- Beskrivelse
VINKUP: Vinene fra Abruzzo som ligger i det midtøstlige Italien er kendt for sine rigtig gode vine til særdeles fine priser.
Montepulciano er hjemmefødningen i Abruzzo. Intens, men aldrig tung og med saft, friskhed og selvtillid. Én af Italiens mest træfsikre madvine med en historie, der går tilbage til etruskerne. Dyrket i kridtet og leret jord pænt oppe i højderne, så mineraliteten får vinen til at synge. Bjerge på den ene side og Adriaterhavet på den anden. Bløde, modne bær, rosmarinstilke, viol og en smule krydderier fra bazaren.
DRUER: Montepulciano d'Abruzzo 90% Sangiovese 10%
PRODUKTIONSOMRÅDE:
I hjertet af Chieti-provinsen, mellem Maiella National Park og Adriaterhavet.Vinmarken:
Bakket, med en gennemsnitlig højde på 230 meter over havets overflade, overvejende leret-kalksten.VINIFIKATION OG ALDRING:
Maceration af skindene ved en kontrolleret temperatur i rustfri stålfermentorer.
Lys kirsebærrød farve. Brede frugtige aromaer med antydninger af morellokirsebær og meget fine blomsternoter. God struktur, meget afbalanceret, blød og vedholdende.TIL MAD:
pizza, hvidt kød, friske oste og grøntsager. Fremragende som aperitif.- Område og Producent
Abruzzo er stolt viklet om sine rustikke værdier og traditioner og begynder i dag at afsløre sine rigdomme for verden. Ikke kun vinen. Der er Adriaterhavet, få kilometer fra vingården, med den suggestive "costa dei trabocchi": en kyststrækning, berømt for sin naturlige skønhed og mangfoldighed af miljøer, som har fået sit navn fra de karakteristiske fiskemaskiner på pæle. Det er vinden fra dette hav, der giver en karakteristisk smag til nogle kystvine, såsom Pecorino, Passerina og Cococciola, Chardonnay og Montepulciano
Men der er også bjerget i nærheden, med dets temperaturvariationer, der parfumerer deres vine. Et bjerg, der venter på at blive opdaget, med de uforurenede miljøer i Maiella-nationalparken og Roccaraso-skiområdet.Spinelli-familien er stolte bønder. Det har de været, så længe nogen kan huske. I det smukke og vilde Abruzzo, hvor vin er et produkt af arbejdet med jorden, ikke af slotte eller dyr marketing. Vincenzo Spinelli har siden 1970’erne arbejdet med at forene områdets tradition med moderne metoder, hvor kvalitet og ærlighed er to sider af samme mønt.