- Beskrivelse
I et vildt og nærmest majestætisk land dækket af bjerge og skove, som strækker sig til horisonten, slynger Adige-floden gennem en dal prydret med blomstrende vingårde. Det betagende landskab, som er udskåret af typiske espalier og pergolaer af vinstokke, afbrydes hist og her ved små landsbyer og slotte.
Indbegrebet af Armani familiens passion og dyrkning af deres vinstokke, har de som følge heraf etableret deres mærke, Terre di Gioia, som består af de bedste og nøje udvalgte vinstokke fra deres forskellige vingårde.
Vinen bliver høstet i oktober og lagt til tørre i rum der befinder sig langt oppe i bakkerne. I januar bliver druerne så presset og gæringen tager op til 90 dage.
Herefter kommes vinen på fad og lagres i 30 måneder. En dyr men fortræffelig metode.Efter en omhyggelig selektion af druerne i vingården sættes disse i bakker og de tørre i godt luftede rum kaldet fruttai for at understøtte koncentrationen af sukker, struktur og aromaer. I februar presses druerne forsigtigt. En lang og langsom gæring finder sted, og den stoppes ved at sænke temperaturen, når det rigtige sukkerindhold er nået. Vinen modnes i egefade i otte måneder ved en lav temperatur for at undgå genfermentering. Vinen hviler på flaske i et par måneder, før den frigives på markedet.
Se vingårdens hjemmeside HER
- Hvad anmelderne siger
- Blandt top 10% af alle vine i verden (N.V. Årgang)
- Område og Producent
HISTORIE OG FILOSOFI
Fire hundrede år er der gået midt i vinmarkerne og opleve passionen for vin. Faktisk stammer Armani familien fra området omkringAdige-floden i Nord-Italien.
Det hele begyndte igen den 7. december 1607, da Domenico Armani underskrev notariserede papirer (som stadig er i Trentos historiske arkiver) som dokumenterer, at hans far Simone overgavt ham land dækket af "træer og vinstokke". Det er en stadfæstet historie, og fra det øjeblik har den hæftet sig på familiens navn. Fire århundreder, der er blevet til tradition og kultur og som lærer den nuværende ejer Albino, dag efter dag, metoder, respekt og fasthed.
Denne tradition stimulerer ham til at vækste og fortsætte med at vækste, med den faste tro på, at jobbet er det smukkeste i verden. "Det at holde sine hænder i jorden og gøre det til vin, det er helt sikkert det mest vidunderligt erhverv, som skæbnen har til mig" siger Albino Armani: "Det er en tanke, der inspirerer mig, både simpel og kraftig på samme tid: Jeg vil respektere landet og det område, hvor jeg voksede op. Et sted hvor jeg lige siden jeg var en lille dreng, sammen med min far, gik rundt mellem vinfadene og vinmarkerne. Det er her i dette landskab, at jeg har lært betydningen af "la vita" (livet) og "la vite" (vinranker).
"Senere lærte jeg også at elske og respektere andre steder og andre lande, steder jeg senere opdagede, som Valpolicella, i Veneto og Marca Trevigiana i Friuli. Og efterhånden er disse steder også blevet en del af mig. Jeg er overbevist om, at vinavl er noget værdifuldt, og noget der skal beskyttes ved at træffe præcise og velovervejede beslutninger. Og kernen til vellykket vinavl skal altid være et menneske, med hans eller hendes ekstraordinære indsats for at dyrke druer og forvandle dem til vin. Et menneske, som ved og bevarer traditionen, men bruger konstant omtanke og ser udfordringen ved innovation - fordi tradition alene er ikke nok. Jeg har lært, at du ud på markerne og i vinkælderen gør hvad du skal gøre: på en naturlig måde og uden at tage genveje. Og resultaterne er mine vine" slutter Albino af.