- Beskrivelse
Vindyrkning her går mange århundreder tilbage til etruskisk tid. I løbet af det 15. århundrede var den lokale vin en favorit blandt det lokale Sienesiske aristokrati, og i det 16. århundrede blev den æret af pave Paul III, som talte om vinens fremragende kvaliteter.
Vino Nobile di Montepulciano blev skrevet om i digtet "Bacco in Toscana" (Bacchus i Toscana) af Francesco Redi, der beskrev det som "kongen af alle vine", og vinen blev også nævnt af den berømte franske forfatter Voltaire i sin bog Candide.
Vino Nobile di Montepulciano "Santa Caterina" er født i vinmarkerne ved siden af ejendommen. Vinen er 100% Sangiovese og vinstokkene er 20 år gamle. Gæringen foregår i rustfri ståltanke ved en kontrolleret temperatur, og efterfølgende lagres vinen på slaviske egetræsfade i mindst 12 måneder. Derefter får vinen lov til at hvile på flaske et år inden udgivelse.
Vingårdens hjemmeside HER - Se også en video om distriktet HER
- Hvad anmelderne siger
17/20 i Vinum
Trerose kåret til Winery of the Year 2021 i Vinum
- Område og Producent
Gården ligger i den sydøstlige del af DOCG'en og grænser op til Umbrien og Trasimenosøen. Den strækker sig over 200 hektar over 5 smukke bakker. Landskabet er en karakteristisk vekslen af vinmarker, olivenlunde og agerjord. Kun de højeste områder af disse 5 bakker er beplantet med vinmarker, i alt 103 hektar.
Tenuta Trerose er uden tvivl en af de smukkeste vingårde i Vino Nobile-betegnelsen for sine bakker, topografi og landskab; den er ikke kun rig ud fra et vinfremstillingssynspunkt, men den er også af stor historisk og landskabelig interesse.
I forhistorisk tid (kvartærperiode) var disse steder beboet af eksotiske dyr og dækket af tæt savanne, med et typisk varmt, tørt klima i et blandet skovklædt miljø. Bevis på dette kan findes i de talrige fossiler af afrikanske dyr, der findes i området: flodheste, næsehorn, elefanter eller rettere mammutter (en hel blev fundet under en udgravning i vingården foran kælderen). Alle disse er bevaret i Farneta Museet.
Disse dale, fulde af vand, tørrede op gennem årtusinder, derefter blev disse jorder rig på SAND (sandsten) og LER (rig på salt) beriget med en dyrebar SILT-aflejring.
Her møder det kolde kontinentale klima i det indre Toscana miljøet ved Trasimenosøen, som udøver en positiv indflydelse på den for at afbøde dens hårdhed.
På disse jorde og med dette særlige mikroklima modner Prugnolo-biotypen af Sangiovese senere og giver vine, der skiller sig ud for deres særlige blødhed og smagsrigdom.
Vino Nobile di Montepulciano var den første italienske DOC. Det er en lille, men solid betegnelse, især på grund af visse historiske markeder (såsom Schweiz og Tyskland). Det er et område, der på det seneste har vakt stigende interesse for sin store vindyrknings- og vinfremstillingsværdi.
Vino Nobile kan efter vores mening vise en mere moderne og innovativ side af Toscana, uden at miste elegance og karakter.
Trerose ejendommen er perfekt placeret i denne sammenhæng, da den egner sig særligt godt til et unikt arbejde med vindyrkning på grund af dens mangfoldighed af jordbund og eksponeringer.
Villaen er omgivet af vinmarker, der strækker sig over fem bakker, som omkranser den fuldstændigt.
I Palazzi, Belvedere, Lodola, Poggetto og Santa Caterina udgør de 103 hektar vinmarker næsten fuldstændigt beplantet med Sangiovese