4,3 vivino

Montepeloso - "NARDO" - Maremma - Toscana - IGT

595,00 kr

 

"Big Brother"

Fabio Chiarelotto er en vinfilosof, der går sine egne veje. Mens de fleste af Maremmas producenter gerne dyrker i dalen, klatrer Fabio op ad skråningerne, hvor vinene får uhørt mineralitet, nerve og liv på et helt andet niveau. De lerede, fossilerede jorde har han beplantet med både Sangiovese, Alicante, Montepulciano, Cabernet Sauvignon og Marselan og blandingen skifter mellem hans forskellige vine fra år til år. Fabio er en upcoming star i området og hans vine er stadig regulære kup ift nabogården Tua Ritas 100-pointsvine.
Fabio siger: “Our approach to viticulture is organic but we are not certified. we never use herbicides.

 

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeToscana
FyldeFyldig, Kraftig, Tør
DruerCabernet Sauvignon, Montepulciano, Sangiovese
God TilGrillede retter, Rødt Kød
År2014
Alkohol14 %
Vivino4,3
11 stk. På lager
tabs-icon2 Smag

Nardo er mere peberkrydret og tydeligt præget af montepulcianos rusticitet. Gribende tannin, men utroligt finkornet og fast - overraskende kølig, nærmest te-agtig til sidst.

Beskrivelse

Fabio Chiarelotto og hans makker, investoren Silvio Denz, som ejer flere slotte og vingårde i eksempelvis Frankrig, er omdrejningspunktet Terroir og atter terroir. Fabio insisterer på at kystens vine på både italienske og franske sorter kan være friske og livlige selvom de er korpulente og varmblodige. Du har en vin her, som afspejler alle de ingredienser Fabio gerne vil med sine vine. 

Nardo er igen en vin fra skråningerne ved Tyrrhenske kyst. Sangiovese, montepulciano, alicante og malvasia nera – udelukkende toskanske druesorter med lang tilknytning til Centralitalien og 18 måneder på 70 % nye 400 liters tonneaux fade. 

Se hvad René Langdahl skriver om vingårdens vine HER

Vingårdens hjemmeside HER

Se en fin video på tysk med Fabio, hvor man går helt i dybden med hans vine HER

Hvad anmelderne siger
top_ranked
Blandt top 1% af alle vine i verden
 

96 points Vinous
Proprietor Fabio Chiarelotto and longtime winemaker Fabrizio Moltard ratchet things up with their stellar 2018 Nardo. Super-ripe black cherry, plum, gravel, spice, underbrush, menthol, licorice and scorched earth give the 2018 its distinct, sepia-toned personality. Dark and brooding in the glass, with imposing tannins, the 2018 is a flat-out stunner. Give it a few years in bottle first. Nardo is built around a core of Sangiovese, with Montepulciano, Alicante and Malvasia Nera. Chiarelotto has reduced the presence of Montepulciano in the blend. If the 2018 is any indication, that choice looks to be spot on.

95 points Robert Parker
Here is a generous and nicely concentrated blend from the Tuscan Coast. Featuring 45% Sangiovese, 20% Montepulciano, 20% Alicante and 15% Malvasia Nera, the wine opens to a dark and impenetrable appearance. The 2018 Nardo is a small and precious production with only 1,900 bottles made. It is sultry, extracted and velvety, but it also shows impeccable balance. The Montepeloso team shows real talent when it comes to experimenting and perfecting these offbeat blends, and I cannot imagine any other estate presenting such seamless results using these specific vinous building blocks. Dark fruit, cacao, cedar, cigar box and warm notes of soil or forest floor lift gently from the bouquet. This is a real beauty.

Område og Producent

Det er en fascinerende og langvarig proces at fange den sande karakter af en vinmark i alle dens utrolige aspekter. Der skal tages hensyn til en lang række faktorer for at identificere det rigtige sted: Valg af de mest egnede druesorter, fastsættelse af de rigtige druetyper og bestemmelse af den bedste orientering og tæthed af beplantning. Kendskab til geologi, jordens sammensætning, de klimatiske forhold og mikroklimaet er afgørende for denne opgave.

Alle disse overvejelser er indkapslet i ordet "terroir", et fransk udtryk, der betyder så meget mere end "terræn" på engelsk eller "terreno" på italiensk. Begrebet terroir omfatter både naturlige og kulturelle overvejelser; det udtrykker den måde, hvorpå vi mennesker fortolker et områdes naturlige kendetegn, en proces der kræver både ydmyghed og beslutsomhed.

Hvis man lykkes med denne balanceakt, vil man blive belønnet med vine, der legemliggør terroirens karakter. Fabio Chiarelotto har været ved roret på Montepeloso siden 1999. Han har en doktorgrad i historie og er perfektionist. Fra begyndelsen har han forfulgt det samme mål i både vineriet og vinmarken: at udvikle terroirens fulde potentiale med beslutsomhed, samtidig med at man ignorerer de flygtige tendenser i vindyrkningsindustrien og markederne.

Forfølgelsen af ​​dette mål involverede genplantning, podning, strengt begrænsende udbytter og optimering af produktionsprocesserne. -I 2007 købte den schweiziske iværksætter Silvio Denz en aktie i Montepeloso. Han er indehaver af flere Bordeaux-ejendomme, der er berømt for deres fantastiske crus - Château Péby-Faugères, Château Faugères, Château Rocheyron i St. Emilion, Château Lafaurie-Peyraguey i Sauternes - og medejer af Clos d'Agon vingård i Catalonien. Han bragte en frisk fart og synergier til Montepeloso. Investeringer i infrastrukturen resulterede hurtigt i en markant kvalitetsforbedring. I Silvio Denz, med sin flair og erfaring i den internationale vinvirksomhed, har Fabio Chiarelotto fundet den perfekte partner, en der deler sin passion for usædvanlige vine af uovertruffen kvalitet.

Montepeloso ligger i Maremma-regionen i Toscana, der ligger lidt tilbagetrukket ved den tyrrhenske kyst og tæt på middelalderbyen Suvereto. Val di Cornia, der blev tildelt DOC-status i 1989 efterfulgt af DOCG-appellationen i 2011. Området var et kendt og historisk historisk mødested for romersk og etruskisk bosættelse og kultur. Den etruskiske bosættelse Populonia ligger lige syd for vingården med udsigt over Baratti-bugten. Mod nord ligger Bolgheri, der er kendt for sine fine vine.

management-e1598833689732