- Beskrivelse
I 1968 overtog familiens datter Marie-Claire Derats-Dumay og hendes mand Jean-Claude, Domaine Paul Dumay. Mellem 1970 og 1995 erhvervede de mange små vinmarks parceller i Côtes de Beaune og Côtes de Nuits, domænet omfattede derefter 15 hektar.
I 2000 blev Arnaud, deres søn, uddannet som ingeniør og efter 10 års karriere i byggeindustrien, blev han overhalet af traditionerne. Sammen med sin kone Hélène køber de Château de Melin, der ligger i byen Auxey-Duresses, og beslutter sig for at oprette familiens vingård der.Domaine du Château de Melin er i øjeblikket på 22 hektar og producerer således 22 appellationer: 20 i Côtes de Beaune og 2 i Côtes de Nuits.
Vinifikationen finder stadig sted i vingården i Sampigny-les-Maranges. På den anden side modnes vinene i deres kældre på slottet og her fortages også aftapningen.Det er vigtigt for en vin at være af god kvalitet for at respektere vinstokken og dens miljø. vinstokken vil derefter fuldt ud udtrykke dens terroir's særlige egenskaber gennem sine druer.
Derfor har man i 2009, efter et par års bæredygtig dyrkning, valgt at konvertere ejendommen til økologisk dyrkning. Derfor dyrker man nu vinmarkerne med respekt for miljøet. Det vil sige uden brug af pesticider, herbicider og kemiske produkter. Det betyder også, at brug af svovl og kobber kun bruges i marken mod sygdomme og ikke i vinfremstillingen. - Det endelige mål er at opnå druer af god kvalitet, der udtrykker Bourgogne -terroiren på bedste måde.
Flere gange om året kontrolleres man af et uafhængigt certificeringsorgan: Ecocert. Den første årgang for at få denne "økologiske" etiket var i 2012.Chambolle-Musigny kan prale af 24,24 hektar Grands Crus på tværs af to vinmarker. Vinene er yndefulde og charmerende. De er ikke den dybeste farve i Bourgogne og heller ikke de mest strukturerede, men de leverer en sanselig frugt og en laciness af tekstur, der er helt tilfredsstillende. Chambolle producerer de mest elegante vine i Côte de Nuits, der har mere aktivt kridt og mindre ler i jorden end de andre landsbyer. Vinene er måske lidt lysere i farven og mindre garvesyre end Gevrey Chambertin, men de har en sublim koncentration af frugt. Village Chambolle-Musigny giver normalt fremragende værdi.
Chateau De Melin laver sin Musigny på enkeltmarken "Les Nazoires" og denne dejlige vin vinificeres efter traditionelle metoder, med 14 mdr. på egefade, hvoraf 35% er nye. Selv efter 10 år fra høstår udvikler denne super vin sig. 2021 hvad den mangler i koncentration og syrlighed, kompenserer den for i subtilitet og præcision. Lettere fylde end de seneste årgange, men intens, og der er phenolisk modenhed. 2021 var et udfordrende år, men året skal nok vise sig at vinene derfra bliver en nydelse.
Serveres ved 12 - 14 ° C i ung vin og ved 14 - 16 ° C i når den har noget alder på sig - Velsmagende og sofistikeret kød som vildtfugle eller et langtidsstegt lam. Ditto med stegt kalvekød, hvis subtile fiber vil blive fint belagt med de silkeagtige, men tætte tanniner fra Chambolles.
Se vingårdens hjemmeside HER - og en dejlig video fra slottet HER
- Hvad anmelderne siger
Guide Hachette 2009
- Område og Producent
12 km sydvest for Beaune, i hjertet af vinmarkerne, dominerer tårnene med høje skifertage på Château de Melin i landsbyen med samme navn.
Bygget i 1551 af Rozereau -familien, blev slottet derefter købt af Brunet de Monthelie -familien i slutningen af 1600 -tallet, der derefter udvidede slottet, især ved at bygge en anden bolig modsat den første. Alle tre rektangulære bygninger, hver med et trappetårn, er organiseret i en hestesko omkring en firkantet gård.
I 1960 blev Aubervilliers kirkesogn ejer af slottet, og hver sommer tilbragte hundredevis af børn deres ferie her.
Det var i 1999, at huset blev erhvervet af dets nuværende ejere, Hélène og Arnaud Derats, som derefter gennemførte en total restaurering af slottet. Samtidig overtog de familiens vingård, der omfatter 22 hektar vinstokke i Côte de Beaune og Côtes de Nuits.