4,1 vivino

CLÉMENT & FLORIAN BERTHIER - SANCERRE ROUGE

250,00 kr
  • Køb 3 for 210.00 pr. fl. og spar 16%

 

"The fifth G"

Femte generation vinavlere sætter aftryk i vinene. Vi var imponeret da vi smagte dem første gang og vi har nu flere af dem i vores sortiment. Her noget så usædvanligt som en rød Sancerre....

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandFransk
OmrådeSancerre
FyldeBlød og Rund, Frisk, Frugtig, Halv Tør
DruerPinot Noir
God TilLyst Kød, Vildt
År2022
Alkohol13 %
Vivino4,1
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Lagret i ældre egetræ viser klassiske gamle Pinot Noir-noter. Cedertræ, blyantsspåner og lys rød bærfrugt

tabs-icon2 Smag

Salte noter på ganen med black budding og krydderier. Vinen er velafbalanceret og harmonisk, med bløde tanniner

Beskrivelse

Clément og Florian Berthier, er de to brødre bag vinhuset af samme navn. De har base i Sancerre, men laver vin i de meste af Loire. De stræber altid efter at lave vin, der repræsenterer det terroir hvor druerne vokser.  

Dette betyder, at de ikke bruger toastede fade, samt mange nye fade, der giver overdrevet smag til vinen. Der bruges infødte gærstammer og hvert plot vinificeres seperat. 
Familien Berthier har boet i det miderste Loire, i mange generationer. Historien om vinhuset startede med Clément og Florians far, Jean-Marie Berthier. Han begyndte at lave vin i 1980'erne i Sancerre, under navnet Domaine de Claireneux og senere under eget navn. 

Siden ca. 2015 har Clément og Florian overtaget vinhuset. Clément har kældermester erfaring fra prestigefulde huse i USA, og han står for kælderarbejdet, samt salget til alle markeder. - Florian trækker på erfaringer fra Bourgogne og New Zealand, hvor han har været i mesterlære i vinmarken.  -De to brødre har fundet den perfekte balance, og laver nu fantastisk vin på Sauvignon Blanc, Pinot Noir og Gamay. 

Brødrene opererer primært i Sancerre, Pouilly Fumé, Coteaux du Giennios.

Sancerre Rouge fra Clément og Florian Berthier er en rødvin lavet udelukkende af Pinot noir. Lagret på fade i 10 til 12 måneder, denne lækre vin er kendetegnet ved sin dejlige frugtsødme. 

Se vingårdens hjemmeside HER

Se endejlig fransk video fra Sancerre HER

 

Område og Producent

I Berthier-familien er erhvervet som vinbonde gået i arv fra far til søn i fem generationer.

Clément og Florian, der er passionerede omkring vindyrkningskunsten og dybt engagerede i deres families vinfremstillingstradition, er dedikerede til at bevare og forbedre omdømmet til de vine, der er produceret af tidligere generationer.

De overtog tøjlerne i 2012 og fortsætter familiens historie. 

Clément stræber efter at få det allerbedste frem af hver terroir i vinificeringsprocessen, for at sikre, at hver vin er så fremragende som muligt. Han administrerer også salgssiden af ​​virksomheden.

Florian elsker sit terroir og har altid nydt at arbejde udendørs. For ham påhviler den daglige opgave at tilpasse sig vinmarkernes behov, overvåge deres vækst og imødekomme alle deres luner. Han har en hånd, der passer sine vinstokke, og en fod plantet solidt i sin vingårdsjord!

 Brødrenes identitet ligger i denne balance og i deres mission:“At give drikkeglæde”

Deres vinmarker strækker sig fra den ene ende af Loires flodbredder til den anden, fra Sancerre til Coteaux du Giennois.

Man dyrker tre druesorter:
– Sauvignon Blanc til de hvide
– Pinot Noir & Gamay til de røde og roséer

Clément og Florians passion for vinmarker og terroir, der er dyrket på en ansvarlig måde i årevis, driver dem til konstant at stille spørgsmålstegn ved og revurdere deres tilgang. I tråd med deres overbevisning har de arbejdet på at opretholde et sundt, uspoleret miljø i mange lange år. For dem har behovet for at bevare jordliv altid været indlysende. 

I mange år nu har denne følsomhed for naturen, som er medfødt i hver generation af Berthier-familien, naturligt rettet dem mod økologisk dyrkning , som de opnåede certificering for i 2022. -  Clément og Florian sætter en stor ære i at intervenere så lidt som muligt i deres vinfremstilling for at sætte hvert terroir i stand til at udtrykke sit fulde potentiale.

Som et resultat producerer de autentiske vine, der trofast afspejler terroiret og udtrykker deres oprindelses fulde rigdom og kompleksitet.