ÆRØ SINGLE MALT WHISKY

895,00 kr

 

"The ship WH"

Den dejlige ø Ærø står ikke tilbage når det gælder at lave whisky. På det lille destilleri laves small batches og meget få flasker.

TypeWhisky
Indhold i CL50
DyrkningsmetodeØkologisk
LandDansk
Alkohol48 %
2 stk. På lager
Beskrivelse

Ærøwhisky skabes i baggården til Købmandsgården i Ærøskøbing.
Selve destilleribygningen som er et gammelt vaskehus vandt ’Renover specialprisen’, som en anerkendelsesværdig renovation og genanvendelse af 1800-tals bygningen. Vaskehuset danner nu ramme om destilleriet.
Bryggeriet hvor urten bliver produceret til destillering ligger i sidebygningen til den historiske Gamle Købmandsgaard i Ærøskøbing overfor destilleriet. Det danner et hyggeligt og interessant miljø for deres produktion og for besøgende.
FN`s 17 verdensmål er til inspiration og en ledesnor i deres whisky produktion. Man værner om det lokale samfund og det er vigtigt for dem at producerer spiritus med en høj grad af genanvendelig energi. Omsorgen for det samfund man lever i på Ærø ligger deres hjerte nær.

Det har samtidig været afgørende for dem at styrke det lokale landbrug og i dag bruger man økologisk korn fra Lone og Christian på Kammerrådgården ca. 4 km vest for Ærøskøbing. I alle deres Single Malt whiskyes er der sporbarhed til den enkelte mark. Man har eget malteri i bryghuset men da man ikke kan producere al malten selv, bruges også certificeret økologisk malt fra Fuglsang ved Haderslev til deres standard whisky.

Ærø Eg som er deres mest lokale whisky, er lagret på en tønde, fra det ikoniske egetræ fra Nørregade 25 i Ærøskøbing. Royal Oak serien er lagret på en vintønde fra det danske kongehus. Andre dele af produktionen bliver lagret på egen import af tønder af amerikansk eg, samt tønder fra Spanien, primært tidligere Oloroso sherry tønder

Singlemalt whisky er blid og rund uden smag af røg. Den er lavet på byg fra Ærø. Der er fuld sporbarhed fra den enkelte mark via tønderne til den nummererede flaske. Den er lagret på friske Oloroso og PX sherrytønder. Smagsnoter af  sveske, vanilje, sherry og har en let elegant sødme.

–  Naturligt farvet fra tønderne og ingen koldfiltrering.

–  Mindst 3 år gammel. 48% alkohol

–  Maksimalt aftappes 1000 stk. årligt.

Se Ærøwhisky hjemmeside HER

Område og Producent

I 2013 starter Michael Nielsen med at udvikle sin drøm om at lave whisky på Ærø. Hans interesse for smagen og hvordan smagen kan udvikles af få ingredienser driver ham til at opbygge og udvikle det der i dag er et veletableret whiskydestilleri. Alle produkterne til at skabe whisky var lokalt på øen, han manglede kun udstyret. Det ansporede også hans interesse for bæredygtighed og omsorgen for det lokalsamfund han boede i. Michael er oprindeligt skibsfører og arbejdede på det tidspunkt på Søby værft som dokmester. I fritiden begyndte han så småt at udvikle whisky og igennem de næste par år forfinede han den med lokale produkter så det blev en ren Ærø vare.

Michael indkøbte byg fra de lokale landmænd på Ærø og der kom også interessen for sporbarheden fra den enkelte flaske whisky til den enkelte mark. I 2016 bliver destilleriet opbygget i vaskehuset i baggården til Købmandsgården i Ærøskøbing. Det fik ‘Renover specialprisen’ prisen som en anerkendelsesværdig renovation af en 1800 tals bygning. I 2019 bliver bryggeriet etableret overfor destilleriet og det står nu samlet som en enhed og danner rammen om Ærø whisky. 
I sommeren 2019 blev Ærø Whisky et aktieselskab og består i dag af ca. 370 ejere. Selskabet har i dag en professionel bestyrelse og den daglige ledelse er CEO Michael Nielsen.