Nordisk London dry Gin -Edition Sarek - Danmark

360,00 kr

 

"Gin on your Lap"

På ejendommen ved istidsslugten, Hødalen, i ly for den vilde blæst driver Anders Bilgram mikrodestilleriet Nordisk Brænderi. Her har kærligheden til natur og eventyr skabt håndlavet premium spiritus. Oprindeligt startede det gode håndværk med produktion af eksklusive og unikke brændevine og snapse på nordiske frugter, bær, urter mm. 

TypeGin
Indhold i CL50
LandDansk
Alkohol44 %
6 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

​Kaffir lime, citron, tørrede birkeblade, citrus, sød grøn the, krydret, sød græs, agurk, gulerod, anis, koriander, akvavit.

tabs-icon2 Smag

Krydret, lemon curd, citron, citrus, urtethe, floral, krydret, birkeblade, enebær, mint, peber, eucalyptus, the, agurk, gulerod, sødme.

tabs-icon3 Eftersmag

Lime, let anis, let mint, urtet, enebær, birkeblade, citrus, græs, gulerod, timian, kardemomme, let, skandinavisk.

Beskrivelse

En eventyrlysten, ung og uprøvet Anders Bilgram - nu ingeniør, eventyrer, destillatør og stifter af Nordisk Brænderi drog som 17-årig på sit første eventyr, der sidenhen skulle blive til mange flere. Rejsemålet var vildmarksvandring i den ubeboede Sarek Nationalpark i svensk Lapland. Naturens uovertrufne skønhed var præget af store fjeldområder, brusende elve og et krævende terræn. Den barske og uspolerede, vilde natur gjorde stort indtryk på eventyreren. Og nu mange år senere er Nordisk Gin - Edition Sarek født. 

  • Max. 12o flasker per batch
  • Hånddestilleret med enebær, håndplukkede birkeblade, grannåle samt tyttebær
  • Håndtappet, signeret og nummereret

Se Nordisk Brænderi hjemmeside HER

Se en fed video med Anders HER

Hvad anmelderne siger

Guldmedalje i 2018 ved The Fifty Best Gins i New York.

Område og Producent

Ved den gamle Istidsslugt i ly for Jammerbugtens blæst ligger det familiedrevne mikrodestilleri. Her har kærligheden for nordisk natur og eventyr skabt håndlavet og prisrost premium spiritus.

Eventyret startede i det kolde Arktis blandt isflager og isbjørne på stifteren Anders Bilgrams banebrydende ekspedition Polar Passagen 2000. Produkterne destilleres på tyske, håndsmedede kobberkedler fra Müller Brennereianlagen. I dag producerer Nordisk Brænderi gin, snapse, brændevine og desuden rom og whisky. -

Nordisk Brænderi er startet og drives af ingeniør Anders Bilgram, som har studeret og tilegnet sig viden og erfaring som destillatør via rejser og ophold i Tyskland og Rusland samt i Norden. -Anders har desuden en baggrund som eventyrer og ekspeditions-leder i Arktis på Polar Passagen 2000, og han er medlem af Eventyrernes Klub i København. -

Utallige besøg hos varme mennesker langs Ishavets kyster, hvor flere ulovlige "mikrodestillerier" har produceret deres "junglebrew" eller vodka, har givet tankerne et skub i retning af realiseringen af den frysenes vanvittige tanke om legalt at gøre, hvad andre under ofte økonomisk vanskelige kår må stjæle sig til. Med klaprende tænder har Anders således i tankerne lunet sig ved idéen om eget destilleri i Nordjylland - en idé, der nu er en realitet. -Den videre læring om destilleringens ædle kunst har Anders tilegnet sig i primært Tyskland - særligt hos slotsdestillatør Herbert Rösch fra Sydtyskland. -Herbert har været Anders' læremester, og han er fortsat mentor for Anders, idet han generøst videregiver sin enestående ekspertise på området.