Sall Whisky - First Ex-Oloroso Cask Release - Organic Single Malt Whisky

1.395,00 kr

 

"First Evergreen"

Så er Sall Whisky klar med en ny release. Nemlig deres første single malt, som har modnet på ex. olososo sherry fad.

TypeWhisky
Indhold i CL70
DyrkningsmetodeØkologisk
LandDansk
Alkohol52,7 %
1 stk. På lager
Beskrivelse

Fra den lille landsby Sall, nær Hammel har 7 venner slået sig sammen og bygget et destilleri. Hovedformålet er at lave whisky, men man laver også fine gin i det de kalder "SIND" serien.

De 7 venner siger: "Nogle gange bliver vi spurgt om hvordan det kan være, at vi begyndte at lave whisky. På mange måder er det et svært spørgsmål at svare på. Hvis vi dog skal gøre forsøget, så må det bunde i et ønske om at skabe grobund for og være en del af et fællesskab. Whisky'en er på mange måder blot en katalysator for netop fællesskaber. Noget der bringer mennesker sammen. Det samme kan man sige om musik. Om banko. Om frimærker. Om bordtennis. Om swingerklubber. Fællesskaber har vi overalt. Lykkeligvis. Vi er først og fremmest helt vildt glade for, at vores lille whiskyprojekt danner rammen om nogle vidunderlige små fællesskaber, som vi også selv er en del af."

Nu er drengene klar til at invadere whisky verdenen. 

Single Malt & Single Farm økologisk dansk whisky. Skabt af egne hænder med Lars' økologiske Evergreen vårbyg.
Sået og høstet fra den jyske muld på Lars' marker Mosevang og Stadsgaard.
Mæsket ved håndkraft og fermenteret i 120 til 168 timer.  Dobbeltdestilleret langsomt i direct fired kobber pot stills. 
Modnet i tre år i omhyggeligt udvalgte ex-Oloroso fade.

Fade - Ex-Oloroso (120 liter)
Byg - Økologisk Evergreen
Malt - Pilsner
320 flasker
52,7% Vol.

Se deres hjemmeside HER og deres Facebook side HER 

Skal du være med i et whiskyfad med new make fra SALL? - Se her

 

Område og Producent

Ikke langt fra Wineboutique i Hadsten, findes landsbyen Sall. En hyggelig lille landsby med 229 indbyggere. Byen blev kåret som årets landsby i 2018. 

7 lokale og passionerede fyrer med baggrund indenfor blandt andet landbrug, musik og arkæologi står bag destilleriet, og det er deres fælles drøm om at producerer gin og whisky, der har bragt dem sammen. Mange ting skulle planlægges, ansøges osv. før man kunne stå med bygning, lagerrum og destillationsapperat.

Der skulle gå over 10 år før de to gymnasievenner, Snævar og Martin, sammen med deres familie droppede storbyliv i Aarhus for at finde et sted at bo ude på landet. I Sall fandt de to familier en gammel nedlagt gård, som nu er indrettet som et tofamiliehus. Her var der fire tønder land, som børnene kunne boltre sig på. Der var også god plads til store og små projekter til de voksne.

Et af projekterne var da Martins arkæologkollega, Kåre, fik plantet en idé om en whiskyproduktion. Han forklarede, at basen til whisky egentlig er destilleret øl. Øl havde Kåre brygget en masse af sammen med kammeraten Mathias. Inden længe sad seks unge mænd sammen - Snævar, Martin, Kåre, Mathias, Thomas Rye og Thomas Holm - og drømmen om at skabe et lille, lokalt forankret destilleri i Sall begyndte at spire. Siden fik en lokal økologisk deltidslandmand færten af de unge mænds projekt, og efter nogle møder med Lars blev han tilbudt at blive medejer. (favrskov lokalavis)

SE HOLDET BAG HER

177779863_1696797997177492_5375948077862139610_n