- Beskrivelse
C. Da Silva (Dalva) Er et traditionelt Portvinshus, som er grundlagt 1862. Dalva er kendt for sine vine over hele verden og missionen er at producere høj kvalitets port, med høje moralske standarder til at beskytte deres brand.
Dalva er især kendt for sine Colheitas, som er en Tawny port fra et enkelt år. Vi sælger rigtig mange af disse typer Portvine. Selvfølgelig fordi de smager dejligt og er bløde og runde, men også til gaver, da der er årstal på flaskerne og kender man en, som har fødselsdag eller jubilæum fra et af de år vi har portvine fra, så er det en populær gaveidé.
En Colheita Port lever sine første mange år på fade i Portugal. Colheita kan populært sagt, kaldes en årgangs tawny. Mindst 7 år skal den lagre på fad før den må frigives. Først på flaske udvikles vinen ikke nævneværdigt, men kan holde mange mange år. Selv når du har åbent portvinen, kan den godt holde sig helt op til 6 måneder i køleskab. Grunden hertil er, at vinen i forvejen er blevet udsat for luft og kan i modsætning til eksempelvis Vintage port, som skal drikkes relativt hurtigt efter åbning, godt klare at være åbent et godt stykke tid.
Denne Colheita, med langt over et halvt århundredes kompleksitet og elegance, afslører en attraktiv ravfarve. Næse præget af tilstedeværelsen af nødder, med subtile noter af kaffe og toffee. Vaniljens sødme kommer til syne på næsen og fortsætter under hele smagningen. En saftig og lækker vin i munden, ekstremt afbalanceret, med bemærkelsesværdig og intens volumen.
Denne colheita fra høståret 1950 har ligget og modnet hele 71 år før den kom på flaske. - Vinen leveres i meget smuk trækasse
Hvordan man åbner en meget gammel portvin, hvor proppen er meget porøs. Se HER
Tag med på en tur til portvins land HER
Se flere årgangsport HER
- Hvad anmelderne siger
19 points Vinho Grandes Escolhas
19/2019 points Revista de Vinhos
19/2094 points Vin med Mouridsen
94+ Mørk ravfarvet, brun kerne, lys orange kant. Hasselnødder, mandel, tørrede frugter, figner, muskatnød, en svag bund af balsamico og karamel. Frisk i munden, men også med dybde og kompleksitet, nødder, honning, lidt appelsinskal, tørrede figner og abrikos, lidt vel dominerende syre, som giver kant, tør, lang syreholdig hale.- Område og Producent
I 1933 ankom Clemente da Silva fra Brasilien til Portugal for at fuldføre en livslang drøm om at lave kvalitetsvine og derved få succes, som kunne og ville følge ham resten af livet. Mulighederne var mange og da hans kones familie ejede et portvinshus, lå det lige for at købe sig ind i det, men af uransagelige årsager blev det aldrig til noget. Han ville hellere starte et firma fra bunden og med ekspertise, samt et pænt lager af ports fra familiens portvinshus, grundlagde han det nuværende hus.
I dag er huset kendt verden over for sine årgangsports og det fortsætter med at sætte nye standarder. -------Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt færdig ulagret vin, som man lagrede, blandede og markedsførte fortrinsvis til det brasilianske marked.
I starten af 1970erne begyndte man at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten gennem større kontrol over alle aspekter af produktionsprocessen. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første “hjemmelavede” vintage port.
Se deres Facebook side HER