3,6 vivino

Cantine Spinelli - Chardonnay - Terre di Chieti - Abruzzo

115,00 kr
  • Køb 6 for 59.50 pr. fl. og spar 49%

 

"Abruzzo heaven"

Chardonnay er en kamelæon. Den tolker landskabet og smager af sit voksested. Nogle steder laver en dybgule powervine, andre steder lette, kridtede spinkelheder. I Abruzzo, midt i smørhullet mellem Maiella-massivet og Adriaterhavet giver den ranke, dybe, mineralske vine med hvid fersken, mandel, citron og salvie i smag og duft. Håndværk til fingerspidserne fra Spinelli-familien.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådeAbruzzo
FyldeFrisk, Fyldig, Halv Tør, Mineralsk
DruerChardonnay
God TilAperitif, Fisk, Frugt, Lyst Kød
År2022
Alkohol12 %
Vivino3,6
102 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Strågul farve med gyldne noter. Overbevisende og kompleks aroma, fyldig, blød og langvarig

tabs-icon2 Smag

Strågul farve med gyldne noter. Overbevisende og kompleks aroma, fyldig, blød og langvarig

Beskrivelse

VINKUP: Vinene fra Abruzzo som ligger i det midtøstlige Italien er kendt for sine rigtig gode vine til særdeles fine priser.

I hjertet af Chieti-provinsen, mellem Maiella National Park og Adriaterhavet. Bakket, med en gennemsnitlig højde på 230 meter over havets overflade, overvejende leret-kalksten.

VINIFIKATION OG ALDRING
Kort kold maceration af de knuste druer, blød presning og kontrolleret temperaturgæring i rustfri ståltanke.
Strågul med lyse grønlige nuancer. Stærke aromaer af eksotisk frugt, banan, citrusfrugter og delikate noter af gule blomster. Frisk, blød og behagelig. Medium krop og god vedholdenhed.

TIL MAD:
Fremragende til alt fiskebaseret køkken, fra fisk og skaldyrsretter til fisk- og skaldyrsrisottoer, det passer også godt til lette forretter og delikate kødbaserede retter. Fremragende som aperitif.

Vingårdens hjemmeside HER

Se en dejlig video fra Abruzzo HER

Hvad anmelderne siger

 ★★★★★ Vinavisen.dk
Abruzzo på Italiens østkyst er hjemsted for vine, der både har nerve, saft og
fylde. Vækstbetingelserne er perfekte og vinden fra Adriaterhavet gør det nemt
at dyrke økologisk, som er tilfældet her.
★★★★★ Vinavisen.dk
En meget lækker hvidvin. Den har en tør, blød og frisk smag.

Område og Producent

Abruzzo er stolt viklet om sine rustikke værdier og traditioner og begynder i dag at afsløre sine rigdomme for verden. Ikke kun vinen. Der er Adriaterhavet, få kilometer fra vingården, med den suggestive "costa dei trabocchi": en kyststrækning, berømt for sin naturlige skønhed og mangfoldighed af miljøer, som har fået sit navn fra de karakteristiske fiskemaskiner på pæle. Det er vinden fra dette hav, der giver en karakteristisk smag til nogle kystvine, såsom Pecorino, Passerina og Cococciola, Chardonnay og Montepulciano
Men der er også bjerget i nærheden, med dets temperaturvariationer, der parfumerer deres vine. Et bjerg, der venter på at blive opdaget, med de uforurenede miljøer i Maiella-nationalparken og Roccaraso-skiområdet.

Spinelli-familien er stolte bønder. Det har de været, så længe nogen kan huske. I det smukke og vilde Abruzzo, hvor vin er et produkt af arbejdet med jorden, ikke af slotte eller dyr marketing. Vincenzo Spinelli har siden 1970’erne arbejdet med at forene områdets tradition med moderne metoder, hvor kvalitet og ærlighed er to sider af samme mønt.