4,1 vivino

Tenuta Bibbiano - Vigna del Capannino - Chianti Classico Gran Selezione DOCG

325,00 kr
  • Køb 3 for 295.00 pr. fl. og spar 10%

 

"Vigna del Dejlig"

Chianti Classico Gran Selezione Vigna Capannino er en enkeltmarksvin, fremstillet på 100% Sangiovese Grosso som er en af de to ”hovedgrene” af Sangiovese. Første årgang var 1990 og siden fulgte 1993, 1995, 1996, 1997, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005 og 2008, alle som Riserva og fra og med årgang 2010 er den opgraderet til den seneste overbygning på Chianti Classico Riserva, kaldet Gran Selezione

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandItaliensk
OmrådeChianti
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerSangiovese
God TilBløde Oste, Grillede retter, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød, Vildt
År2019
Alkohol15 %
Vivino4,1
18 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Intenst rubinrød. Næsen genkalder kirsebær, blå blommer, tobak, læder og underskov

tabs-icon2 Smag

I munden stor smagsfylde, flot struktur og smukt udfoldet frugt med både dybde og længde.

Beskrivelse

I forhold til Riserva fordrer Gran Selezione bl.a. 6 måneders længere lagring og man skal allerede ved høsten identificere hvilke druer der skal indgå. Druerne til denne Chianti kommer fra 7 velplacerede og syd-sydvestligt orienterede ha, hvor planterne er sat i 1956. Vinen udtrykker det romerne og familien kalder genius loci, stedets ånd, og henviser til, at jorden eller dyrkningsstedet ”taler” i vinen og giver den et umiskendeligt særpræg. Vinen repræsenterer Bibbianos højeste kvalitetsniveau.

25 - 30 dages maceration på temperaturkontrollerede ståltanke. Lagret 24 måneder på en kombination af franske tonneaux.og slavonske egefade.
Dernæst 6 måneders flaskelagring før frigivelse.

Se vingårdens hjemmeside HER - og en lille video fra gården HER - udforsk Chianti HER

Hvad anmelderne siger
price_qpr
Høj kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 10 gange mere. 
top_ranked
Blandt top 5% af alle vine i verden 
Område og Producent

Chianti: Et bredt begreb der omfatter vin fra hele Chianti-zonen, hvoraf den største del kommer fra syv specifikke underzoner med præcis betegnelse. Al Chianti skal som minimum opfylde visse krav, mens vinene fra de syv underzoner på visse områder har skærpede krav. Fælles for al Chianti er, at druebasen udgøres af 75-90% Sangiovese, 5-10% Canaiolo Nero og 5-10% Trebbiano eller Malvasia.

Chianti Classico: Den mest strikse og velansete Chianti-zone. Betegnelsen “Classico” henfører til den oprindelige og centrale del af distriktet, som altså stadig nyder den højeste status. Ud over D.O.C.G.-status har Chianti Classico
deres eget konsortium “Gallo Nero”, der ud over at varetage et vigtigt markedsføringsarbejde også fungerer som et ekstra kontrolorgan for vinenes kvalitet. Medlemskab er frivilligt, men langt de fleste producenter i Classico-zonen er med. Symbolet for medlemskab er en sort hane (Gallo Nero), som mange sikkert vil nikke genkendende til.

Vingården Bibbiano ligger i Castellina in Chianti. Castellina var, med Gaiole, Radda og Greve, blandt de fire oprindelige kommuner i Chianti Classico, der nu omfatter i alt ni kommuner. Bibbiano ligger i et område, hvor der med sikkerhed er dyrket vin og oliven siden 1100-tallet. Ejendommen er grundlagt i 1865 af familien Marzi Marrocchesi. Familien har i alt 220 ha jord, hvoraf størstedelen er beplantet med skov og oliventræer.

De nuværende ejere, Tommaso og Federico Marzi Marrocchesi, har i alt 28 ha til rådighed for  vinproduktion. De får hjælp af ønologerne Giulio Gambelli og Stefano Porcinai. Orienteringen for vinproduktionen søger at forene det traditionelle med det moderne. I dag ejer familien 28 ha. fordelt på to marker: Capannino og Montornello, der ligger små tyve kilometer nord, nordvest for Siena. I forhold til andre Chianti-producenter hører Bibbiano blandt de absolut mindre.

Vinhuset laver venlige og imødekomne Chianti, og priserne er i forhold til kvaliteten meget konkurrencedygtige. Man koncentrer sig vinmæssigt ikke hos Bibbiano om andet end at lave god Chianti. I alle Bibbianos Chianti benytter man sig af de traditionelle druer. Her bruges ingen Merlot eller Cabernet Sauvignon til at gøre vinene mere internationale. I stedet arbejder Bibbiano ligesom andre gode Chianti-producenter med at forbedre Chianti. Den traditionelle Chianti indeholdt f.eks. en lille andel, hvide druer, hvilket de fleste i dag er enige om forringede vinen. Senere tillod man en andel franske druer i Chianti. Vinene blev mere ’internationale’ og man spurgte sig selv, hvorfor drikke Chianti, hvis det skal smage som så meget andet. Den sidste udvikling går hen imod at benytte de lokale blå sorter, men selvfølgelig udnytte den viden man har i dag til at lave rene Chianti uden ’staldpræg’. Man går til markarbejdet med en seriøsitet, hvilket ses i form af grønthøstning og i den manuelle udvælgelse af druerne.