4,0 vivino

Recioto, Albino Armani, Valpolicella DOCG

249,50 kr

 

"Red Armani"

 

Dette er Amarone. Bare mere koncentreret og mere sød. En stor specialitet, som kan nydes med en tør kiks eller til ris a'la manden. Du vælger.

Indhold i CL50
TypeDessertvin, Rødvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeVeneto
FyldeBlød og Rund, Kraftig, Meget Sød
God TilDessert, Lagrede Oste, Skimmel Ost, Stærke Oste
DruerCorvina, Rondinella
År2013
Alkohol13,5 %
Vivino4,0
Duft

Intens granatrød farve med violette nuancer. På næsen intens moden rød frugt, der minder om sviske og kirsebærsyltetøj. Efter et kort stykke tid i glasset skiller den cremede note af søde krydderier sig ud.

Smag

På ganen er den fyldig takket være strukturen og syreindholdet, der har været koncentreret under tørring af druerne. Det høje resterende sukker er perfekt integreret med vinens struktur. 

Beskrivelse

I et vildt og nærmest majestætisk land dækket af bjerge og skove, som strækker sig til horisonten, slynger Adige-floden gennem en dal prydret med blomstrende vingårde. Det betagende landskab, som er udskåret af typiske espalier og pergolaer af vinstokke, afbrydes hist og her ved små landsbyer og slotte.

Indbegrebet af Armani familiens passion og dyrkning af deres vinstokke, har de som følge heraf etableret deres mærke, Terre di Gioia, som består af de bedste og nøje udvalgte vinstokke fra deres forskellige vingårde.avde udsagnet; for at få en lys fremtid skal man have dybe rødder i fortiden.

Vinen bliver høstet i oktober og lagt til tørre i rum der befinder sig langt oppe i bakkerne. I januar bliver druerne så presset og gæringen tager op til 90 dage.
Herefter kommes vinen på fad og lagres i 30 måneder. En dyr men fortræffelig metode. 

Efter en omhyggelig selektion af druerne i vingården sættes disse i bakker og  de tørre i godt luftede rum kaldet fruttai for at understøtte koncentrationen af ​​sukker, struktur og aromaer. I februar presses druerne forsigtigt. En lang og langsom gæring finder sted, og den stoppes ved at sænke temperaturen, når det rigtige sukkerindhold er nået. Vinen modnes i egefade i otte måneder ved en lav temperatur for at undgå genfermentering. Vinen hviler på flaske i et par måneder, før den frigives på markedet. 

Se vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

 

 
Blandt top 10% af alle vine i verden (N.V. Årgang)

 

 

Område og Producent

HISTORIE OG FILOSOFI

Fire hundrede år er der gået midt i vinmarkerne og opleve passionen for vin. Faktisk stammer Armani familien fra området omkringAdige-floden i Nord-Italien.

Det hele begyndte igen den 7. december 1607, da Domenico Armani underskrev notariserede papirer (som stadig er i Trentos historiske arkiver) som dokumenterer, at hans far Simone overgavt ham land dækket af "træer og vinstokke". Det er en stadfæstet historie, og fra det øjeblik har den hæftet sig på familiens navn. Fire århundreder, der er blevet til tradition og kultur og som lærer den nuværende ejer Albino, dag efter dag, metoder, respekt og fasthed.

Denne tradition stimulerer ham til at vækste og fortsætte med at vækste, med den faste tro på, at jobbet er det smukkeste i verden. "Det at holde sine hænder i jorden og gøre det til vin, det er helt sikkert det mest vidunderligt erhverv, som skæbnen har  til mig" siger Albino Armani: "Det er en tanke, der inspirerer mig, både simpel og kraftig på samme tid: Jeg vil respektere landet og det område, hvor jeg voksede op. Et sted hvor jeg lige siden jeg var en lille dreng, sammen med min far, gik rundt mellem vinfadene og  vinmarkerne. Det er her i dette landskab, at jeg har lært betydningen af ​​"la vita" (livet) og "la vite" (vinranker).

"Senere lærte jeg også at elske og respektere andre steder og andre lande, steder jeg senere opdagede, som Valpolicella, i Veneto og Marca Trevigiana i Friuli. Og efterhånden er disse steder også blevet en del af mig. Jeg er overbevist om, at vinavl er noget værdifuldt, og noget der skal beskyttes ved at træffe præcise og velovervejede beslutninger. Og kernen til vellykket vinavl skal altid være et menneske, med hans eller hendes ekstraordinære indsats for at dyrke druer og forvandle dem til vin. Et menneske, som ved og bevarer traditionen, men bruger konstant omtanke og ser udfordringen ved innovation - fordi tradition alene er ikke nok. Jeg har lært, at du ud på markerne og i vinkælderen gør hvad du skal gøre: på en naturlig måde og uden at tage genveje. Og resultaterne er mine vine" slutter Albino af.