Fettercairn 28 y old - (in both presentation box and open wooden box)

5.895,00 kr

 

"Fettercairn 28"

Lagret 28 år i amerikanske White Oak ex-Bourbon fade. Hvilken fantastisk whisky, som ikke smager ligesom nabo destilleriernes whisky.

TypeWhisky
Indhold i CL70
LandScotland
OmrådeHighland
Alkohol42 %
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Ananas og melon giver plads til sirup og banan, med et strejf af varm ingefær og lakrids

tabs-icon2 Smag

Citrusskræl og sort peber, forstærket af valnødder, vanilje og krydderier. Kaffe, abrikos og et strejf af sød balsamico fuldender denne givende oplevelse.

Beskrivelse

En velmodnet Fettercairn-aftapning, der kombinerer destilleriets klassiske mørke, rige og nøddeagtige karakter med amerikansk hvid eg ex-bourbon fadmodning.

Der er ikke mange editions fra Fettercairn, der ikke er vidunderlige aftapninger, men det nye sortiment, der blev introduceret i 2018 fra det ansete Highland -destilleri, skal ændre alt det.

En spændende del af serien er denne 28-årige Highland single malt whisky, som blev destilleret gennem mærkets unikke stills, der udnytter en konstant løbende kaskade af vand til at afkøle halsen, før den blev aftappet med 42% 

Den er pakket i den smukke, sofistikerede præsentationsboks og som har Fettercairns nye logo, Ramsay -klanen enhjørning omkranset af en kobberring. Buen og enhjørningen er to symboler, der er stærkt forbundet med Fettercairn. Enhjørningen siges at stå for renhed og styrke og har været et symbol på Skotland siden kong Robert III's regeringstid. Det bruges også inden for Ramsay-klanstammen, som grundlæggeren Alexander Ramsay bragte med sig til destilleriet. Fettercairn-buen dominerer indgangen til byen og blev bygget til at mindes et besøg af dronning Victoria og Prins Albert i 1861. Dette symbol er også blevet brugt i design og logo for Fettercairn malts.

Indeni boxen står whiskyen i en åben og smuk træramme.

Se destilleriets hjemmeside HER - se et videobesøg HER og en videoanmeldelse af denne whisky HER

Hvad anmelderne siger

1329

Område og Producent

Fettercairn distillery er lidt gemt væk ved foden af Grampian bjergene på østkysten af Skotland i det der hedder Highland. Old Fettercairn, som i dag ikke bruger navnet old, har destilleret her siden 1824 og gør det derfor til et af de ældste destillerier i Skotland.

Landsbyen Fettercairn har en ligeså rig historie som destilleriet. Det ligger i hjertet af fin landbrugsjord - et smuk landdistrikt, der altid har tiltrukket besøgende. Den 20. september 1861 smuglede dronning Victoria og hendes mand Albert sig væk fra det nærliggende Balmoral castle for inkognito at besøge pubben Ramsay Arms (stadig landsbypubben). De nød drinks og et måltid, altsammen i det skjulte. Landsbyboerne rejste senere et monument til minde om besøget - en imponerende bue, der stadig står i centrum af landsbyen.

I midten af ​​1950'erne eksperimenterede whiskymakerne i Fettercairn med at finde måder at skabe et renere udtryk for deres spirit. De fandt ud af at hælde vand ned i det stadig afkølede kobber, hvilket øgede kondens indeni, så kun de letteste dampe kunne stige til vejrs. De skabte et kobberrør rundt om toppen af ​​destillationsapperatet for kontinuerligt at dæmpe det med vand - en genial og praktisk løsning, der forbliver unik i skotsk whiskyfremstilling i dag.

 Ud over logoet med Enhjørningen er den nye serie af Fettercairns flasker støbt sådan, at de symboliserer dette unikke
reflux system. Desuden er gavekartonen inspireret af disse anløbne, irrede kobberhalse med masser af patina.