3,8 vivino

Jordan Wines, The Real Mccoy, Riesling, Stellenbosch

159,50 kr
  • Køb 6 for 139.50 pr. fl. og spar 13%

 

'Rigelig Riesling'

The Real Mccoy, er en fejring,  da man fra lovgivningsmæssigt sted, gav lov til at dyrke Riesling druen under eget navn. 300 meter over havets overflade, på vinstokke der er 29 år, dyrkes denne aldeles fremragende Riesling. Måske verdens bedste hvidvinsdrue!!!!!

Indhold i CL75
TypeHvidvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandSydafrikansk
OmrådeStellenbosch
FyldeFyldig, Tør
God TilFisk, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Salat
DruerRiesling
År2019
Alkohol12,5 %
Vivino3,8
tabs-icon2 Smag
Intens smag af kalk over til hvid fersken og Granny Smith æble. En fremragende akkompagnement til det lettere spektrum af asiatiske køkken.
Beskrivelse

Gary og Kathy Jordan har lavet verdensklassevine siden 1993 på en gård, hvis historie går mere end 300 år tilbage.
Han er geolog, hun er økonom – og det er ikke de værste kompetencer, man kan have, når man skal drive en vingård i eliten!

Riesling-vinmarkerne blev høstet ved 21 °. Druerne blev presset i en pneumatisk presse, hvor den frie løbesaft blev adskilt fra pressedelen. Efter 2 dages bundfældning i tank blev den klare most, som nu var adskilt, podet med en fransk gærstamme. Kold gæring ved 15 ° C fandt sted i rustfrie ståltanke, indtil den perfekte balance mellem det resterende sukker og syre var nået. Fermenteringen i denne årgang blev stoppet ved ca. 0˚B for at bevare et antydning af naturligt restsukker.

Se vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger
 
2013- Sølvmedalje ved Veritas Awards 
2013 2013 - Sølv ved Old Mutual Trophy Wine Show 2014 
2012- 91 point The Wine Advocate 
2009- Bedste Museum Class Trophy for Riesling på Old Mutual Trophy Wine Show 2013
top_listed
Optræder i Sammensæt med fede fiskeretter (2018 Årgang)
top_ranked
Blandt top 6% af alle vine i verden (N.V. Årgang)
Område og Producent

Garys forældre, Ted og Sheelagh købte Stellenbosch ejendommen i 1982 og indledte et omfattende genplantningsprogram, hvor der blev taget ekstremt hensyn til, hvor de forskellige sorter blev plantet i forhold til jordtyper, skråningsgrader og orientering. Det er også det, der kendetegner Jordan i dag: Ekstrem opmærksomhed over for selv de mindste detaljer. Gary og Kathy, som nu har overtaget vingården, vil ikke bare lave vin, men også afspejle stedet, hvor vinen bliver lavet: Stellenbosch terroir. Den sydafrikanske ‘Robert Parker’ – John Platter – er én af deres største fans – hele Estate-linjen giver han sjældent under 4 stjerner! Jordan familiens vine er blevet meget eftertragtede og derfor er vores lager af deres vine begrænset.

Gary og Kathy Jordan har siden 1993 lavet verdensklasse vine på en gård med historie tilbage 300 år. Han er en geolog, hun er økonom - sammen er dette mand og kone hold et fænomen.

Fra Jordens bjergside vinmarker man har en spektakulær panoramaudsigt over Table Mountain, False Bay og Stellenbosch. Gary og Kathy arbejdede internationalt i to år og raffinerede deres høj energi instinkter med praktisk erfaring. De kom hjem for at bygge en kælder i 1992.

Det følgende år blev vinene bedømt til at kunne blive tappet og derved bære Jordans navn. Fra det første år var det indlysende, at en ny stjerne var blevet tilføjet til vinmiljøet i Stellenbosch. Fortsat succes har udvidet med vine, der har fokus på stærke individuelle vine, der kombinerer den frugtfulde tilgængelighed af den nye verden med den gamle klassiske elegance.