4,1 vivino

Cum Laude - Castello Banfi - IGT Toscana

210,00 kr
  • Køb 3 for 185.00 pr. fl. og spar 12%

 

"Il Magna"

Endnu en vin fra berømte Castello Banfi. Næsten en institution er vinhuset i Toscana og denne vin har ædle druesorter indenbords.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådeToscana
FyldeFrugtig, Fyldig, Tør
DruerCabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese, Syrah/Shiraz
God TilGrillede retter, Kryd. retter, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
År2017
Alkohol14,5 %
Vivino4,1
57 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

En vin med et fremragende potentiale. På næsen er duften kendetegnet ved strejf af røde frugter med intense kirsebærtoner, ledsaget af krydrede noter af lakrids og peber.

tabs-icon2 Smag

Bred struktur, med søde og kraftfulde tanniner, meget afbalanceret med en vedvarende finish.

Beskrivelse

Vinene fra Banfi Toscana er født af en dyb kærlighed til dette fantastiske land. De er produceret med udvalgte druer fra specialiserede vinmarker og udtrykker den ægte og autentiske karakter af den toscanske jord og ledsager os på en rejse gennem en af ​​Italiens mest forførende vingårde. Takket være deres livlighed og friskhed er disse vine behagelige at drikke, når de er unge og egnede til daglig forbrug, uden at gå på kompromis med Banfis karakter og høje kvalitetsstandarder.

En fængslende Supertuscan, der slutter sig til de fire røde sorter, valgt som de bedste i Banfi's historie, fra deres vinmarker i Montalcino.

Gæring: i temperaturkontrolleret (25-30°C) i Horizon hybrid fransk eg og rustfri ståltanke

Lagring: en kort fadmodning – Sangiovese i tønder (60 hl. og 90 hl,) og de andre sorter i barriques på 350 lt.

Forskellige typer jordbund, fra sandede leraflejringer med rigelige småsten og veldrænende til kalkholdige lerjorde, som holder godt på fugten.

Trellising System: spurred cordon – Banfi alberello - Plantetæthed: 4200 vinstokke/ha. - Udbytte: 60 q/ha.

Druesorter: Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese, Syrah

 Vingårdens hjemmeside HER - Se en smuk video fra vingården HER

Hvad anmelderne siger
Område og Producent

Banfi blev grundlagt i 1978 takket være viljen fra de italienske-amerikanske brødre, John og Harry Mariani.

Fra begyndelsen var målet for de to brødre at skabe en avanceret vingård kombineret med den mest avancerede videnskab i vinmarkerne til produktion af premium-vin.

Sammen med Mariani-familien ser man også Ezio Rivella, som er en af ​​Italiens vigtigste enologer. Han forstod, at ejendommen på grund af jordens rigdom og den privilegerede mikroklimatiske position ville have stor kapacitet til udvikling af fine vine.

I disse år købte brødrene, John og Harry, også Bruzzone, en historisk vingård i Piemonte. Grundlagt i 1860 og specialiseret i produktion af mousserende vin og er i dag kendt som Banfi Piemonte.

Banfi-ejendommen strækker sig syd for Montalcino til grænsen til Val d'Orcia. Af de 7.100 hektar land er omkring en tredjedel beplantet med vinstokke, i en konstellation af enkelte vinmarker. Resten er olivenlunde, frugttræer (hovedsageligt blommer), skov og krat. 

 Som et projekt, der er dedikeret til at fremhæve de værdsatte DOC'er i nedre Piemonte, repræsenterer Banfi Piemonte den perfekte union mellem den hundrede år gamle mousserende vin tradition og en stor erfaring opnået igennem arbejdet i kældrene. Ejendommen strækker sig mellem byerne Novi Ligure og Acqui Terme over et område på 124 acres, hvoraf 114 er vinstokke.

Banfi's dedikation til Toscana har for nylig bragt Banfi til nye territorier. En af de mest stemningsfulde i regionen: Bolgheri, hvor en lille ejendom baseret på etruskernes legende producerer en Bolgheri DOC; Maremma, et område dedikeret til produktionen af ​​Vermentino; og Chianti, mest værdsat til fødslen af ​​Chianti Classico.

Vingården, der er designet til at beskytte druens integritet og rigdom, anvender avanceret teknologi, resultatet af revolutionerende teknisk forskning og innovation. 

Og i denne samme filosofi, der er baseret på kontinuerlig forskning, kom et antal projekter til at foregå på deres ejendom, herunder undersøgelse af Sangiovese kloner og forskning om sammensætning og modning af træ til tønder.

Således er vingården i dag særdeles velkendt for at producere gode vine af meget høj kvalitet. Dette har Castello Banfi tydeligt bevist ved vinde flere anerkendte konkurrencer og 12 gange løbet med den flotte titel som "Bedste italienske vineri" ved Vinitaly.