Bodegas Gutiérrez Colosia - Fino sherry. (tør)

135,00 kr

 

"FINO GINO"

Sherry lavet på Palomino druen. Fremstillet ved biologisk lagring (påvirkning af florgær). Vingårdenes nærhed til havbrisen giver vinen en særlig personlighed. 

TypeHedvine, Sherry
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeBiodynamisk
LandSpansk
OmrådeAndalusien
FyldeFrisk, Tør
DruerPalomino
God TilFaste oste, Fed Fisk, Skaldyr, Tapas
Alkohol18 %
12 stk. På lager
tabs-icon2 Smag

Farven er flot lysgylden og smagen er forfriskende tør og delikat

Beskrivelse

 Fino er en tør, lys vin produceret i Jerez regionen i Sydspanien . Den har en alkoholprocent på mellem 15 og 18%.

Den er lavet på Palomino-druen og biologisk lagret , udelukkende under et lag af gær. Denne gærhætte forhindrer kontakt med luften, samtidig med at den transformerer vinen, mens den lagres. En modning på mindst 2 år på træfade er foreskrevet ved lov. Størstedelen af ​​Fino-vinene lagres dog mellem fire og syv år. Den produceres i et Solera- system. Det indebærer, at man har forskellige skalaer eller criaderaer og gradvist genopfriskes de lavere (ældre) fade med en del af de højere (yngre) fade. En typisk Fino Solera indeholder mellem tre og syv criaderaer, bestående af amerikanske egetræsfade.

Floret i Fino-fade holder normalt i omkring 7 til 10 år. På det tidspunkt er der ikke nok materiale tilbage i vinen til at overleve (vinens sukkerindhold vil være under 5 gram pr. liter). Dette vil få floret til gradvist at falme, hvilket langsomt udsætter vinen for ilt. Afhængigt af florets stadie er der to klassifikationer af Fino sherry:

  • Fino  er den traditionelle tørre sherry, der typisk tappes på flaske omkring 3 til 5 år.
  • Fino Antiguo er en ældre version, hvor floren begynder at falmeMinimumsalderen er 7 år .

Serverings TIPS Denne delikate Fino er en god ledsager til mange forskellige fiske- og skaldyrsretter, eksempelvis røget ørred eller laks, østers, kaviar eller friske rejer. Det er samtidig en helt exceptionel god aperitifvin, ledsaget af lidt grønne oliven og salte mandler. Skal serveres afkølet, helst lige fra køleskabet.

Se vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk, der skrev; "En fino sherry, der er egnet til at drikke som en hvidvin - tør, mild, men også med krop. Vinen er frisk og fint krydret og breder sig i munden med mange facetter.

Område og Producent

Byerne ”El Puerto de Santa María”, ”Jerez de la Frontera” og ”Sanlúcar de Barrameda” er de punkter, der i en geografisk trekant, afgrænser Sherryregionen. Regionen breder sig over et areal på omkring 10.550 hektar vinmarker.

De første vinstokke blev ifølge Avieno (en romersk historiker) plantet af fønikerne omkring år 1100 f.Kr. Araberne bosatte sig i området fra år 711. De benævnte området "Sherish", heraf det engelske ord Sherry, som Briterne (der har opkøbt Sherry siden det 11. århundrede) altid har kendt vine som.

Efter opdagelsen af Amerika, startede handelen med Amerika, og byen El Puerto de Santa María spillede en meget vigtig rolle i denne samhandel, hovedsagelig på grund af sin beliggenhed ved mundingen af Guadalete-floden.

Der kom mange penge til Sherryregionen i slutningen af det 17. århundrede, da engelske, skotske, franske og hollandske købmænd etablerede deres egne vingårde med produktion af Sherry.

I dag er Sherry kendt verden over, og betegnelsen ”Jerez-Xérès-Sherry”, må kun anvendes for vinene produceret netop i dette unikke område.

Med de fantastiske vine fra det lille Bodegas Gutiérrez-Colosia har du mulighed for at genopdage Sherry. Prøv dig frem med de forskellige gode kvaliteter.

Gutiérrez Colosía, der blev etableret i 1838, er beliggende i byen El Puerto de Santa Maria - helt ned til bredden af floden Guadalete. Det er i dag den eneste tilbageværende bodegas med denne helt unikke placering. Og netop placering i Jerez er helt vital for lagringen af Sherry. I disse perfekte omgivelser - med en meget høj luftfugtighed - er mikroklimaet ideelt for produktion og lagring af Sherry. Kombineret med den stærke brise fra havet, skabes i omgivelserne her et meget aktivt "flor" (mikroorganismer der udvikles på vinens overflade i fadet) som er en nødvendighed for den biologiske aldring af vinen til FINO-stadiet. En proces, der tilfører vinen de helt unikke og enestående aromaer, der er kendetegnende for en ægte "Fino sherry".

Kvaliteten af vinene fra Bodegas Gutiérrez Colosía sikres ved en omhyggelig lagring ved processen, der lokal kaldes "Criaderas y Soleras".

Det er Juan Carlos Gutierrez, der er ansvarlig for produktionen på den gamle imponerende ejendom. I generationer har Gutiérrez Colosía produceret Sherry, men primært som leverandør til de meget større bodegas. I 1997 besluttede familien imidlertid at gøre sig uafhængige og tappe deres egne produkter. Og det er hurtigt blevet en enorm succes. Familien går således mod strømmen af lukninger af gamle respekterede sherryhuse.