Vin

Vin er mange ting. Vin er hygge, glæde, overraskelse. Vin kan være med til at føre os sammen. Samtalen om vinen er altid på agendaen, uanset om det er på terrassen eller topmøde mellem verdens ledere. De gamle civiliserede folkeslag forfinede den besværlige væske, som tit gærede ukontrolleret. Da man fandt ud af hvordan, blev den en vare som der blev handlet med overalt. Romerne forstod at forfine vinifikationen endnu mere og de forstod at distribuere den. Mangen en europæisk flod har lagt sine søer til oceaner af vin.

Læs mere...
Område
Pris
kr  - kr

Vin er kultur. Hvert vinproducerende land har deres traditioner og hvert distrikt det samme. Nogle laver søde vine, andre er eksperter i hedvin. Mange steder har man tradition for fadlagring, andre steder holder man den friske vin i hævd.

Selvom vin går igennem den samme proces uanset hvor i verden man er, så vil den færdige vin være uhyre forskellig. Jordbund, klima, druesort, alder på vinstokken og manden i kælderen er faktorer som spiller ind. Der findes vine som produceres i uhyre mængder og der findes vine, som laves i så små mængder, at prisen er ufattelig. Flasken ser ens ud, men indholdet kan koste fra 25 kr. og op til mange 100.000 kr.

I dag kan man mange gange købe fornuftig vin til en 50’er og det er som vinkøbmand skægt at finde de små perler der er derude. I Wineboutique har vi smagt på alle vine inden de kommer på hylden. Selvom en vin er ”billig vil en sådan vin hos os, altid have en fin grad af kvalitet over sig og det vigtigste for os er, at vi selv godt kan lide den.

Wineboutique’s vinkøbmand er uddannet oenolog og kan derfor stille de kritiske spørgsmål til producenterne rundt omkring i verden. Processen skal være i orden. Både hvad angår respekten til naturen, men så sandelig også respekten for den arbejdskraft vingårdene bruger. Der er ingen undskyldning for at købe vine, som ikke opfylder disse kriterier.

I wineboutique.dk har vi masser af økologi og den trend vil fortsætte. Mange gårde praktiserer økologi uden at være certificeret, så mange gange er det kun vinhandleren der ved dette.

Brug lidt tid på at se vores hjemmeside og shop og kig så også lidt på vores Facebookside, hvor vi samler op på hverdagen i en travl butik. Du kan også er vores blog her på siden, hvor vinhandler Flemming Nielsen tit fortæller lidt om vinens verden, men også nyheder fra hylderne, hvor der står Rom, Gin, Cognac, Whisky, Armagnac og andre skægge ting.