Sall Whisky - First edition "MULD 1,1" - Organic Single Malt Whisky

945,00 kr

 

"MULD"

Ny serie af whisky fra Sall Whisky. Dette er version 1,1 og i årene fremover vil man se nye editions. Så vær med på den første....

TypeWhisky
Indhold i CL70
DyrkningsmetodeØkologisk
LandDansk
Alkohol52,4 %
3 stk. På lager
Beskrivelse

Fra den lille landsby Sall, nær Hammel har 7 venner slået sig sammen og bygget et destilleri. Hovedformålet er at lave whisky, men man laver også fine gin i det de kalder "SIND" serien.

De 7 venner siger: "Nogle gange bliver vi spurgt om hvordan det kan være, at vi begyndte at lave whisky. På mange måder er det et svært spørgsmål at svare på. Hvis vi dog skal gøre forsøget, så må det bunde i et ønske om at skabe grobund for og være en del af et fællesskab. Whisky'en er på mange måder blot en katalysator for netop fællesskaber. Noget der bringer mennesker sammen. Det samme kan man sige om musik. Om banko. Om frimærker. Om bordtennis. Om swingerklubber. Fællesskaber har vi overalt. Lykkeligvis. Vi er først og fremmest helt vildt glade for, at vores lille whiskyprojekt danner rammen om nogle vidunderlige små fællesskaber, som vi også selv er en del af."

Nu er drengene klar til at invadere whisky verdenen og nu med deres første edition i serien "MULD"

Modnet i 3 år på omhyggeligt valgte Ex-Bourbonfade. Økologisk Single Malt og Single Farm Whisky.

MULD er hvor det hele begynder;
I den jyske muld, hvor de sår og høster deres vårbyg. - Der er altid fuld sporbarhed fra den enkelte aftapning til den enkelte mark.
MULD er Single Malt & Single Farm Whisky modnet på ex-bourbon fade.  - MULD 1.1 er den første frigivelse i en ny serie.
 70 cl. Single Malt Whisky
52,5% ABV
3 år modnet på Ex-Bourbonfade
545 flasker fra batch 1.1 - 52,7% Vol.

Se deres hjemmeside HER og deres Facebook side HER 

Skal du være med i et whiskyfad med new make fra SALL? - Se her

Område og Producent

Ikke langt fra Wineboutique i Hadsten, findes landsbyen Sall. En hyggelig lille landsby med 229 indbyggere. Byen blev kåret som årets landsby i 2018. 

7 lokale og passionerede fyrer med baggrund indenfor blandt andet landbrug, musik og arkæologi står bag destilleriet, og det er deres fælles drøm om at producerer gin og whisky, der har bragt dem sammen. Mange ting skulle planlægges, ansøges osv. før man kunne stå med bygning, lagerrum og destillationsapperat.

Der skulle gå over 10 år før de to gymnasievenner, Snævar og Martin, sammen med deres familie droppede storbyliv i Aarhus for at finde et sted at bo ude på landet. I Sall fandt de to familier en gammel nedlagt gård, som nu er indrettet som et tofamiliehus. Her var der fire tønder land, som børnene kunne boltre sig på. Der var også god plads til store og små projekter til de voksne.

Et af projekterne var da Martins arkæologkollega, Kåre, fik plantet en idé om en whiskyproduktion. Han forklarede, at basen til whisky egentlig er destilleret øl. Øl havde Kåre brygget en masse af sammen med kammeraten Mathias. Inden længe sad seks unge mænd sammen - Snævar, Martin, Kåre, Mathias, Thomas Rye og Thomas Holm - og drømmen om at skabe et lille, lokalt forankret destilleri i Sall begyndte at spire. Siden fik en lokal økologisk deltidslandmand færten af de unge mænds projekt, og efter nogle møder med Lars blev han tilbudt at blive medejer. (favrskov lokalavis)

SE HOLDET BAG HER

177779863_1696797997177492_5375948077862139610_n