4,2 vivino

Jordan Wines, Cobblers Hill, Stellenbosch

375,00 kr
  • Køb 3 for 345.00 pr. fl. og spar 8%

 

'Skomageren'

Nu er vi oppe i klasserne hvad angår kvalitet. Jordan familien har her lavet en vin som står for det familien udtrykker som terroir. Altså en vin der afspejler den unike jordbund der findes her og som kan antydes i vinen. Samtidig er det en hyldest til familien som i starten var dygtige skomagere eller det der lokalt hedder Cobbler. Derfor navnet Cobblers Hill, lavet af en blanding af helt klassiske Bordeaux druer….

Indhold i CL75
TypeRødvin
LandSydafrikansk
OmrådeStellenbosch
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Tør
God TilBløde Oste, Rødt Kød
DruerCab. Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
År2020
Alkohol13,5 %
Vivino4,2
18 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Næsen er ikke nærig og smider mørke velkendte noter af til højre og venstre. De ikoniske Cabernet-solbær står i front, efterfulgt af peber, jordbær, cigar, kaffebønner, blommer, østlige krydderier, vanilje og urter.

tabs-icon2 Smag

Smagen følger trop, og i står solidaritet med næsen med dyb, dyb bærfrugt, blade fra selvsamme solbærbusk, blyantsstøv, chokolade, og forbløffende mineralitet og frugtsyre. Krydret afslutning takket være de 2 år på fade. Stor bredskuldret imponerende sydafrikaner, der er alt, hvad en bordeauxfan drømmer om. Men til halvdelen af prisen.

Beskrivelse

Gary og Kathy Jordan har lavet verdensklassevine siden 1993 på en gård, hvis historie går mere end 300 år tilbage.
Han er geolog, hun er økonom – og det er ikke de værste kompetencer, man kan have, når man skal drive en vingård i eliten!

Anmeldelserne er talrige og taler deres eget tydelige sprog. Først og fremmest er vinene fra Jordan altid ekstrem stærkt repræsenteret i den nationale ”Top SA Wines” (Sydafrikas årlige officielle liste over de bedste vine fra hele landet) – og alene i 2019 var 5 af deres vine blandt top 100! Derudover har den yderst respekterede og prisvindende vinanmelder og MS Tim Atkin i 2018 og 2019 givet både 93, 94 og 95 point og Robert Parker har været helt oppe på 93 point

Omkring 5.000 flasker. Det er den absurd limiterede mængde Jordan Wine Estate laver af Cobblers Hill årligt. For det her handler ikke om antal, men kvalitet. Druer fra de bedste marker håndplukkes og bringes ind til vineriet.

De 24 måneder i egetræsfade tilfører viscositet og en krydret eftersmag. Vinen er høstet på vestvendte bakker i en højde af 220 meter fra 21 år gamle vinstokke.
En af grundende til den unikke karakter er det fantastiske mikroklima med kølige contra varme vinde, som giver en så ofte kommende morgentåge som ligger sig svalende over druerne. 63% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot og 12% Cabernet Franc.

Se vingårdens hjemmeside HER - Se en video fra Cobblers Hill HER

 

Hvad anmelderne siger

 2012- Guld ved IWSC-konkurrencen 2015 
- Guld ved 2014 UK Sommelier Wine Awards 
2010- Sølv ved Veritas Wine Awards 
2010- Udestående guld ved International Wine & Spirits 
2009- Guld ved 2013 Decanter Wine Awards

Område og Producent

Garys forældre, Ted og Sheelagh købte Stellenbosch ejendommen i 1982 og indledte et omfattende genplantningsprogram, hvor der blev taget ekstremt hensyn til, hvor de forskellige sorter blev plantet i forhold til jordtyper, skråningsgrader og orientering. Det er også det, der kendetegner Jordan i dag: Ekstrem opmærksomhed over for selv de mindste detaljer. Gary og Kathy, som nu har overtaget vingården, vil ikke bare lave vin, men også afspejle stedet, hvor vinen bliver lavet: Stellenbosch terroir. Den sydafrikanske ‘Robert Parker’ – John Platter – er én af deres største fans – hele Estate-linjen giver han sjældent under 4 stjerner! Jordan familiens vine er blevet meget eftertragtede og derfor er vores lager af deres vine begrænset.

Gary og Kathy Jordan har siden 1993 lavet verdensklasse vine på en gård med historie tilbage 300 år. Han er en geolog, hun er økonom - sammen er dette mand og kone hold et fænomen.

Fra Jordens bjergside vinmarker man har en spektakulær panoramaudsigt over Table Mountain, False Bay og Stellenbosch. Gary og Kathy arbejdede internationalt i to år og raffinerede deres høj energi instinkter med praktisk erfaring. De kom hjem for at bygge en kælder i 1992.

Det følgende år blev vinene bedømt til at kunne blive tappet og derved bære Jordans navn. Fra det første år var det indlysende, at en ny stjerne var blevet tilføjet til vinmiljøet i Stellenbosch. Fortsat succes har udvidet med vine, der har fokus på stærke individuelle vine, der kombinerer den frugtfulde tilgængelighed af den nye verden med den gamle klassiske elegance.