- Beskrivelse
På Sams Islands Distillery tror ejerne af virksomheden, Mads og Jesper på enkelhed og balance. De har respekt for traditionen bag destillering, men det er igennem deres eksperimenter med produkter fra hele verden, at man er nået frem til de forskellige typer af gin, hvor hovedingrediensen altid er friske grønne, samt mørke modne, enebær fra den samske natur. De har valgt at destillerer efter London Dry metoden, som defineres af produktionsmetoden, og altså ikke den geografiske oprindelse.
London Dry metoden kræver at man som destilleri forsøger at opnå den fuldendte balance imellem alle de botaniske smagsgivere man ønsker at tilfører sin gin, under selve destilleringen.På Samsø findes råvarerne lige uden for døren, blandt andet enebær og ikke mindst orangemyrer. Det lokale islæt – og den gode smag selvfølgelig – var afgørende for, at det netop er denne kombination af smagsnuancer, der blev grundlaget for Sams Island London Dry Gin.
Orangemyrer
(Lasius fuliginosus) - Orangemyren er nært beslægtet med den sorte havemyre. Myrerne har en blank, sort farve, og du kan i øvrigt genkende dem på deres duft og smag af revet appelsinskræl.Se deres hjemmeside HER - En fed video fra deres destilleri HER
- Område og Producent
Sams Island Distillery er et mikrodestilleri på Samsø, - startet af Mads Nielsen og Jesper Machholm i 2017.
På Sams Islands Distillery tror man på enkelhed & balance.
Mads og Jesper er så heldige, at de til daglig bor, arbejder og lever deres liv på Samsø. Omringet af saltvand, drømme, forliste vikingeskibe og en bevidsthed om at man befinder sig lige midt i verden.
Sams Island Distillery producerer både gin, Råm, vodka, whisky & snaps, men de stopper ikke der. Deres kærlighed til den samske natur og de samske råvarer giver dem lyst til at eksperimentere og lyst til at skabe nyt.
Wineboutique sælger i øjeblikket deres gin og salget går strygende.