk på flaskerne. STOR KVALITET....
Den svære toer var ikke helt så svær, som man havde forestillet sig…! Blandt Årets 5 bedste ginner i 2019 hos En Verden Af Gin: “Endelig en dansk negroni-gin! (…) Østjysk mesterværk”. Gintossen skrev “…det med forventninger kan jo nogle gange være rigtig farligt, men heldigvis ikke i dette tilfælde! For hold da op, for en fantastisk efterfølger! …hold da om hvor det fungerer godt.”
Prøv en Ohh Deer Tonic til - Ginnen opaliserer når den er kold eller blandes med isterninger eller tonic. Sådan er charmen ved mikrodestilleret Gin.
Botanicals: Enebær - Korianderfrø - Angelikarod - Granatæblekerner - Appelsinskal - Gurkemejerod - Ingefær
Se alle Sall gin HER
Se deres hjemmeside HER og deres Facebook side HER - en anmeldelse af Sall gin HER
- Område og Producent
Ikke langt fra Wineboutique i Hadsten, findes landsbyen Sall. En hyggelig lille landsby med 229 indbyggere. Byen blev kåret som årets landsby i 2018.
7 lokale og passionerede fyrer med baggrund indenfor blandt andet landbrug, musik og arkæologi står bag destilleriet, og det er deres fælles drøm om at producerer gin og whisky, der har bragt dem sammen. Mange ting skulle planlægges, ansøges osv. før man kunne stå med bygning, lagerrum og destillationsapperat.
Der skulle gå over 10 år før de to gymnasievenner, Snævar og Martin, sammen med deres familie droppede storbyliv i Aarhus for at finde et sted at bo ude på landet. I Sall fandt de to familier en gammel nedlagt gård, som nu er indrettet som et tofamiliehus. Her var der fire tønder land, som børnene kunne boltre sig på. Der var også god plads til store og små projekter til de voksne.
Et af projekterne var da Martins arkæologkollega, Kåre, fik plantet en idé om en whiskyproduktion. Han forklarede, at basen til whisky egentlig er destilleret øl. Øl havde Kåre brygget en masse af sammen med kammeraten Mathias. Inden længe sad seks unge mænd sammen - Snævar, Martin, Kåre, Mathias, Thomas Rye og Thomas Holm - og drømmen om at skabe et lille, lokalt forankret destilleri i Sall begyndte at spire. Siden fik en lokal økologisk deltidslandmand færten af de unge mænds projekt, og efter nogle møder med Lars blev han tilbudt at blive medejer. (favrskov lokalavis)
SE HOLDET BAG HER